HEET: Gasly rijdt NIET voor Toro Rosso in de VS [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Dus iemand anders mag zich opmaken voor een ritje in de STR12.

Gasly

Wie dat echter gaat worden is nog niet bekend, maar er is nog wel een opvallend ander feitje naar buiten gekomen over de kwestie. Autosport bericht namelijk dat niet Honda verantwoordelijk is voor deze beslissing, maar juist ‘good old’ Helmut Marko er een voorstander van is om een andere coureur een kans geven in de STR12 naast Kvyat in Austin. Honda zou zelfs aangegeven hebben dat ze het helemaal prima vinden als Gasly in Amerika zou startten voor Toro Rosso, zelfs als ze daardoor de titel aan Toyota moeten laten in de Super Formula. Het klinkt zo vergezocht dat het waarschijnlijk waar is, vooral omdat Helmut Marko erbij betrokken is.

De keiharde Oostenrijker is naar verluidt van plan een grondige evaluatie uit te voeren van zijn rijders met het oog op de bezetting in het team van volgend jaar. Dat past ergens wel bij de topsport, je zou zelfs kunnen stellen dat een team als Ferrari te lief voor hun rijders is op dit vlak. Maar Helmut is wel de andere kant van het spectrum en je kan je afvragen of zoveel druk op coureurs zetten bevorderlijk is voor de prestaties. Herintreder Kvyat zal zich in de komende vier races dus niet alleen tegen Gasly, maar ook een nog een andere coureur moeten bewijzen.

Dat laatste brengt ons bij het interessantste onderdeel van dit hele verhaal, namelijk wie mag in de Grand Prix van Amerika voor Toro Rosso rijden. Maar helaas is dat dus nog gissen. De geruchtenmolen draait inmiddels wel op volle toeren. Daarbij worden ook op het eerste gezicht bizarre namen genoemd zoals die van Takuma Sato. De Japanse Indy 500-winnaar heeft zijn hele carrière al goede banden met Honda en testte in het verleden zelfs al eens voor Toro Rosso. Let wel, dat was in 2008. Enfin, de telefoons in Faenza zullen inmiddels wel van de haak gegooid zijn vanwege allerlei managers die hun beschermeling in de STR12 willen planten.

UPDATE: inmiddels is naar voren gekomen dat Brendon Hartley de favoriet is om het zitje van Gasly over te nemen voor één race. Hartley maakte in het verleden deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull en was in 2009 en 2010 de officiële derde coureur bij Red Bull Racing. Recentelijk kwam de Nieuw-Zeelander uit voor Porsche in het WEC. Als alternatief voor Hartley zou er een beroep gedaan kunnen worden op Sébastien Buemi, ook een ex-Red Bull rijder die een aantal seizoenen uitkwam voor Toro Rosso. Het tekent wel een beetje de armoede bij het opleidingsteam dat Red Bull nu kijkt naar deze mannen die ze eigenlijk al afgeschreven hebben.

UPDATE 2
: Het is officieel, Brendon Hartley rijdt in Amerika voor Toro Rosso.37 reacties

Ik kan wel een weekendje vrijmaken als t nodig is…
@bazzelijn: iets met 107%..
@fmgarcia: ik neem ook genoegen met 0% salaris hoor👍
@fmgarcia: dat zei mijn vrouw vannacht ook.
@awesome: heb jij mazzel je vrouw vroeg aan je buurman wel geld de nacht ervoor
Sebastian Buemi!
@michaelknight: last van je hoofd? Of accu?
@michaelknight: ik trok mijn stoute schoenen aan en keer naar de laatste race van Formula E. De race waar Buemi in het laatste knikje van zijn kwalificatieronde zijn kampioenschap heeft verneukt. In de races moest is vrij achteraan starten. Tijdens de race reed hij aardig al liep ie te klagen op een manier waar Alonso een kleuter bij lijkt. Maar het leukste was achteraf: hij ging al zijn collegae van net-niet topcoureurs vertellen hoe slecht ze wel niet waren en hoe ze durfden hun plaats tov hem te verdedigen. Dat was toch wel het hoogtepunt van Formula E.
Anyway, zo’n driftkikker het grootheidswaanzin; die wil je toch niet terug in je opleidingsteam?
@gregorius: Blijkbaar wel, want hij staat nog altijd aangemerkt als reserverrijder van Red Bull en Toro Rosso.
Overigens heeft hij zijn kampioenschap niet alleen daar vergooid. Twee goede prestaties in New York waren voldoende geweest om het gat te overbruggen, maar omdat Buemi in het WEC actief moest zijn met Toyota deed hij niet mee.
Palmer had nog gekund…
@gertjan2012: Mark Webber?
Geeft wel weer aan wat voor puinhoop het is binnen dat team
@mauricerma: valt toch wel mee? Sainz is onhoudbaar voor een team als Toro Rosso en is verhuurd. Gasly gaat voor het kampioenschap in Japan. Kvyat is voor de rest van z’n contract terug na een afkoelperiode, maar is m.i. te licht voor F1, in ieder geval voor Red Bull. En als je dat bent, moet je weg bij Toro Rosso.

