Gestolen Audi RS6 in greppel na achtervolging [video]

Auteur: , 83 Reacties

We kunnen weer een hoofdstuk toevoegen aan het boek dat 'boefjes in gestolen Audi RS'en' heet.

Audi RS6 in Greppel

Rond half vier vannacht zette de politie de achtervolging in op een Audi RS6 met de gestolen kentekenplaten van een Opel Meriva. Aangezien de Audi in de richting van de Duitse grens reed, weet je vermoedelijk al hoe laat het is. Het prestatiepotentieel van de dikke Audi bleek weer eens te groot voor de onrechtmatige bestuurders en het zoveelste incident kon dan ook niet uitblijven: de achtervolging eindigde in een greppel langs de N18.

Gelukkig voor de eigenaar van de ongetwijfeld recent gestolen Audi RS6 lijkt de schade redelijk beperkt. We zien in ieder geval geen vuur en dat is helaas een uitzondering. Overigens was de politie daar wel bang voor, want achterin de rappe Audi lagen een tweetal gasflessen. Natuurlijk bedoeld om een Duitse geldautomaat mee op te blazen, maar ook in een greppel langs de N18 bij Varsseveld behoorlijk gevaarlijk. Daarom werd de weg enige tijd afgesloten totdat het gevaar geweken was.

De helft van het tweetal jonge mannen kon na de crash worden aangehouden, de andere is helaas nog altijd voortvluchtig. Hieronder een tweetal video’s van Omroep Gelderland met beelden van de tiencilinder RS6 en diens berging.


Dank allen voor de tips!83 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het houdt niet op, niet vanzelf…
@tuutertuuter: aan alle ongelukken met gestolen rs-en te zien, houdt het wel vanzelf op.
Vaak houdt het op in een greppel.
@g40freak: het alarm systeem van Audi deugt blijkbaar niet. Ik snap niet, dat er na zo veel incidenten, er nog steeds eigenaren zonder aftermarket alarm systeem.
@e550: met alle electronica van tegenwoordig, lijkt het me zo, dat die dingen heel makkelijk “gehackt” kunnen worden.
Als dat de juiste term is?
@g40freak: er zijn zeer goeie systemen te vinden, maar deze vind je niet bij uw elektro speciaalzaak, eerder bij manufacturen van beveilingsinstrumenten en private contractors, zie leveranciers voor bvb ambassades, geloof me, de installatie van z’n tracker is tof en snel maar eenmaal als die eruit moet … Betaal je je blauw.
@g40freak: Klopt, simpele ‘jammer’ in een 12v opening en hij zendt geen GPS meer uit. Beter is het om een bearlock op de auto te zetten. Tijd dat ze dat eens gaan implementeren.
Zie je ook niet vaak tegenwoordig
mag je raden wat ze met die gasflessen gingen doen
@mperformance: Dit doen in de tuin!
@fmgarcia: nee.. Dik doun in toene.
@rikus: Ben ja een vieze westerling ja;).
Die hebben de cilinderinhoud wel aardig vergroot met die flessen achterin!
@Gulli: nitro!!
Zo zie je maar, nooit een RS6 op LPG nemen. Voor je het weet wordt je beschuldigd van het plannen van een ramkraak.
@E34M5Touring: meer gas! ~een bekende duitser~
@Thijsj: Bekende Duitser?

http://mybroadband.co.za/vb/attachment.php?attachmentid=229314&d=1435593415
@E34M5Touring: van origine natuurlijk een oostenrijker. Excuus.
pech auto weg
-edit: nutteloze bijdrage-
Speciaal voor alle Achterhoekers!

