Goodyear Eagle-360: zo rond was een autoband nog nooit

Auteur: , 11 Reacties

Deze is voor de autonoompjes.

Goodyear Eagle-360: zo rond was een autoband nog nooit

Hoewel zelfrijdende auto’s vooralsnog niet heel erg tot de verbeelding spreken bij de liefhebber en bij Porsche, is deze bijzondere band van Goodyear de moeite van het bespreken waard. De Eagle-360 is namelijk halfrond om zo de wendbaarheid te vergroten. Wel zo fijn, als je de besturing geheel aan een zooitje computers overlaat.

De band maakt 360 graden-manoeuvreerbewegingen mogelijk, wat alleen al bij het parkeren een hoop tijdswinst oplevert en frustratie scheelt. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe deze banden zijn verbonden met de auto zelf. Het antwoord luidt magnetische levitatie, een beetje à la zweeftreinen die je bijvoorbeeld in Japan ziet.

Met behulp van sensoren worden rijomstandigheden gemonitord, maar ook bandenspanning en -slijtage worden perfect in de gaten gehouden. De Eagle-360 wordt voorts geproduceerd met 3D-printers zodat aanpassing aan lokale omstandigheden een fluitje van een cent is. Overigens is de contact patch, in tegenstelling tot wat je wellicht zou denken, groter dan bij een conventionele band. Aldus Goodyear.

Check de video hieronder.

Goodyear Eagle-36011 reacties

Handig… Stroomstoring en je banden gaan solo. Hmm dat wat een succes.
@w0o0dy: wat wordt
@w0o0dy: Shit happens, los jij dat op of zit je echt in de stront? En alvast: het stuurgevoel van een vliegtuig zegt jou vast ook niets, maar piloten kunnen er vast uren over lullen. Lang leve de vooruitgang, ik ben er ook doodsbenauwd voor.
Hmm, en als je nu sportvelgen wilt?
Net als in de film I-Robot met de Audi RSQ.
Lekker stuurgevoel ook!
Als ingenieur met praktijk ervaring op het gebied van electromagnetische levitatie systemen: Keep on dreaming Goodyear.
Gaat never nooit gebeuren. Kost veel te veel energy en voegt helemaal niets toe.
Gelukkig is deze toekomst nog heeeeeeeeeeeel ver weg…..
Halfrond? Gewoon helemaal rond, een bol dus!
Bedenkers hebben iets te veel naar Star Wars gekeken (BB8). Maar ze hebben ontegenzeggelijk wel ballen om met zoiets te komen (pun intended)!
Dat wordt helemaal niks. Wat is er mis met omni wielen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).