Porsche Carrera GT Zagato: slechts 1 exemplaar!

Auteur: , 41 Reacties

Surprise! Komt Zagato zomaar met een speciale aangepaste versie van de (stokoude) Porsche Carrera GT aanzetten. Het grootste verschil? Er is een ander (double bubble) dak gemonteerd en de achterkant is (lichtjes) aangepast.

Ook heeft Zagato nog eens een blik geworpen op de voorbumper, maar de Carrera GT is niet onherkenbaar veranderd ofzo. Deze aanpassingen zijn gedaan in opdracht van Porsche-liefhebber Ernst Berg. Gelukkig heeft hij zich kunnen bedwingen en er geen rare freakshow van gemaakt.

Wat vinden jullie ervan? Persoonlijk vind ik het wel wat hebben. De achterkant van de Carrera GT was toch altijd een beetje ‘raar’.
41 reacties

De Zagato-achterkant vind ik een hele verbetering t.o.v. van het origineel
@Flapkees: Helemaal mee eens.
Echt een prachtig ding zeg, de eerste GT is van 2004, stokoud?? lol.
Verwende jochies die dat stokoud vinden.
Idd. Tijdloos ding de Carrera GT. Zo sexy
Al veel beter, alleen de kleur nog aanpassen.
De hamvraag is of ie snellervis geworden. Daar doet Zagato het toch voor?
@ferrari94tr: schelvis?
De hamvraag is of ie sneller is geworden. Daar doet Zagato het toch voor?
@ferrari94tr: dat is dus een dubbele hamvraag :-)
@ferrari94tr: Zagato is géén tuner.
Daaamn dat is een sexy motherfucker! Voorbumper had niet gehoeven maar verder… Affengeil!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dik!!! Carrera GT, love it
Ja, hij is erop vooruit gegaan!
Kwijl…. De CGT is de enige Porsche die ik wel kan waarderen! En nu al helemaal! Zagato heeft hem zelfs nog mooier gemaakt.
Zolang het geluid maar niet achteruit gaat, vind ik het geen probleem!
Heeft wat weg van de crossfire? Btw; 2e foto lijkt heel sterk op McLaren mp-412c niet?
Voor Zagato’s ontwerpen had ik ooit best respect.
Maar het kunstje – bubbeldak en bolle bumpers – is te vaak te ongeïnspireerd toegepast om nog leuk te zijn.
De Subtiele veranderingen hebben erg goed uitgepakt!
Dit kan er goed mee door, veel beter dan al die Gemballa’s die eigenlijk geen Porsche meer mogen heten omdat ze zo extreem verkracht zijn. Maar toch, origineel blijft een Carrera GT toch op zijn mooist. Vooral deze uitlaten in combinatie met de gesloten “bobbels” vind ik minder mooi dan die van de standaard Carrera GT.
Heerlijk. Geniaal. De CGT! Heel subtiel, maar ik zou hem standaart prefereren :)
Alles wat Zagato aanraakt veranderd in stront… Kijk maar eens wat ze doen bij AM, BMW Ferrari. Nee van mij mogen ze het lekker laten hoe het was.
@911GT2: Je beseft je dat je met deze mening heel eenzaam staat in de wereld der autoliefhebbers? Het gros van de mensen ziet juist in dat zo’n beetje alles wat Zagato aanraakt, mooier, exclusiever en gedurfder word dan het origineel.
Deze Carrera GT is hier van natuurlijk helemaal een treffend voorbeeld. Eindelijk heeft deze prachtPorsche een mooi doorlopende daklijn. Het geheel klopt nu veel beter.
Mensen die dit geen vooruitgang vinden, doen er goed aan hun begrip van ‘mooi’ en ‘lelijk’ nog ‘ns opnieuw te calibreren…
@lemans96: Wellicht, maar gelukkig kan ik zelf oordelen en volg ik niet slaaf de generale concensus. Gewoon mijn persoonlijke mening!
@911GT2:
Hulde daarvoor, nu nog leren om begrip te hebben voor mensen die het niet met je eens zijn. Ook die volgen niet slaafs de algemene concensus….
@jrk68: Ouch, maar je hebt een punt! ;)
@911GT2: ik vind het juist andersom. Ik vind de Z4 Zagato mooier dan de normale Z4. De Continental GT Zagato mooier dan de normale Continental GT. De Aston Martin DB7 Zagato/DB AR1 Zagato mooier dan de DB7/DB7 Volante. Maar ik moet je ook gelijk geven, de Aston Martin V12 Zagato en deze Carrera GT Zagato vind ik beduidend minder mooi dan de originele exemplaren. En zo zijn er wel meer creaties van Zagato die ik óf beduidend mooier óf beduidend minder mooi vind dan het origineel.
De Carrera GT zoals ie altijd al had moeten zijn.
@lemans96: Als hij altijd zo had moeten zijn hadden ze hem zo wel getekend denk je niet? Denk je niet dat er niemand bij porsche dit lijntje even doorgettrokken heeft destijds. De keuze om het niet te doen heeft juist een veel beter design opgeleverd, zeker open!
@911GT2: Integendeel, DE kritiek op de Carrera GT, ten tijde van zijn intro was juist het ontbreken van een mooi vloeiende daklijn.
Dat jij dat nu juist wel mooi vind is jouw mening, maar is verder, voor wat betreft de discussie wat ethisch verantwoord(er) is, volledig irrelevant.
Ook Porsche kan natuurlijk, op designvlak, fouten maken. Denk aan bijvoorbeeld de 914 of de 924.
Op dit blog word de eigen mening betreffende mooi of lelijk altijd zeer fel verdedigt. Deze trend zien we helaas in vele andere aspecten van onze maatschappij terug. Zo belangrijk word dat gevonden, dat de droge feiten(Een Fiat Multipla IS lelijk, een Ferrari 250GTO IS mooi) uit het oog verloren worden of erger, aan de kant geschoven worden omwille van die o zo belangrijke ‘eigen mening’.
Er zijn veel zielen die bijvoorbeeld een ontwerp lelijk of oninteressant vinden OMDAT de consensus is dat het mooi is. En dat vind ik persoonlijk de meest trieste manier om de schoonheid van iets te beoordelen…
@lemans96: Die daklijn was zo volgens mijn puur functioneel om het blok te koelen. Form over function. Zowel de 914 als de 914 waren en zijn in mijn ogen mooie ontwerpen dus dat ben ik niet met je eens. Dat de multipla lelijk is dat dan weer wel. Maar ik vind een 250GTO ook lelijk. Dus dat zijn nooit droge feiten.

