Hamilton gelooft nog steeds in de titel

Auteur: , 43 Reacties

De regerend kampioen toont zich strijdvaardig voor de rest van het seizoen. Terecht, of kan LH44 de titel wel op z'n buik schrijven?

Hamilton blijft vechten om de wereldtitel

Op die tweede vraag kunnen we je eind november antwoord geven, als in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen verreden is. Komend weekend staat echter de Amerikaanse Grand Prix in Austin op het programma en Lewis Hamilton heeft er vertrouwen in dat hij na afloop van de race op de hoogste tree van het ereschavot staat. De Brit won de race op dit circuit in de afgelopen vier jaar liefst drie keer, dus de omloop ligt hem wel.

De achterstand op Rosberg bedraagt na de voor Hamilton matig verlopen Grand Prix van Japan liefst 33 punten. Met nog vier races op het programma is de titelstrijd dus nog lang niet beslist in het voordeel van teamgenoot Nico, maar Hamilton zal een tandje bij moeten zetten en zich wellicht wat minder moeten focussen op de randzaken. Denk aan knuffelen met tijgers en snapchatsessies tijdens persconferenties.

Hamilton is echter bezig aan een streak van vijf races zonder overwinning. Daardoor heeft Rosberg in de resterende races genoeg aan vier tweede plaatsen om zich tot kampioen van 2016 te mogen kronen. We zijn uiteraard benieuwd naar jullie visie op de ontknoping van dit seizoen. Niki Lauda denkt al te weten wie van zijn coureurs aan het langste eind gaat trekken. (via Sky Sports)43 reacties

En zo hoort het! Een echte kampioen, jammer dat lil Lewis zoveel pech heeft gehad.. Kijk uit naar de spannende ontknoping.
@e270cdi: Als Baby Rosberg 1x een d.n.f. pakt zoals Lil’Lewis te vaak heeft moeten doen dit seizoen, dan kan Lil’Lewis gewoon op eigen kracht de titel binnen halen.

Anyways het blijft spannend tot het einde.
@martinus: bullshit! Vorig jaar had Rosberg ook de nodige pech. Sterker nog…Rosberg heeft evenveel dnf’s achter z’n naam in 2015 als crybaby Hamilton dit jaar heeft. Het gaat dus gelijk op. Dus mensen moeten nou niet gaan doen alsof Lewis de grote pechvogel is. Want dat is Button met zijn 5 dnf’s.
Je hebt zn dagen dat je op je prive jet gaat zitten.. ow wacht
Helaas! Gaat Lewis niet lukken. Die plofmotor in Maleisië was de nekslag :-(
Terecht dat hij er nog steeds voor wil gaan. De top in het klassement is spannender dan ooit. Wellicht dat Nico ook nog fouten maakt en daardoor Lil Lewis weer terug kan komen.
Het wordt hoe dan ook een mooie afsluiting van het seizoen.
Serieus, ik vind het echt heel erg spannend. Nico heeft een voorsprong dus Hamilton MOET. Allebei zijn het kemphaantjes van het hoogste niveau dus er kan nog wel het een en ander gebeuren op de baan. Ze laten elkaar in ieder geval niet het kaas van hun brood eten. En Hamilton heeft gewoon nog volop kans om de titel te pakken. Twee keer winnen voor hem en twee keer Rosberg een crash en hij is koploper. Spannend met nog vier races te gaan.
@viezefreddyw: Bij DTM werd het kampioenschap in het afgelopen weekend (finale) ook bijna weggesnoept van Wittmann, de concurrent (Mortara) ging als de brandweer, erg spannend.

Dan vind ik de F1 toch wat minder spannend, bij de F1 gaat het nu om 2 coureurs in dezelfde ploeg, de concurrent lijkt wel stil te staan op rechte stukken.

Als je verdedigd of iemand aantikt gaat het of stuk of direct schande, daar waar bij DTM soms wel het halve veld een drive through heeft want beuken.
@viezefreddyw: precies, daarom was ik eigenlijk ook erg blij met de pech van Hamilton de afgelopen periode. Het maakt het seizoenslot extra spannend en dat is toch waarvoor we kijken.
Alhoewel Hamilton niet foutloos is geweest dit seizoen heeft hij ook gewoon ontiechelijk veel pech gehad. En daarom hebben we nu een 2e hands prutser op plek 1 staan die hoogstwaarschijnlijk kampioen wordt. Iedereen die in die auto had gezeten was kampioen geworden dit jaar.

