Griekenland is massaal kentekens aan het dumpen

Auteur: , 25 Reacties

In Nederland worden auto's in de laatste weken van december massaal even gauw op naam gezet. Zeker dit jaar, gezien de wijzigingen in bijtellingsregels voor ons-bin-zúúnig-auto's die per 1 januari 2014 wijzigen. In Griekenland gebeurt het andersom, daar worden ze nu met bosjes uitgeschreven.

Griekenland is massaal kentekens aan het dumpen

In crisisland Griekenland worden volgens het ANP en masse auto’s uitgeschreven voor het eind van het jaar. Tot nu toe zijn dat er volgens het ministerie van Financiën ruwweg zeventigduizend geweest. Reden? Geld. Talloze Grieken kunnen de autobelasting niet meer betalen. Kleine auto’s kosten daar 120 per jaar aan MRB, middenklasser met een motorinhoud tot 1600 cc doen 265 euro en dat loopt op tot 1320 euro voor auto’s met maximaal 4 liter motorinhoud.

Hierdoor stonden er vandaag enorme rijen voor belastingkantoren vol Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren. Nu is het de vraag of ze ook niet meer de weg op gaan met hun onverzekerde auto’s, of dat ze het voorbeeld van de voormalige Griekse verkeersminister Michalis Liapis volgen die werd gepakt met valse nummerborden in een onverzekerde auto. Roept u maar.25 reacties

Daar gebeurt dus exact hetzelfde als hier, alleen bij ons gaat het om youngtimers op LPG en diesel…
@escort77:
Bullshit, hier doen we het omdat we dachten lekker goedkoop te rijden.
Maar geen hond zal er hier minder om rijden.
Wordt tijd dat er weer een paar miljoentjes gedoneerd worden , kan de wegenbelasting hier niet wat extra omhoog zodat we de Grieken een soort van kerst bonus kunnen geven?
@rob68:
geld gaat linea recta naar duitsland
@Ricardo Wat is dat voor bakkie in de topic foto?
Dat is een Fiat 911 @rob68: of een Porsche 500…
Dat betekent dus een hele hoop 2e hands auto’s tegen dumpprijzen! Misschien leuk voor een autoblog onderzoekje?
Wat zijn de salarissen daar dan? Kost allemaal niet zoveel 2-300 per jaar, ik ben zo al minimaal 6-700 kwijt.
@amgpower63: salaris ligt stuk lager, maar belastingen stellen niets voor.
@amgpower63: precies, en zelfs dát kunnen ze dus niet meer betalen… En wij maar zeuren.
@amgpower63: 2 weken terug Europese teammeeting gehad met oa. 1 Griek, hij verdiende minder dan 1/3de van de Belgen/Nederlanders. De grote dure auto’s koop je daar voor dumpingprijzen nu, iedereen doet zijn SUV weg.
Rijk worden? Beginnen importeren..
Jaren lang zelf niets aan lasten en belastingen betaald. Alleen maar hand opgehouden bij de EU. Nu moeten ze eens zelf iets gaan betalen en moeten we dat zielig vinden?
@autogek123: Huilie, huilie. Alsof se gemiddelde Griek daar wat van meekrijgt.

Die mensen zijn gewone mensen zoals jij en ik die jarenlang met een waardeloze, bureaucratische regering opgescheept zaten.

Deze mensen krijgen (net als jij en ik) ineens veel meer kosten op hun bordje en kunnen blijkbaar hun wagen niet meer betalen. En ja, dat vind ik lullig ja. Gewoon omdat het bij ons (nog) niet zover gekomen is.
@deladude: Die normale mensen hebben nog nooit redelijk belasting betaald. Ik wil niet zeggen dat NL een fantastisch belasting stelsel heeft. Maar dat daar slaat nergens ook op.
@autogek123: Maar ligt dat aan de gemiddelde Griek of aan het stelsel wat al jaren gesteund wordt door de regering?

Dat het stelsel niet deugt lijkt me duidelijk. Maar dat neemt niet weg dat de gemiddelde Griek (laten we hem Giorgios noemen, weet ik veel) een hele bult meer kosten krijgt waar hij voorheen geen last van had. Bovendien groeit zijn salaris waarschijnlijk niet mee, omdat zijn baas nu ook ineens veel meer kosten maakt.

