Google toont eerste eigen autonome auto! [video]

Auteur: , 29 Reacties

Hij klinkt elektrisch, lijkt op Vitamientje uit Suske & Wiske, rijdt maximaal 40 km/u, en er worden 100 stuks van gebouwd om de komende tijd te testen in Californië; aanschouw Googles eerste eigen autonome auto!

Googles autonome voertuig

Tot nu toe werd er met autonome functies vooral in Priussen, Lexussen en dergelijke getest, maar zojuist onthulde Google zijn eerste zelfgebouwde autonome prototype aan de wereld. Het is een hoog rond autootje zonder stuur of pedalen (de eerste te bouwen proto’s van de reeks van 100 krijgen deze wel), waarin een bank met plaats voor 2 personen is geplaatst. Het interieur is verder minimaal:

On the inside, we’ve designed for learning, not luxury, so we’re light on creature comforts, but we’ll have two seats (with seatbelts), a space for passengers’ belongings, buttons to start and stop, and a screen that shows the route—and that’s about it.

impressie eindresultaat

Of dit ook een voorbode is voor een eigen auto van Google is de vraag. In het verleden zinspeelde de techgigant meermalen op een geheel eigen model. Dit zou de aanzet hiertoe kunnen zijn, hoewel het aan de andere kant niet zo moeilijk is om een eigen voertuig voor testdoeleinden in elkaar te timmeren. Bovenstaande impressie toont hoe het model er uit moet zien als het af is, een video vol blije verwonderde mensen vind je op autojunk!29 reacties

He! De Howard is echt geworden.
De techneut diep in mij vindt dit geweldig, maar de petrolhead huilt heel hard.
De leukste onderdelen aan een auto zijn het gaspedaal en het stuur.
Zou zelf ook nooit een exemplaar willen zonder dit.
@bertorelli:

We behandelen autonome auto’s tot nu toe heel erg als gewone auto’s, die niet iedereen zou willen missen.. Maar als je ze nou ziet als goedkope taxi’s(want geen salaris om te betalen) dan is het ineens wel heel praktisch na een avondje zuipen!
@EJS:
Met voldoende alcohol op zou ik het heel misschien aandurven :)
net een koala maar ik vind hem wel leuk en prachtige techniek natuurlijk.

Zelf heb ik geen behoefde aan een zelf rijdende auto maar dat zei ik in 1990 ook over de mobiele telefoon.
via Android app
Doet me denken aan octo uit spongebob
Chauffeurs be like: they took our jobs!
@FlowMotion: Dey tuk ur jabz!!
Waarom kunnen zulke auto’s er nou nooit normaal uitzien?
@bollegek: Vraag ik me ook altijd af. Maar hoor altijd van marketing mensen om me heen dat ze dat doen om aandacht te trekken. Als het er ”normaal” uit ziet dan krijgt het minder aandacht. Nu valt het op ” van he! dat is die volledig autonome auto van google! ”
@bollegek: Als alle designers alleen ‘normale’ auto’s zouden ontwerpen dan reden we nog steeds in een aftreksel van de T-Ford…

Nee, ik vind dit ook niet mooi… Maar ik snap wel waar dit vandaan komt. Als je een goedkope, autonome, elektrische auto moet ontwerpen dan heb je wat andere randvoorwaarden dan wanneer je een benzine aangedreven Opel Insignia moet ontwerpen…
Wat zou zo’n autonoom autootje doen wanneer je bijvoorbeeld onderweg een kennis op straat tegenkomt en even langs de weg wilt stoppen (waar dan mogelijk wel een stopverbod geldt..): gewoon zwaaien en stug doorkachelen?
Gaat waarschijnlijk standaard geleverd worden met een trappelzakje, speentje en een luier, hoeft ‘de moderne mens’ daar ook niet meer over na te denken…. :-)
Draaien die dingen ook op Android?
Dus als ie vast slaat ff de accu er uit en opnieuw opstarten?
Als je onderweg nu een Burger King of Starbucks tegenkomt en daar wel trek in hebt, mag ik hopen dat dit ook gewoon kan om daar te stoppen?
@brammer: dat hangt volledig van je BMI af! Dat word eerst gemeten door je Samsung smartwatch…
Geweldige horrorreacties hierboven.

Lijkt een beetje op de begintijd van het automobiel.
De koeien gaven zure melk als er een auto voorbij reed. Paarden sloegen op hol. Kinderen renden huilend naar hun moeder. En er moest een man met rode vlag voor de auto uit lopen.

Dit soort ontwikkelingen heet vooruitgang en is gewoon niet te stoppen.

Wat kan er in hemelsnaam op tegen zijn dat je straks in een soort mini woonkamer stapt (voorzien van alle gemakken) en dat je dan op comfortabele wijze en zonder enige vorm van inspanning naar een andere plek kunt reizen?

En ben maar niet bang, het ouderwetse autorijden zal echt niet verdwijnen.
Dit wordt gewoon een alternatieve manier van reizen.
@Hubert: Op termijn gaat de zelfsturende chauffeur wel verdwijnen denk ik. Autonome auto’s gaan op termijn veel veiliger zijn en dan gaat de overheid vanzelf het zelf sturen verbieden. Dat zal niet op korte termijn zijn, maar wie weet over 50, 60 jaar… Dan moet je een aparte ontheffing aanvragen om je oldtimer Golf 8 naar buiten te mogen rollen.
Ik vind hem niet erg lijken hoor.

http://assets.catawiki.nl/assets/2012/7/10/6/e/1/6e15b8f0-ac95-012f-a5bf-005056960004.jpg


@Hubert:
Misschien is hij wel meer te vergelijken met de Witkar of Sinclair. Niet ieder nieuw idee wordt een succes.
Hey, cool ding. Doet wel wat denken aan zo’n ‘Pod’ concepten van Nissan en Toyota…
Ik wil hem! Koop ik nog een sportwagen voor in het weekend.
Dat uiterlijk is gewoon je reinste reclame.
Het is het gezicht van dat vriendelijke robotje van Android.
Google is daar vast geen eigenaar van of iets dergelijks.
Vind vooral interessant dat de reguliere autofabrikanten de afgelopen 20 jaar maar een enkel stapje hebben gemaakt met de autonome auto en dat google in een paar jaar en een paar miljard die dingen al de weg op gaat sturen
@thierryvth:

De wet van de remmende voorsprong hè…
Ideaal!!! Na een avond stappen gewoon met de auto naar huis !
daar mag je dus gewoon dronken in rijden
hoezo ”lui”!?!
Eerlijk gezegd is hij best lief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).