Giedo van der Garde rijdt 24 uur van Le Mans

Auteur: , 22 Reacties

De voormalig Formule 1 coureur heeft een stoeltje bemachtigd bij het Jota Gibson Nissan team!

Giedo van der Garde rijdt Le Mans 2016

Het was een tijdje rustig rond de Nederlandse Formule 1 coureur, nadat zijn F1-droom uit elkaar spatte begin vorig jaar. Maar nu bereikt ons goed nieuws, want we gaan Van der Garde zien in de 24 uur van Le Mans.

Ook de rest van het seizoen van de European Le Mans Series zal Van der Garde uitkomen in Jota Gibson Nissan LMP2. Samen met teamgenoten Jake Dennis en Simon Dolan zal Giedo van der Garde uitkomen in de Jota Gibson 015S-Nissan LMP2 tijdens de seizoensopener op het circuit van Silverstone, 16 april.

Het is natuurlijk een heel andere tak van racen, maar Giedo zou met dit team om de prijzen moeten kunnen vechten. Gefeliciteerd Giedo!

UPDATE: de Nederlands-Chinese Ho-pin Tung is in de Asia LMP3 klasse kampioen geworden. Hierdoor heeft hij een automatische invite voor Le Mans, en zal dus ook in actie komen.22 reacties

Hopen dat hij dan ook wint natuurlijk.
Nederlandsch succes in de 24/h van Le Mans is er al een tijdje niet geweest.
@martinus: de Jos/ van Merkensteijn combi was het laatste succes toch? Dat is inderdaad al te lang geleden.
@awesome: Van Merksteijn, Verstappen en Bleekemolen inderdaad. 2008.
Hopen op een succes, ik gun het hem wel. Overigens schijnt Audi altijd wel met een schuin oog naar dit team te kijken wat betreft eventuele nieuwe coureurs
Leuk voor hem. Lijkt me een stuk leuker dan in de F1 meedoen ergens in de middenmoot. Nu kan het nog echt eens spannend worden.
@berlinetta: Sauber was lang niet altijd middenmoot dit seizoen…
@phaeton: Nee, meestal een achterhoede team.
@toniominestrone: Betekent dat niet hetzelfde, maestro?
Mooi voor van der Garde. Jammer dat het geen DTM is geworden maar ga maar is na 2 jaar geen serieuze race gereden hebben een stoeltje krijgen daar… Goeie set !!!
@baan: Ik ben eigenlijk wel blij dat het geen DTM is geworden. Ja, DTM is een geweldige klasse, maar de meeste oud-F1 coureurs hebben behoorlijk wat moeite met de transitie van formulewagens naar DTM, terwijl ze makkelijker lijken mee te komen in het WEC.
Ik gun het die jongen wel. Nu maar hopen dat hij mooie prestaties kan neerzetten. Alweer een lange tijd geleden dat er Nederlands succes is geweest bij de 24 uur van Le Mans. Zou toch mooi zijn, Max Verstappen succesvol in 2016 en Van der Garde succesvol tijdens de 24 uur?
Deze nissan heeft vorig jaar ook de lmp2 klasse gewonnen. En daarvoor ook volgens mij. Dus hij heeft zeker een kans om voor de winst te gaan!!
@clarkson: In 2014 heeft dit team Le Mans gewonnen met een zytek-nissan. In 2015 werden ze 2e in de lmp2 klasse op Le Mans op slechts 48 seconden van de winnen Oreca-Nissan van KCMG. Van der Garde heeft dus niet zomaar een LMP2 team, maar een van de toppers binnen de klasse!
@ferari: Ja ja weet ik. Maar ik bedoel dat het de zelfde auto is.
Wat gaaf voor hem. Altijd al wel een sympathieke gozer gevonden. Hoop dat hij wat laat zien
Doet ie goed, nu hopen dat het ook een beetje een succes word!
Zoals hierboven gezegd is het een goed team dat mee doet voor de podiumplaatsen. Ik gun het Guido van harte. Misschien dat hij erna nog een andere serie erbij kan doen als hij volgend jaar weer LMP2 rijdt.
Goed bezig guido laat ze maar een hulkenbergje zien hahaha
Vind GvdG ook een sympathieke jongen. Leuk voor hem dat hij in een LMP2 team rondjes mag rijden.

Resten nog altijd 2 vragen:
Hoeveel ‘sponsorgeld’ neemt ie mee? Of zou ie zelfs krijgen?
En waarom, als ex-F1 coureur, kon ie niet in een meestrijdend LMP1 team?

Maar als positieveling kan je iig zeggen: hij is ten minste niet het elektrische formule afvoerputje terecht gekomen.
@gregorius: Wellicht omdat F1 en endurance nogal een andere tak van sport is. En omdat 2 seizoenen hekkesluiter in de F1 niet automatisch betekent dat je met de grote jongens van de LMP1 mee kunt komen. De grotere teams zullen vast komen zodra hij een prima race rijdt.
@gregorius: De meestrijdende LMP1 teams zijn Porsche, Audi en Toyota. Porsche en Audi hebben hun deelname teruggeschaald van drie naar twee auto’s en Toyota houdt (als ik mij niet vergis) vast aan de bezetting van vorig jaar. Zodoende kan Nico Hülkenberg zijn LeMans titel bijvoorbeeld niet verdedigen, en is er dus ook geen stoeltje te regelen/te koop voor onze Giedo
Wie die photo van hem heeft gemaakt mag een pluim.. Leuk gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).