Mitsubishi ASX (2010 – heden) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 32 Reacties

We kijken vandaag naar de Mitsubishi ASX als occasion. Want er is meer dan alleen Outlander PHEV!

In 2010 bracht Mitsubishi de ASX op de markt. Een compacte crossover die in sommige delen van de wereld als RVR wordt verkocht, of als Outlander Sport. In 2012 was er al een kleine facelift voor de ASX. Afgelopen najaar werd de Outlander Sport geüpdate voor de Amerikaanse markt, maar diezelfde facelift komt niet naar Nederland. Wel komt er een facelift na de zomer, die tijdens de autoshow van Genève is geïntroduceerd.

De ASX concurreert met auto’s als de Skoda Yeti, Volkswagen Tiguan en Nissan Qashqai. Bovendien is er een gedeelde basis met de Citroën C4 AirCross en de Peugeot 4008. Motorisch gezien is er keuze uit drie blokken: de 1.6 ClearTec benzine met 117 pk en de 1.8 DI-D met 116 pk. Later volgde een 1.6 DI-D met 114 pk. In Nederland zijn alleen handbakken geleverd.

Aanbod op marktplaats
Op Marktplaats.nl staan momenteel zo’n 125 ASX-en te koop. Diesels zijn zeldzaam, er zijn er slechts vier van te vinden, alsmede één auto op LPG. Ondanks dat er geen automaat geleverd is in Nederland, zijn er toch twee te vinden. Beide auto’s ook in combinatie met motoren die niet in Nederland leverbaar waren, overigens.

Prijzen beginnen rond de €10.000 euro en lopen op tot ongeveer €24.000 euro als we de exemplaren met maximaal 15 kilometer op de teller even negeren.

Pluspunten

  • Gaat niet stuk
  • Rijdt goed

Aandachtspunten

  • Auto’s met keyless go hebben soms problemen met het herkennen van de sleutel in de auto. De noodsleutel is dan nodig om de auto te starten, maar voor oplossing van het probleem zul je even bij de dealer langs moeten.
  • De roetfilters vervuilen nogal bij diesels die veel kleine stukjes rijden. De regeneratie van het roetfilter zorgt bovendien voor extra brandstofverbruik. Een software-update zou dit moeten verhelpen.
  • Heb je een diesel met een heel hoge kilometerstand dan wil het soms gebeuren dat de centrale computer in de fout gaat. Hierdoor kunnen zuigerveren vast gaan zitten en de zuigers te heet worden. Bij rare geluiden uit het motorblok meteen stoppen. Met een beetje geluk is een reset van de computer genoeg om het probleem te verhelpen, maar het kan ook zijn dat er serieuze gevolgschade aan het blok ontstaat.
  • De gemiddelde ASX koper is iets ouder. En oudere mensen scoren nu eenmaal iets vaker parkeerschades en dergelijke. Check dus de body en wielen rondom even goed, om vervelende verrassingen te voorkomen.
  • Niet te snel juichen: de verbruiksmeter schijnt nogal optimistisch te zijn.
  • De ASX Cleartec start soms slecht als hij een halfuurtje heeft stilgestaan. Hiervoor is een modificatie beschikbaar waarbij een ander nokkenastandwiel wordt gemonteerd.

Zoek de ASX of een andere auto op Marktplaats.nl32 reacties

De voorkant van de ASX is zo veel mooier dan van de Outlander, zeker als je het vergelijk met het pre facelift model van het huidige.
@e550: 2010-2013 model Outlander had toch hetzelfde familie-gezicht. Echt het grote broertje van deze. Ik heb er een paar keer in mogen rijden, prachtige auto.
Nou was die Outlander wel iets sterker dan de in dit verhaal genoemde 116 pk. Lijkt me nogal karig voor zo’n auto.
Tja, ik vind die the voice mobiel weinig boeiend.
Pluspunten: “gaat niet stuk”..
Uit alle cijfers van alle Europese slopers (sorry, officieel geregistreerde demontage-bedrijven) blijkt dat de diesel Mitsubishi’s met de laagste KM stand gemiddeld naar de sloop moeten.

