Gespot: Lancia Fulvia Coupe Rallye 1.3S

Auteur: , 16 Reacties

Maak kennis met de auto die door vele mensen wordt beschouwd als de laatste échte Lancia, voordat Fiat het voor het zeggen kreeg bij het Italiaanse merk.

Lancia Fulvia Coupé gespot

Lancia lanceerde de Fulvia sedan in 1963, maar de Fulvia Coupé verscheen pas in 1965 op de markt. Het blauwe exemplaar dat we hier zien is gebouwd in 1967 en dat is dus twee jaar voordat Fiat de boel overnam in 1969.

Onder de motorkap van deze Fulvia Coupe Rallye 1.3S ligt een 1.3-liter V4 motor met een vermogen van zo’n 94 pk. En dat is meer dan de 82 pk die de eerste versie van de Fulvia Coupe had. Bijzonder aan dit blauwe exemplaar is niet alleen dat het een origineel Nederlandse auto is, maar ook het feit dat dit de 1.000ste upload is van toyotafortuner op Autojunk.

Alle foto’s van deze klassieke Italiaanse schoonheid kan je hier bekijken.16 reacties

Mooie spot, en gratulere @toyotafortuner !
Mooie spot inderdaad en gefeliciteerd!
Fuck the supercars.
Dit is pure autoporno!
Wat een prachtig autootje! Echt iets om trots op te zijn!
Wat een beauty. Alluminium deuren en motorkap. Bronzen lagers voor de wielophanging en technisch een juweeltje. Rode lampjes in de portieren en een superieure brouwkwaliteit. Dit was premium zonder dat ze er mee te koop liepen. Dit is maar een van de vele juweeltjes die ze gemaakt hebben. Het merk heeft zoveel potentie. Jammer dat er zo weinig mee gedaan wordt.
Ik heb al vaker gesteld dat het échte Lancia vooral prachtige auto’s bouwde i.p.v. rally kanonnen zoals de Stratos, de 037 of de Delta. Daarom vind ik de huidige Delta ook een terechte terugkeer naar het aloude Lancia.
@Original_Arnoud: Helemaal mee eens, hoewel de Fulvia eigenlijk ook bekend staat als rally-kanon… Heeft zelfs een aantal keer de Rallye de Monte Carlo gewonnen.
Moooi!
Prachtig, daar zou ik nog eens geld voor geven. Geniale naam die mij altijd aan vulva doet denken
@giejermo: en daarom zou je er geld voor geven? xD
Geweldig mooie auto om te zien! Uit de tijd dat auto’s nog auto’s waren!
Wat een verrassing zeg zo op de natte vrijdagochtend :D

K vind het zelf ook een prachtwagen om te zien. Echt wow. Voor de liefhebbers: binnen is er nog een andere pareltje te zien (geen foto’s, de mannen waren druk met restauraties) en buiten staat nog een Fulvia sedan (geen foto’s, zelfde reden). Zelf zien? Loop in Haarlem vanuit de Tempeliersstraat rechtdoor (richting oa de Volksuni) en kijk rechts van je, uiteindelijk zie je rechts een garage met een sexy Lancia coupe binnen.
Dit soort auto’s scheiden de liefhebbers van de liefhebbers.
Prachtig! Topspot!
Meer kwijlen op een Lanciaspot in een ander deel van Haarlem: http://www.autojunk.nl/2014/03/lancia-beta-2000-coupe
Is dat kreng wel rdw goedgekeurd zonder bumpers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).