Haast je: Nederland krijgt extra Volvo V60 D5 Twin Engine’s

Auteur: , 3 Reacties

Van het wat minder krachtige broertje van de D6 Twin Engine worden maar 500 exemplaren gebouwd. Er zouden er 200 naar Nederland komen, dat worden er nu 300.

Feitelijk is de Volvo V60 D5 Twin Engine niets anders dan een D6 Twin Engine (voorheen D6 Plug In Hybrid) waarbij de vijfcilinder dieselmotor is teruggeschroefd en wat minder vermogen levert. In plaats van 220 pk, perst de D5 er 163 pk uit. Doordat de elektrische aandrijflijn exact gelijk is, daalt het systeemvermogen daarmee van 280 pk naar 230 pk.

Voor het verbruik maakt het overigens niets uit, de D5 lust net als de D6 1,8 liter diesel per 100 kilometer, al hebben we het hier over (niet realistische) fabriekscijfers. Ook voor de prijs lijkt het niet uit te maken, de D5 Twin Engine en D6 Twin Engine staan allebei met een vanafprijs van 59.995 euro in de prijslijst.

Waarom je dan voor de D5 zou kiezen? Omdat deze in 500 stuks gelimiteerde uitvoering veel rijker is uitgerust dan de instapversie van de V60 D6. Zo krijg je standaard 19-inch lichtmetaal, piaolak op het dash en leren bekleding, zaken waarvoor je op de V60 D6 Summum van net geen 60.000 mille flink voor moet bijbetalen.

Voor het plug-in gekke Nederland waren in eerste instantie 200 van de 500 exemplaren voorbestemt, maar de collega’s van Autovisie weten te melden dat er vanwege de grote vraag 300 exemplaren deze kant op komen. Een groot deel van deze extra honderd wagens is overigens al verkocht, maar er zijn nog een aantal auto’s niet ‘vergeven’.3 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Brokkenpiloot: Leuk, wijzen op een schrijffout van een ander en dan daarbij er zelf eentje maken. :D
Je zou haast denken dat we allemaal menselijk zijn :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).