https://www.youtube.com/watch?v=pylK6gKF_pA
Is het niet slim om een boel van die Audi RS’en als lokauto te gebruiken met gps. Het lijkt er nu namelijk op dat bijna elke Audi RS gestolen wordt.
@patrick: Jaa met een cyclon b installatie!
@fmgarcia: dubbel killer by @fmgarcia . Level up! + 10000 points
@patrick: Het lijkt me toch dat elke RS6 dat heeft. Je kunt het in ieder geval erop bestellen en kan me niet voorstellen dat iemand dat niet doet.
@berlinetta:dat de auto uitvalt na het starten en de deuren op slot gaan. als er nou telkens een agent paraat staat. Het kost geld maar het gaat vaak om hele groeperingen die je aan kan houden.een achtervolging met een heel korps kost meer geld denk ik. En voledige kosten ook op de dieven verhalen.
@patrick: BMW kan volledig de besturing van mijn auto overnemen. BMW doet het alleen om hulp te verlenen, niet om boeven mee te vangen. Denk dat policy van Audi hetzelfde is.
@patrick: en dan als “grap” een 2.0 TDI erin lepelen zodat ze er niet vandoor kunnen gaan..?
@47cars: of een 3 takt scooter motor
@patrick: Ja, 3-takt! Dan is in ieder geval zeker dat ‘ie niet eens wil starten!
@47cars: Of de oude 1.0 MPI driecilinder zonder turbo van VW. Gekoppeld aan een drietrapsautomaat uit een Golf 1 moet je ze dan toch wel bij kunnen houden denk ik zo
@123bat: nou zo’n 3 traps uit de golf 1 is stukken beter dan bijvoorbeeld zo’n mislukte VW dsg bak. Al 40 jaar werkt de transmissie feilloos in m’n golf 1600. Ding schakelt nog best snel ook. Vroeger was alles beter ;)
@47cars: beter een SDI uit een golf 4
@patrick: als ik mij niet vergis hebben ze afgelopen week nog een paar boefjes gepakt met een dergelijke lokauto. Ze doen dus wel dergelijke dingen.
@lekbak: dank! Je was mij voor. Wordt heel veel gedaan laatste tijd.
Wat voor auto ook anders
Fijn dat die ramkrakers zo simpel zijn dat ze voor de maximale pakkans gaan. Altijd een RS model van Audi kiezen, die gebruiken terwijl die als gestolen geregistreerd staat in combinatie met geringe rijkunsten. Appeltje eitje voor de politie.
@mashell: Denk dat ze de auto meestal voorzien van een andere -eveneens gestolen- kentekenplaat.
@mashell: Ja echt zo lomp he! Zou een Cayenne turbo gebruiken. Niemand verdenkt een blonde moeder met twee koters!
Boefjes nemen toch een rs6 omdat hij snel is… laat ze gewoon een auto nemen die ze wel handelen
@mrrallycross: Ik heb inmiddels in verschillende RS’en mogen rijden en ik sta er werkelijk van versteld dat die gasten ze de greppel in krijgen. Ik ben echt niet ’s werelds beste coureur maar wat zij ervan bakken is het ook niet. Dit is zo’n beetje de meest fool-proof dikke bak die je kunt krijgen, ik zou niet weten waar ze anders in zouden moeten stappen zonder hem aan tienen te rijden.
@Gulli: Volgens mij is een achtervolging net even iets anders dan in je vrije tijd een RS op zn staart te trappen..Of je moet de Transporter zijn..
@Gulli: Maar jij rijdt ook niet like you stole it ;)
@Gulli: @avda: @berlinetta: Het lijkt mij als jij in een RS6 met 580 PK rijdt tegen een transporter/ touran dieseltje. Dat je dan ook als je de bocht iets rustiger neemt (RS6 gaat alsnog beter door de bocht dan zo’n politieauto) voor kan blijven. Niet eens gesproken over de voorsprong die je op het rechte stuk kan opbouwen. Een conclusie trek ik niet maar wil het wel gezegd hebben.
@pand: Bij een achtervolging gaat het er niet alleen om om je achtervolgers voor te blijven. De politie schakelt collega’s zodat die je op kunnen wachten. En misschien wordt er een politiehelicopter ingeschakeld. Het is dus zaak dat je zo snel mogelijk verdwijnt indien mogelijk of de grens over rijdt (en de buitenlandse politie zal dan ondertussen ook al zijn ingeschakeld). Ik zou dus echt wel rijden alsof mijn leven er vanaf hing, maar ik ben ook nie zo dom om een auto te stelen.
@berlinetta: nou ja dom? Ik vind het behoorlijk bijdehand hoe ze die RSen mee krijgen.
@Gulli: deze boefjes zijn nou eenmaal gewend aan overstuur van hun tigste-hands BMW e36/e46… zo’n RS doet dan ineens wat je niét verwacht, zoals niét driften. Je weet hoogstwaarschijnlijk wel over welk jetcarspubliek ik het heb “weetje”.
@sanderm3: “weetje” zeiden ze vroeger. Ook dit gespuis gaat met de tijd mee…momenteel zeggen ze “je weet tog” ;).
ze dachten dat ze met een quattro wel ff offroad konden gaan
Hahaha dit is exact de reden dat er een m3 voor de deur staat en geen rs4/6
@nvn1993: Weet je toevallig of ze het alleen bij (R)S-modellen doen? Je zou kunnen overwegen om een leuke dikke diesel te nemen, die zijn ook snel zat en allemaal quattro. Zijn er in elk geval nog een paar modellen veilig voor het ramkraak-tuig.
@Gulli: Ik denk dat, als er een rs model gestolen wordt, het eerder groter in het nieuws komt. En als je toch een auto jat, waarom dan niet gelijk de snelste?
@888natan: ik zou persoonlijk de RS laten staan en de snelste diesel ook nemen. Ik begrijp niet dat je zo in de kijker wil rijden. Maar een RS is een status symbool .
@rolov: plus dat je tank zo leeg is, met een dikke diesel heb je daar minder last van
@nvn1993: ben jij die baas die z’n cls500 omruilde voor een m3?
@nvn1993: Bedenk nou maar niets. Op internet staat gewoon spul te koop waarmee ze jou M zonder geluid oid meenemen. Het enige geluk dat ze meestal S/RS willen is vanwege de 4wd.
Het zal toch niet
Platen van een Opel Mervia erop… Neem dan platen van elke andere willekeurige grijze oude om nog een beetje onopvallend je “werk” te gaan doen. Maargoed, ben blij dat die boefjes zulke prutsers zijn, hopelijk pakken ze nummer 2 ook nog.
@trustmeiamanengineer: *Audi ipv oude….
De pinautomaten blazen ze vaak bij de grens op (enschede, winterswijk, lobith enz.) om vervolgens snel de grens over te gaan. Is bij mij in Enschede al meerdere malen voorgekomen. Sterker nog, een half jaar geleden zat ik nog rechtop in mijn bed om half 3 ’s nachts omdat de pinautomaat op de hoek (50 meter van mijn huis) werd opgeblazen. T*ring wat een knal.
Zonde weer.
Zal wel weer een Fin zijn
@dsdh: Dan reed hij toch al in de goede richting, nog 2000 km en hij was thuis met zijn nieuwe kar!
@cadrez: En 3 grensposten verder!
Ik zou die auto niet meer terug willen als het van mij was geweest.
Ik vraag mij wel af wat de RS bezitters aan verzekeringspremie betalen.
Wat ik niet snap. Gestolen kentekenplaten van een compleet andere auto… Dat is wel heel dom aangezien ieder politievoertuig die toevallig een RS tegenkomt hem wel even door het systeem zou halen. En ook alle vaste scanners gaan vast piepen als er gestolen platen voorbij komen….
Die politieagenten worden ook steeds jonger zeg… Hoe oud zal meneer Simen zijn? 15? 16?
is det wel een RS?
@TDI-goeroe: Nee een Opel Meriva
@TDI-goeroe: Vraag ik me ook af. Kentekencheck laat heel wat anders zien!

