Heeft McLaren P1 een rondje Ring in 7:04 gedaan? [video]

Auteur: , 26 Reacties

Die 6:33 van laatst leek wel heel erg snel, is een rondje van een halve minuut langzamer geloofwaardiger?

McLaren P1 flyby

Het hoge woord is er nog niet uit bij McLaren, hoewel CEO Ron Dennis de lat tijdens de Autosalon van Genève al ontzettend hoog legde door te stellen dat de P1 een volle ronde Nürburgring Nordschleide in minder dan 7 minuten zou kunnen klaren.

Bridge to Gantry, dat overal op en rond de Ring ogen en oren heeft, schijnt nu vernomen te hebben dat er op een testdagje een rondje van 7:04 is geklokt. Verdraaid snel, maar niet onder de beloofde 7 minuten-barrière. De vraag is dan ook of McLaren dit naar buiten wil brengen, of dat het gezichtsverlies toch te groot wordt geacht als ze het doen.

In het laatste geval blijft het bij speculatie, totdat de Britten er in slagen de laatste 5 seconden van de rondetijd te schaven. Dat dit niet ten koste van alles moet gaan zullen ze bij McLaren goed weten, naar verluidt schoof de 12C tijdens een officiële rondepoging hard van de baan.

Trouwens, de P1 is nu echt bijna uitverkocht, bla bla bla, yada yada. Hieronder een video met een paar flyby’s van de P1:
26 reacties

dat gaat best rap!
Al doet ie er een kwartier over. Super mooie wagen. Doe mij er maar 1. Dan test ik zelf hoe lang een rondje duurt ;-)..
Tenzij ik in 1 shot duidelijk de gebruikte banden kan zien en het volle rondje geloof ik geen enkele ring-tijd claim. Zelfs dan zijn er genoeg mogelijkheden vals te spelen.
Vind de laferrari echt mooier maar deze begint me steeds meer aan te staan.
@karsvdtuin: Dat heb ik ook inderdaad! Vond de P1 bij onthulling helemaal niks, maar des te vaker ik hem zie langskomen, hoe meer ik hem ga waarderen. Achterkant blijft wat te futuristisch vormgegeven echter.
Geluid is behoorlijk gedempt, de vloek van veel turbomotoren.
De F40 bewees al dat het ook anders kan.

Meer ontopic:
Op straatbanden behoorlijk snel. Indien slicks of semi’s, een kleine tegenvaller gezien de specs en verwachtingen die Ron zoals wel vaker schepte.
@macready:

Da’s de grote vraag natuurlijk, een wagen die zo extreem is, daar maken de banden een wereld van verschil.
En buiten watvoor band het was rest er nog de vraag, waren het off-the-shelf (high performance) banden? (pirelli p zero’s) of banden die speciaal voor de P1 ontworpen zijn.
@macready: maak je geen zorgen over het geluid: http://m.youtube.com/watch?v=g74PZLPKom8 heerlijk!
Ziet er snel uit. Klinkt alleen als een V8 aangedreven stofzuiger. Pure snelheid is ook niet alles, emotie en sensatie zijn ook belangrijk bij zulke auto’s.
@j00rs:
Toch lekker luguber zo’n huilende Dyson stofzuiger.
@j00rs: in dit filmpje valt niet veel uitlaat geluid te horen inderdaad. Apart want in andere videos brult ie het uit en klinkt ie echt heerlijk! http://m.youtube.com/watch?v=g74PZLPKom8 Ik verkies deze boven de LaFerrari. Wauw wat een wagen!
Heerlijk, kan niet wachten op de eerste Laferrari vs P1 videos
Ik twijfel er geen seconde aan dat mclaren sneller rond kan, moesten ze willen, de vraag is gewoon of de wagen eronder zou leiden.

Ik bedoel, de P1 is nog niet uit maar indien die de F1 achterna wil moet die meer doen dan enkel snel zijn. Hij zal sowieso al minder koffer en passagier ruimte hebben.
Vlak na “hocheichen” komt dat ding gadverdamme indrukwekkend over.
Ik snap dat bij hypercars vorm de functie volgt. Maar ik kan de nieuwste generatie maar niet mooi noemen zonder een pinokkio neus te krijgen. De LaFerrari, deze P1, de Huayra, de Veyron en de Aventador in mindere mate… Allemaal om te griezelen.

Dan voor mij maar een sportscar die er meer als auto uitziet, 911 GT3, Lotus Exige S, M3. Of een supercar van 10 jaar of ouder,Carrera GT, 599GTO.
@Original_Arnoud: of een Enzo??? ;-)
@Original_Arnoud: ”Of een supercar van 10 jaar of ouder, Carrera GT, 599GTO” Volgens mij is de 599GTO nog lang geen 10 jaar oud, hij is van 2010..
@Corrado16v: zie het als opsomming. Buiten dat is een 599 klassiek qua lay-out. En een GTO een smerig sexy apparaat, zowel in looks en sound. Weggedrag kan ik niet beoordelen maar schijnt ook top te zijn. Wat wil je nog meer?
@Original_Arnoud: De Huayra hoort imo niet in dat rijtje thuis :) Prachtige wagen. En er is bij Pagani duidelijk niet gekozen voor vorm volgt functie. Horacio hecht volgens mij evenveel waarde aan beiden.

De veyron is trouwens ouder dan de 599GTO :) Ouder dan de 599GTB zelfs, volgens mij. Ding gaat alweer richting de 10 jaar.
@fant:
Dus jij vindt die bewegende flapjes mooi? En ook dat geraamte in de grille? Ik vind het vooral lijken alsof er plaatwerk losgekomen is.
@Original_Arnoud: Ik geef toe, de voorkant is niet zo geslaagd als die van de Zonda, maar de achterkant, het zijaanzicht en het interieur zijn imo de perfectie eng nabij!
Een ronde van 6:33 lijkt me ook wel erg snel, als je meeneemt dat de Radical SR8 LM feitelijk een racewagen is met 550pk, 650 kilo en een kentekenplaat. En dan zou de P1 er 15 seconde minder over doen, lijkt me onwaarschijnlijk.
Een Nissan GT-R in Switzer P850 of Hennessey HPE800 trim doet het bijna net zo snel of zelfs sneller en deze kosten ruim 12x minder. Pagani is trouwens al bezig met zijn Huayra R en die vreet iedereen op (als je hem mag/kan kopen uiteraard).
@iphonistvongates: natuurlijk is die evensnel ;) ergens nog cijfertjes?
Jay Leno is in ieder geval erg te spreken over de P1. http://www.youtube.com/watch?v=ddU4tcGIF6k

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).