Zo zie ik ook liever een TT dan een Z4 en liever een 986 (feitelijk een geupdate 914 design) dan een 350Z. Nog een voorbeeldje… ik vond de oude A-klasse mooie dan de nieuwe BMW 1 kopie A-klasse.

Ik zal wel een erg afwijkende smaak hebben denk ik dan. Niet om te ranten of wat dan ook gewoon omdat ik dat vind.
@911GT2: No offense. Ieder z’n ding. ;-) Maar eh, ‘Maar ik vind een 250GTO ook lelijk’ …
Een beetje vreemd ben je wel hè…
@lemans96: Zeker. Maar kijk eens goed naar de 250GTO en veel zagato ontwerpen, je zal zien dat ik in ieder geval dingen consistent niet mooi vind. Dat is al iets toch ;)

http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2011/01/250gto.jpg
http://concoursblog.com/media/2011/05/AM550.jpg

http://www.seriouswheels.com/pics-def/Ferrari-250-GTO-ra-lr.jpg
http://concoursblog.com/wordpress-2.9.2/wordpress/wp-content/gallery/aston-martin-zagato-v12/2011-aston-martin-v12-zagato-rear-and-side-1280×960.jpg

Zie je mijn punt? Lange neus, te hoge heupen, afgekapte achterkant met kleine (ronde) lampjes… Nu ik er over nadenk, weet je wat daar ook in past.
http://files.conceptcarz.com/img/Alfa%20Romeo/2009-Alfa-Romeo-8C-Competizione-Image-015-800.jpg

Vind ik ook niet mooi.

Maar ja ik heb misschien een zwak voor andere styling. :)
@911GT2: Juust. Stuk voor stuk beauties. Thanks voor de foto’s ! ;-)
Wauw wat een verbetering. Ik vond de achterkant van de originele GT altijd al lelijk met die afgekapte daklijn. Dit is helemaal perfect, wat een droomauto. Hoe komt het toch dat de “gewone” supermerken geen verblindend mooie auto’s meer op de weg kunnen zetten, en er miljonairs voor nodig zijn die dat wel kunnen. Dit is een mooi voorbeeld, maar andere auto’s zijn de Ferrari projecten van Pininfarina (Stratos, P4/5 en BB512i lookalike).
Stukken mooier!!
Echt prachtig, zo kan hij weer dik 10 jaar mee gaan! Gewoon de nieuwe carrera gt!
Er zijn immers ook honderden 911’jes waarom dan niet gewoon de carrera gt even opfrissen zo?
Heel mooi gedaan. Kunnen we echt eens helemaal positief zijn over Zagato. Ze hebben het subtiel aangepakt en een wagen eens echt verbeterd!
Weer een Zagato, weer een pareltje!
maar 1 exemplaar.. maar goed ook.
zonde van zo’n heerlijke CGT.
t is echt weer typish zo´n gevalletje wat verkocht word en nog geen maand later al gecrasht is
Mjah, ziet er prima uit maar dat doet de CGT ook. Grootste pluspunt zijn de uitlaten. Die semi-straalmotorachtige dingen heeft de CGT namelijk helemaal niet nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).