Gasly rijdt volgend jaar vrijwel zeker voor Toro Rosso (hoewel ik hem niet echt overtuigend vond…). Marko heeft wel eens aangegeven dat hij spijt heeft van het wegsturen van Buemi; dat bleek toch een fout gezien z’n talent. Misschien krijgt hij een unieke kans om zich opnieuw te bewijzen, aangezien hij wel nog steeds bij de RB-familie hoort.
@michaelknight: gasly vondt ik juist heel goed de afgelopen 2 races. hij heeft geen enkele keer de muur geraakt, kon in maleisie tot aan de pitstops sainz rustig achtervolgen, en deed ik de quali niet veel van sainz onder.

denk aan ‘helden’ als paul di resta, die in hongarije nog zn terugkomst maakte. het leek nergens op, na een paar rondes al een enorm gat van hem naar de rest van t veld, en er op de helft mee opgehouden.
Als Beitske Visser nu nog maar in het Red Bull junior program zat…
@nemus: Oké ik ga het nog 1 keer zeggen… F1 is GEEN wereld waar vrouwelijke coureurs welkom zijn!!
Misschien is het wat voor Victoria Verstappen om in te stappen.
Kunnen ze niet iets creatiefs verzinnen? Een publiciteitsstunt? Ik wil wel eens een vrouw in de F1 zien bijvoorbeeld
@tvklarenbosch: voor iedereen die twijfelt of kubica het komend jaar wel aankan, laat hem deze race rijden, dan weten we het zeker!
Is Danica Patrick niet te porren voor één race.
@hzw: Die kan er geen kut van.
@kenju: je zegt het wat euh, scherp maar je hebt wel gelijk.
@kenju: Als het om marketing gaat, Vrouw, Amerikaans, enige vrouw die ooit een indy race heeft gewonnen, GP America.
@hzw:

F1 = marketing .. precies 0% meer ..
@kenju: Dat weerhoudt de NASCAR teams er ook niet van haar aan te nemen. Danica brengt genoeg aan marketinggelden binnen om dat te compenseren.
Herintreden Jan Lammers?
@live4life: nigel mansell ziet er fit uit tegenwoordig
@live4life: Je bedoelt het natuurlijk niet serieus, maar ik zou het eigenlijk wel eens willen zien, een oudere coureur, 40+ die nog wel actief is. Het is nu natuurlijk te laat, maar met voorbereiding ben ik wel benieuwd hoe ze zouden zijn…
@kenju: Montoya!
@live4life: of jos dat zou pas lachen zijn
Ook Ghasly is iemand waar Marko niet echt fan van schijnt te zijn. Te netjes naar het idee van Marko.
Jos natuurlijk
Dit is wel gerommel eerste klas. Had dan kvyat in de auto gelaten en Sainz gewoon niet vrijgegeven. Als je sainz al vrij wilt geven had dit dan bij de bekendmaking gedaan en tijdelijk een testrijder erin gezet. Na de GP van usa dan gasly erin zetten.
Als die Marko nou eens iets beter rond zou kijken (dacht dat Jos aangesteld was als jong talent lobbyist/adviseur dus die moet het weten) dan zou hij Nyck de Vries moeten zien en een kans moeten geven!
Ik zeg nog steeds die Pool. Mooie marketing iedereen blij.
Is het vanwege de nieuwe connectie met Honda raar om te denken dat Jenson Button misschien ook wel in aanmerking komt?
Call the Stig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).