Gumball 2016: alles over de Arkham Knight Tumbler

Auteur: , 37 Reacties

De meest in het oog springende deelnemer van de Gumball 3000, dit moet 'm zijn.

Hoewel je het op basis van het stealthy uiterlijk niet zou verwachten, is dit onderhuids een Lamborghini Gallardo. Het ding is opgebouwd door Caresto en deze toko heeft alles uit de kast getrokken om er iets gaafs van te maken.

De vering (dubbele wishbones rondom) is volledig onafhankelijk, aan de voorzijde is gebruik gemaakt van speciaal ontworpen push rods. De V10 onder de kap is ongewijzigd gebleven en derhalve nog steeds goed voor een fijne 560 pk, gekoppeld aan een flappy paddle ‘bak.

Het apparaat is alles bij elkaar 2,5 meter breed en een speciaal ontworpen buizenframe biedt de broodnodige stijfheid. De wielbasis bedraagt 3,4 meter en de wielen meten een bizarre 26 inch. Om al dat geweld weer af te remmen, is de Tumbler uitgerust met stoppers van Brembo met maar liefst 8 zuigers vóór en zes stuks achter.

interieurtje

De body is vervaardigd uit carbon, met behulp van mallen die aan de hand van CAD-tekeningen zijn vervaardigd. Geen simpel klusje, dus. Binnenin de Tumbler is het overigens nog best aardig toeven, met zwart leer, gouden stiksels en doorzichtige materialen. Dat maakt het geheel net wat minder claustrofobisch.

Bovendien worden inzittenden verwend met een elektronisch bediende kap, climate control, stuurbekrachtiging, een puike geluidsinstallatie en andere zaken die het leven nét effe wat gemakkelijker maakte. Caresto bouwde eerder trouwens al de Rebellion van Jon Olsson en, niet te vergeten, de Audi RS6 DTM.37 reacties

Wel leuk project, maar zonde van de Gallardo..
@gieltj: ahjoh van dat uitgemolken ding zijn er toch zat
@gieltj: ik vind het echt knap, te weten dat dit een gallardo is en ik het apparaat in geen 1000 jaar zou herkennen.
@ghost: makkelijk te herkennen aan het interieur en het geluid :p
@gieltj: Haha jij dacht dat ze een in top staat Gallardo hadden gepakt? Ongetwijfeld een gecrashde unit…
@venividivici: ja daar heb je een punt.. ;)
@venividivici: genoeg oliedollars hierin, niet perse een crash gallardo nodig toch?
@fiero: en waar heb je dat op gebaseerd?
@venividivici: zo komen de praatjes in de wereld, we weten het niet. Misschien is het wel gewoon een bestaande uit de stal van de berijder ?
Deze buggy misstaat niet in Mad Max. Je valt er in ieder geval meer mee op dan in een Gallardo en daar gaat het tenslotte om.
@kempenaer: Uhmm… die buggy misstaat ook niet in een Batman movie 😂
@venividivici: dit model komt uit een game😉
@c3po: Nooo you’re kidding me, right? 😜
@venividivici: Nope! Dit specifieke model komt uit de game Batman Arkham Knight! Voor de rest kent menigeen de bat mobile natuurlijk uit de films of strips..
Geinige creatie, mr vind het verbazingwekkend dat die open wielen aan de voorzijde zijn toegestaan…
@pkgek: net zoals Donkervoort, Caterham, Lotus en Ariel.
Ehhh? Dus een rijdende reclame voor een videospel? Gumball krijgt wel beetje Tour-de-France reclamekaravaan gehalte zo…..
maar wel faaie bad-ass mobile, dat wel.
Deze lijkt toch eigenlijk helemaal niet op de Arkam Knight Tumbler van Batman?
@thomasthomas: deze ‘tumbler’ is volgens mij gebaseerd op de wagen uit de videogame en niet uit de film.
@thomasthomas: de tumbler is inderdaad iets anders!
Dit is de batmobiel van de Arkham Knight Game en niet de Tumbler van The Dark Knight (de 3-delige filmserie van Nolan. Al hebben ze hiervoor ook wel al een Tumbler van uit de films door de Gumball gejaagd!)
Mooie machine
Vind hem heel cool, maar hondslelijk… Maja dat vond ik van de vorige tumblr ook al… Ben overigens ook totaal geen badman fan (of andere superhero shit for that matter)… Wel jammer dat ze de guns enzo niet erop hebben zoals ze in films vast zullen hebben zoals bij james bond…
@spykerboy: je hebt ook al een tijdje geen james bond gekeken volgens mij
@87sandyd: de laatste 3 in de bios nog hoor… James bond is altijd het kijken waard!! In mijn geheugen worden daar nogsteeds guns en andere gadgets op de auto gebouwd
Heel vet gemaakt en gaaf dat hij ermee in de Gumball mee rijdt.
Ook zo’n stukje over de F1 van betsafe graag
Die wielen en het remsysteem van links horen rechts en andersom! Heel gaaf en knap gedaan. Al zou ik het niet willen hebben, heb ik hier wel enorm veel respect voor asl het ook daadwerkelijk goed ge-engineerd is!
Vraag me trouwens af, wat gebeurt er met die apparaten na de Gumball 3000? Batman museum ofzo? For sale voor Batman fanboys?
Ha eindelijk een gemodificeerde Lambo die hun eigen concepts weet te overstijgen qua gekkigheid !
Dat verwacht je niet dat hij van een lambo gemaakt is
Als ie straks te koop komt zal je wel veel moeten betalen. Ik wil wel
Vet ding!!
Cool
En het is nog legaal ook. Geniaal toch? Zo te lezen prima onderstel, dus hij kan het vermogen nog kwijt ook.
@dutchdriftking: sterker nog, op de snelweg houdt hij de AMG GT gewoon bij!
@larsyboy1997: tot 120 km pu want vanaf dan is het net op je achterbumper met een elastiek is vastgebonden aan je garagedeur
Mallen maken aan de hand van CAD tekeningen maakt het juist wel een simpel(er) klusje dan mallen met de hand maken. CAD bestanden stuur je gewoon naar een CNC machine die de meest complexe mallen dan zo uitfreest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).