Dat Giorgios zijn auto nu niet meer kan betalen is derhalve een beetje spijtig.

Jouw beredenering zou pas opgaan als Giorgios hetzelfde zou verdienen als Henk (de gemiddelde Nederlander), en dat is gewoon niet zo. Marktconform noemt men dat.
@deladude: Ten eerste: Henk betaald netto gezien niets hier door de overdaad aan toeslagen en subsidies die hij krijgt met het Nederlandse stelsel.

Giorgios en zijn gelijke hadden nu niet ineens zo’n lastenverhoging gehad als ze alle jaren ervoor netjes belasting hadden betaald. Ze hebben het over een geschatte 110 miljard aan belasting achterstanden en ontduiking in Griekenland. En nee, dat zijn niet alleen de rijke, maar ook Giorgios en zijn maatjes.

PS: De belasting tarieven liggen daar al zo ie zo veel lager dan hier. En dan ontduiken ze die ook nog erns massaal.
@deladude: ze bouwde nooit hun huis helemaal af. Want alleen op een huis dat af is moest je belasting betalen. Je moet ook belasting betalen als je een zwembad heb. In 1 wijk in Athene bv geven 300 gezinnen aan een zwembad te hebben, maar op Google kan je al zien dat het alleen daar al om 17.000 gaat. Ze doen daar massaal aan belastingontduiking. Dus NEE, ik heb geen medelij met ze.
@autogek123: Wat verschrikkelijk kortzichtig van je. Ik ben net terug uit Griekenland en er is een soort stille humanitaire ramp gaande. Er komen nu bijvoorbeeld veel Grieken om door slechte manieren van verwarming, omdat ze de energierekening niet kunnen betalen. Denk je dat ze daar voor gekozen hebben? Wat hadden al die jongeren, die in ruime meerderheid werkloos zijn, er aan kunnen doen? We kunnen terecht boos zijn op hun (voormalige) elite, maar de arrogantie en de botheid waarmee nogal wat Nederlanders – met een gigantische private schuld en massaal werkend in deeltijd – klagen over een nota bene gemiddeld meer uren weekend volk is bespottelijk.
@jelmer: Feed the world, let them know its X-Mas time.

Jaren lang massaal met zijn alle (niet alleen jouw gehate Elite) belasting ontdoken (zit daar zowat in het bloed). Men schat dat 75% zwart verdiende/bijverdiende. Dat al 20/30/40 jaar lang. Allemaal inkomsten die het land mis heeft gelopen. En dan gaat het land bankroet en moeten ze ineens gaan betalen. Nee, heb er geen medelijde mee. Zelf hun eigen land verziekt. Is PVDA hier ook mee bezig.
@autogek123: Gadverdamme wat een Geert Wilders onderbuik gewauwel weer.

Dat de Grieken hun belastingstelsel misbruiken is ze niet aan te rekenen (jij zou per slot van rekening hetzelfde doen als je daar hier in Nederland de kans voor kreeg).

Het feit dat het vrij makkelijk te omzeilen is is de regering daar aan te rekenen. Die horen te zorgen dat er controle is. Dat onze Giorgios er jarenlang mee wegkwam heeft alles zodanig verpest dat de ie niet meer beter weet en bovendien ervoor gezorgd heeft dat de lonen ernaar zijn gevormd.

Ben nog steeds van mening dat er daar een soort mini-humanitaire ramp aan hwt plaatsvinden is. Same goes voor Spanje, Italië en Portugal trouwens.
@deladude: En ik ben het helemaal niet eens met Wilders en zijn ideeen. Henk en Ingrid betalen volgens hem al veel te veel. Maar de cijfers laten zien dat Henk en Ingrid helemaal niet betalen, maar juist ontvangen via huur/zorg toeslag kinderbijdrage/kind gebonden budgets en opvangvergoedingen.
@autogek123: Henk en Ingrid sterven dan ook niet van de kou of honger. Onze grote vriend Giorgios daarentegen begint die kant wel op te gaan.
Se = de. Voor de taalnazi’s onder ons
Die auto in de titelfoto is echt geniaal!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).