http://files2.fd.nl/infographics/NIB-volvo.png

Ik zou het merk totaal niet vertrouwen.
Van het praktijkverbruik van de Foutlander PEHV blijkt in de praktijk ook niets te kloppen.
Wat is een heel hoge kilometerstand van diesels bij een auto die krap zes jaar op de markt is? 350.000? Daar koop je geen ASX voor… Getuige ook de vier exemplaren.
Oersaaie auto. Emotieloos. Absurd beperkte keuze in motoren. Totaal niet mijn auto.
Gaat nooit stuk, en dan een lijst met aandachtspunten
@draadloos: iets wat stuk gaat is nog wat anders dan iets wat aandacht behoeft. Ik heb zelf twee Honda Accords opgereden, die gingen ook nooit stuk, maar op het reguliere onderhoud kon je -bij het vervangen van slijtdelen- al aardig op leeglopen.
@draadloos: en dan is dat dingetje van de computer het enige echte dingetje. De rest geldt voor elke auto (roetfilter bij diesels, schade) of stelt geen reet voor (keyless go).
Altijd 1 van de mooiste gevonden in zijn segment, zeker de voorkant vind ik erg geslaagd. Jammer dat er niet zoveel van zijn verkocht.
Ah,
de meest oninteressante auto van ’s Neerlandse wegen. Daar zaten we op te wachten.
@artje:
Probeer het de volgende keer eens in het Nederlands, misschien dat iemand je dan wel serieus neemt.

Hoewel, iets niet interessant vinden maar wel reageren helpt ook niet echt.
@talladega: desondanks heeft ie toch een punt.
@hansiepie: Indeed, kansloos hok.
@talladega: en toch ben ik het ermee eens dat het een oersaai ANWB automobiel is. Jouw politiek correcte antwoord veranderd daar weinig aan. Doe maar niet, daar hebben we Rutte al voor.
@bas2014: Meneer rijdt ws zelf een dergelijke auto, na een weloverwogen keuze middels de consumentenbont ;-)
Aankoopadvies: gewoon niet
Met alle respect, maar deze auto concurreert toch echt niet met de Tiguan of de Kotzkaai….die zijn echt in een hoger segment neergezet en van een ander kaliber. (ruimte, afwerking etc)
Beetje Tiguan kost je zo 40 duizend en bij de ASX houdt het wel op voorbij hooguit 27K voor de meest luxe versie. Heb je nog geen instap Tiguan voor…….
Hij is beter af te zetten tegen bv laatste versie Suzuki Vitara.
@tinustiguan: dus jij hebt trouwens veel betaald voor een tiguan? Of je bedoeld dat de ASX niet vergelijkbaar is omdat ie zoveel goedkoper is en toch een soort van gelijksoortige auto is? Qua ruimte en hoog op de poten staan zie ik wel dat ie in t zelfde segment zit.
@tinustiguan: 40K voor een Tiguan die niet zo goed is?? De aandachtspunten bij VW zullen iets langer, zorgelijker en duurder zijn!
Gaat niet stuk….toch aandachtspunten, beetje raar.
Gaaaaap. Ik ga hem niet kijken. Autoblog is voor autoliefhebbers niet voor saaie ANWB type auto’s
@volvaudi: exact dit dus.
Keurige auto ..

Dat zijn dan meteen alle positieve en negatieve punten die ik kan opnoemen .
‘Rijdt goed’ is wel een erg optimistische stelling
@apriliarsv: Met zowat elke auto kan je lol hebben.. :)
Student + Peugeot 205 is bijvoorbeeld een geweldige combinatie. Veel gekke dingen met die kar gedaan. Dus geen groene RV-RJ-69 met blauwe achterklep kopen! Jeminee dat ding was écht ver op toen ik ‘m (met winst) verkocht.. Maar hij blééf gewoon gaan..
Die 69 op de nummerplaat maakte het natuurlijk ook mooi af!
@123bat: Hahaha
Nou die pluspunten halen me wel over om de 159 in te ruilen zeg. En gaat niet stuk, maar wel een lijst aandachtspunten waaronder een stukke motor… Maar dat wordt bij Japanners altijd onder het tapijt geschoven als klein lijstje met onbelangrijke punten. Bij een Golf met deze punten is de wereld te klein….
@e34m5touring: Hier gaat het om een diesel met hoge km-stand. Niet over een DSG die na 50k km’s al in de soep loopt.. ;)
Maargoed. VAG bashen of niet, de combinatie TSI en DSG is wel echt super prettig om mee te rijden. En volgens mij zijn de laatste reeksen al een stuk probleemlozer :)
@123bat: Ja is niet persoonlijk hoor maar ik moet daar altijd heel erg om lachen. Dezelfde lui die bij VAG topics moord en brand schreeuwen zie je bij zulke dingen altijd zeggen dat het allemaal wel mee valt…
Marktplaats… ik kijk er nog zelden, voor auto’s. Wel voor andere dingen, maar voor auto’s AutoScout24 -waarmee deze rubriek is ontstaan/bedacht- veel uitgebreider en overzichtelijker, ook meer aanbod. Marktplaats, een beetje sneeuw van gister, en zwaar overpriced. Ik noem naast AutoScout24 verder ook nog Autowereld en Gaspedaal.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).