Eeuwig zonde dat Rosberg kampioen zal worden. Maar goed, hij zal alleen de geschiedenisboeken ingaan als iemand die kampioen is geworden, omdat zijn concurrent meer pech had met zijn auto.
@87sandyd: iedereen die in die auto zou rijden zou het die lichtgetinte playboy moeilijk kunnen maken. Hamilton is echt niet van zo’n ongelofelijk hoog niveau zoals jij ons nu wil laten geloven!
@rhellema: Oke, waarom haal jij in godsnaam “lichtgetint” erbij? Doe ff normaal. Dat kan je ook gewoon achterwege laten…

Ik snap dat Hamilton veel haters heeft vanwege zijn manier van leven naast het circuit en vanwege zijn hele image. Maar mensen kunnen daardoor niet meer objectief naar hem kijken, dat vind ik jammer. Hamilton is imo 1 van de beste coureur, zo niet de beste. Dan heb ik het over racecraft…
@87sandyd: aan de term lichtgetint hang je zelf een waarde van discriminatie, iets wat ik daar niet mee bedoel. Ik had ook zonnebankharses kunnen zeggen.

Dat hij in jouw ogen de beste coureur is vind ik geen probleem, persoonlijk vind ik hem een nogal overgewaardeerde coureur die de mazzel heeft om in de allerbeste auto te mogen rijden. Ik weet 100% zeker dat er op dit moment coureurs in de F1 rijden die Hamilton niet graag naast zich ziet binnen het team omdat hij dan wel eens vreselijk door de mand zou kunnen vallen.
@rhellema: Je kan het ook weglaten, dan heb je die discussie niet ;) maar goed, genoeg gezegd daarover.

Ik denk dat coureurs ook andersom bang worden om naast Hamilton te gaan zitten, omdat ze dan weleens door de mand zouden kunnen vallen.
@87sandyd: als die “2e handsprutser” de afgelopen jaren niet zoveel pech gehad had dan was deze nu al 2x wereldkampioen geweest. Ik vind Rosberg van de Mercedes rijders duidelijk de betere coureur. Zowel op het circuit als er buiten. Hij heeft door pech afgelopen jaren telkens Hamilton voor moeten laten gaan. Rosberg verdient het gewoon om kampioen te worden.
@mashell: nee, dan was nog steeds Hamilton kampioen geworden, denk ik. Hamilton deed na het behalen van zijn kampioenschap nou niet echt z’n best…
Ik vind het een heerlijk einde van het seizoen. Dat het een van de Mercedes-coureurs zou worden, was al vrij vroeg in het seizoen duidelijk. Maar dat het tussen hen beide nog zo spannend zou worden, had ik niet verwacht.

Hamilton moet sowieso wel hopen dat Rosberg een beetje pech krijgt of dat een van de Red Bulls of Ferrari’s hem weet af te troeven. Als Rosberg ongehinderd kan rijden, dan wordt hij wel minimaal elke race 2e.
@berlinetta: Gelukkig voor Hamilton zijn de statistieken wat dat betreft niet echt op de hand van Rosberg. Van de 15 overwinningen van één van de Mercedes-coureurs, is het slechts vier keer in een 1-2 geëindigd. En als ik zie hoe prima Red Bull het de laatste races doet, acht ik de kans dat Ricciardo of Verstappen de Mercedessen kan splitten vrij groot.
@edge: Dat is waar. De kans bestaat er altijd. Ik doelde daarom ook op de situatie dat Rosberg ongehinderd zijn race kan uitrijden zonder dat hij pech heeft of dat een van de andere teams hem dwars ligt. Zodra die Mercedes eenmaal op volle toeren rijdt, dan issie nog altijd sneller dan elke andere auto.

