Google is bezig eigen zelfrijdende auto’s te ontwikkelen

Auteur: , 8 Reacties

Voor zijn experimenten met autonome auto's graait Google al sinds het begin standaard in de mueslizak, voornamelijk bij Toyota (Prius) en Lexus. Maar waarom zou je niet zelf een autonome auto ontwerpen en maken?

Johnny Cab

Bedrijven die hun eigen auto’s maken, tot nu toe is het alleen bij speculatie gebleven, vaak omtrent Apple, en inderdaad, Google. Toch heeft de Tesla-rijdende directie van het bedrijf zich hier nooit over uitgelaten.

Naar het schijnt zijn er achter de schermen wel meerdere gesprekken gevoerd met de auto-industrie, maar konden de partijen niet tot een overeenstemming komen over een samen ontwikkelde autonome auto. Hierbij zal meespelen dat de autoindustrie er zelf ook veel mee bezig is, bijvoorbeeld BMW, Volvo of Audi, die beide al een hele serie tests hebben uitgevoerd. Botsende belangen zijn niet ondenkbaar.

Jessica Lessin meldt nu dat Google daarom maar zelf naar toeleveranciers is gestapt voor wellicht de eerste Google-auto’s. Naast de particuliere markt wordt ook nog een vloot van “robo-taxi’s” overwogen, wat helemaal zo’n slecht idee nog niet is.

Maar let op, ook de Chinezen en universiteiten komen er aan. Het zal ons benieuwen hoe de autonome toekomst er uit ziet. (via Apparata.nl)

Foto: Johnny Cab, Total Recall8 reacties

Toekomst perspectief? Saai, maar makkelijk,liever iets analoog voor mij. Oh ja heb ik al 240 forever.
Het probleem met die zelfrijdende auto van Google is dat hij helemaal niet zo geavanceerd is als hij lijkt. Hij werkt volledig rule based, als hij een situatie tegenkomt gaat hij in z’n database een vergelijkbare situatie opzoeken en daarnaar handelen. De echte volledig autonome voertuigen hebben veel meer sensoren en intelligentere software nodig.
@j00rs: Het moet wel rule-based zijn, het is immers een computer.
Die Prius van Google heeft ondertussen meer dan anderhalve ton in mijlen gereden. Is eenmaal betrokken geweest bij een aanrijding, omdat iemand anders niet oplette en achterop botste. Er zijn genoeg mensen die slechter rijden dan die zelfrijdende Prius.
Veel mensen zijn / denken / werken trouwens ook rule-based.
@rotarypowah: Hij werkt inderdaad opzich prima.
Maar het hoeft zeker niet perse rule-based te zijn. Is alleen de gemakkelijkere manier van programmeren. Het is ook mogelijk om ‘zelfdenkende’ algoritmes te maken. Dit is uiteraard moeilijker en vergt veel meer rekenkracht, maar geeft in principe ook betere resultaten.
Google en andere bedrijven zijn bezig zelf rijdende auto’s te ontwikkelen. Dit betekent het einde van de vroeger zo enthousiaste petrolhead. Tijd om een andere hobby te zoeken spot zelf rijdende voertuigen, geeuw. Autoblog veranderd waarschijnlijk ook van naam ‘robocarblog’.
we hebben al 100 jaar zelfrijdende autos; automobiel betekent immers “zelfrijdend”
Hulde voor de topicfoto
NEEE! Dit verspest toch alle lol? Dan kan je nooit meer je auto ff dik intrappen.. Ik vind het jammer hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).