Great Scott! Autonome DeLorean trekt dikke donuts [video]

Auteur: , 6 Reacties

Een beetje van mezelf, en een beetje van Stanford University.

In Back to the Future 2 ging Marty McFly 30 jaar de toekomst in, naar 21 oktober 2015. Om dit heuglijke feit te vieren heeft Stanford University in samenwerking met Renovo Motors (inderdaad, de makers van deze dikke elektrocoupé) een volledig elektrische DMC-12 gebakken, die helemaal zelfstandig een paar flinke donuts neer kan leggen (mits de voorwielen voldoende grip houden). Probeer dat maar eens na te doen met de underpowered V6 in het origineel…

De Delorean heet – heel tongue in cheekMultiple Actuator Research Test bed for Yaw control, of kortweg: MARTY, en Elon Musk heeft in tegenstelling tot wat je zou verwachten helemaal niets met dit project te maken.

Wat de stand van zaken is met die andere elektrische DeLoreans weten we niet, maar we vermoeden dat dat idee – zoals zo vele ambitieuze revivals – in de knop gestorven is. Hoe dan ook, terug naar het stuntje van Stanford, dat in mei 2013 begon, toen de mensen achter het project een DeLorean op de kop tikten van iemand die hem dagelijks gebruikte.

Of dit exemplaar ook door de tijd kan reizen weten we niet, misschien zijn ze daar nog mee bezig. In ieder geval werden een paar leuke platen geschoten, en natuurlijk een video. KLIK!

Stanford Uni geeft ons MARTY

PS: meer feitjes over Back to the Future, check dan apparata.nl.6 reacties

Happy BTTF day!
Prachtig hoe BTTF bedrijven en individuen inspireert om de toekomst naar het heden te halen!
“Een beetje van mezelf, en een beetje van Stanford University.” En een snufje Gizmodo ;-)
Amerikanen en donuts. Een gouden combinatie.
Haha leuk ding.
En de Delorean is ook een auto waar je best een elektromotor in mag leggen. Van die PRV V6 werd niemand blij in een sportwagen. Prima in een luxe sedan van Peugeot, Renault of Volvo, maar niet in een sexy RVS tijdmachine. Nu haal je die 88 miles an hour tenminste vóór de bliksem inslaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).