Maar gezien de huidige goede vorm van Rosberg en de vormdip/pechdip van Hamilton, denk ik dat Hamilton er nog een zware kluif aan gaat hebben.
Gelooft hij ook nog in Sinterklaas?
Het enige wat Nico hoeft te doen in de resterende races om kampioen te worden. Hamilton en zichzelf van de baan rammen in elke race. Ik teken er voor.
@kilum: Moet ‘ie het wel onopvallend/klungelig doen, als de FIA ook maar enige indruk heeft dat het met opzet gebeurt schrappen ze hem uit het kampioenschap. Zie Schumacher in ’97, bijvoorbeeld.
@edge: dus a la Adelaide ’94. Schumi op Hill. Kwam Schumi goed weg zonder straf.
@gregorius: Klopt, maar het incident in 1994 werd destijds niet gestraft mede omdat beide coureurs (Hill en Schumacher) nog werden gezien als rookies, iets waar Hamilton zich niet achter kan verschuilen.
@kilum: Haha zo had ik het nog niet bekeken! Ik teken ervoor. Wint Max tenminste weer eens.
Ik vind het nu al een heel mooi spannend eind van het formule1 seizoen. Ik denk dat red bull voor Hamilton nog roet in het eten gaat gooien en dat rosberg uiteindelijk kampioen wordt
Hij mist in deze foto enkel nog een Adidas trainspakje. https://www.youtube.com/watch?v=2-8gsWZqDBM
@vinox: *trainingspakje… #keyboardfail
Toch wel een beetje sneu dat bij Hamilton de randzaken er weer bij worden gehaald.
Want als die niet met een tijger had gespeeld, was zijn motor niet ontploft?
@sjaakjwt: als hij niet met die tijget had geknuffeld, en wat meer bezig zou zijn met trainen en zich mentaal voorbereiden, dan had ie zijn topvorm wat beter kunnen behouden, die lijkt ie nu kwijt te zijn.
Zo lang zijn materiaal heel blijft zal hij rosberg wel kunnen verslaan. Maar of hij genoeg punten weet te verzamelen om nog kampioen te worden? Het zal spannend worden!
@clarkson: Als Rosberg 4 x 2e wordt is hij kampioen. Als hij 3 x 2e en 1 x 3e wordt ook nog. (er van uitgaande dat HAM de laatste 4 races wint) Pas vanaf 2 x 2e en 2 x 3e verliest hij het kampioenschap aan Hamilton.

Lewis zijn beste kans is als Rosberg 1 van de 4 races uitvalt en hij die vervolgens wint.
@kilum: Gewoon Vettel een keer lief aankijken. Die vliegt er vast wel weer ergens in als hij gefrustreerd is dat zijn rode stier niets meer dan een rode mier blijkt te zijn..
@kilum: Of het moet regenen en Max komt voorbij rosberg zetten.. ook leuk. Maar spannend gaat het worden!
@clarkson: Als het gaat regenen? Texas, Mexico, Brazilië & Abu Dhabi. Ik acht de kans op regen niet denderend groot.

Maar mocht het gebeuren, dan maakt hij zeker nog een goede kans. Rosberg in de regen mag blij zijn als hij punten scoort.
@kilum: Muah in Mexico stad kan het best wel eens regenen. En vrijdag gaat het waarschijnlijk regenen in texas. En in brazilie kan het helemaal los gaan. Dus wie weet…
In iedergeval is het nu lekker spannend!
Toch denk ik dat hij het nog gaat redden.
Logisch dat hij altijd in de titel zal blijven geloven als er mathematisch nog een kans is dat hij hem kan binnenhalen. 1 DNF voor Rosberg en een overwinning voor hem de volgende race en het ziet er meteen weer anders uit. Verwacht alleen niet dat Rosberg die pech gaat hebben.
@sportevo: Je weet maar nooit. De starts verlopen de laatste races best wel rommelig. Een lompe actie van Vettel of Verstappen die weer eens op de limiet verdedigt en Rosberg kan zomaar eens pech krijgen.
LH44 kwam bijna schuchter over tijdens een bezoek aan Pagani voor een proefrit. Werd daar ontvangen door het hele personeel inclusief toespraak door Horacio. Memorabel moment was het. Hij reed weg in een Huayra. Meen dat hij een Zonda heeft gekocht.

Was daar toevallig ook voor een rondleiding.
Rosberg gaat op safe spelen. Heeft aan 4 tweede plaatsen genoeg. Die gaat echt het duel niet aan met Hamilton. Als Rosberg geen materiaalpech krijgt of een dwaze actie van iemand, is Rosberg dus gewoon kampioen
De meest valsspelende F1 coureur ever ooit. Heel erg vies mannetje dit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).