(trolololllll-modus uit)
Zo’n V10 RS6 trekt zichzelf wel uit de sloot.
Eigenlijk zijn al die ramkraken een mooie stimulans om een leuk kleurtje op je RS-model te bestellen, het zijn elke keer weer de zwarte auto’s die gestolen worden. Een felle kleur zullen ze laten staan en iets van Audi Individual is al helemaal ongeschikt.
@knipperlichtje: nee de meeste willen een batman wannabe zijn. Lekker alles zwart.
Gestolen platen van een blauwe opel meriva. Doe dan even je best en jat ze van een A6.
Slimpies..
Jat je een vierwiel aangedreven auto, zet je ‘m alsnog achterstevoren in de sloot. Wat een droeftoeter ben je dan hé!
Als ik zo auto zou hebben had ik toch echt me eigen start onderbreker gemaakt.
@Dizono: ik zou graag een goed gefundeerd artikel zien over de manieren waarop je het beste een RS6 (of welke auto dan ook) kan beveiligen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een bearlock en een klasse5 alarm maar wellicht zijn er meer zaken die de tijd enigszins vooruit zijn.
@ghost: tja die dingen zijn zo open hoor, je moet je obd stekker onderbreken, want de auto wordt via obd zonder sporen meegenomen
Tsja lastig hè dat onderstuur.
Kogel door het hoofd jagen en aan de varkens voeren
De politie in Duitsland heeft al lang een spoor naar een Marokkaanse bende uit Utrecht , die met steeds wisselende samenstelling ramkraken uitvoert in het grens gebied…..maar ja, oppakken gebeurt maar niet
@slickrick: Neen. Ies raciesme!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).