Help, mijn man is supercarbouwer!

Auteur: , 29 Reacties

Benieuwd hoe John Williams dit gaat oplossen...

Iedereen vraagt zich af: Waarom? Waarom zou je in hemelsnaam een supercar gaan nabouwen? Het levert niets op. Het kost veel tijd, geld en moeite. Uiteindelijk is het resultaat om te huilen. Je houdt echt niemand voor de gek dat jouw creatie gelijk is aan het origineel. En diegene die erin trapt, zal er direct achterkomen wanneer je de auto start. Kortom, met het maken van een replica win je helemaal niets en verlies je veel. Of zitten wij ernaast?

Dat weerhoudt mensen er niet van om het tóch te proberen. Zoals dit heerschap dat van een Pontiac GTO een Aventador probeerde te maken. In principe is het een enigszins geslaagde replica, als in: je kan zien wélke auto ze hebben getracht na te maken. Als je alleen kijkt naar de details, dan hebben ze in elk geval hun best gedaan. Als je heel even (een milliseconde, niet langer) naar de achterkant kijkt, zie je een Aventador. Het probleem is dat een Pontiac GTO een grote coupe is met de motor voorin, en de Aventador een supercar is met een V12 in het midden. Door die eigenschappen zijn de verhoudingen compleet zoek. Dan is deze Lamborghini-imitatie beter gelukt.

Met name aan de voorkant is de auto meer een parodie op een Aventador dan een ode aan Lamborghini’s vlaggenschip. De wielen lijken wel degelijk origineel te zijn, alhoewel ze eigenlijk onder een Gallardo thuis horen. In technisch opzicht is het een Pontiac GTO: dus een dikke V8 die al zijn 405 pk’s naar de achterwielen brengt. In het interieur hebben ze redelijk hun best gedaan, normaal gesproken plakken ze alleen een ander logo op[ het stuurwiel. We verzinnen het natuurlijk ter plekke, maar het schijnt dat de auto op verzoek van John Williams te koop is gezet. De eigenaar wil er, (zorg even dat je zit), 22.500 dollar voor hebben. Dat is toch voordelig dan de 30 mille die de auto eerder moest kosten.

Meer lezen: bekijk dan deze 8 replica’s op Nederlands kenteken.29 reacties

Tijd voor de kerstborrel…
Heb deze eerder dit jaar voorbij zien komen.

https://www.autoblog.nl/nieuws/wat-is-er-mis-met-deze-lamborghini-aventador-108501?utm_medium=relevant_items
@escudo: Thanks, heb hem erbij gezet, hij is nu wel een stuk goedkoper dan voorheen ;-)
Mensen die wel het verschil snappen tussen origineel en standaard zijn dan ook niet zo angstig ..

Janken niet over dagwaarde ..
Eten minder Mac Donalds ..
Komen niet bij Ikea ..
Kijken geen voetbal F1 of darten ..
Staan boven politici ..

Kortom .. standaard fabrieksmeuk is voor mensen die denken dat dat het summum van “origineel” is ..
@lincoln: ik zal ook eens een quasi-intellectuele statement maken. ‘Mensen die het verschil snappen tussen een pauper bouwpakket en een naar redelijkheid getest origineel hebben meer zelfvertrouwen. En origineel is relatief. Zo.
@lincoln: dus jouw schuur staat vol met dit soort “creaties”?
Als je ooit zelf aan een auto hebt gesleuteld, dan weet je hoe knap dit is.
Beter kunnen is uploaden.
@janjansen: helemaal mee eens.
Het zal ongetwijfeld ook een hoop voldoening en plezier brengen. Buiten dat het natuurlijk het argument brengt om je corpulente vrouw te ontwijken.

Dit project blijft adembenemend : https://jalopnik.com/5954486/the-man-who-spent-17-years-building-the-ultimate-lamborghini-replica-in-his-basement-wants-to-sell-it
@jochen: ja echt bizar mooi verhaal. Toen dat naar buiten kwam heb ik de hele avond naar buiten gestaard en gedroomd.
Misschien als de kinderen wat groter zijn dat ik dan weer wat tijd krijg om iets te bouwen. Een eigen ontwerp maken lijkt me het ultieme. Voorlopig ben ik blij met mijn zelfgebouwde Caterham.

Ps Als je de Lambo mooi vindt, dan kan je dit ook wel waarderen:
https://youtu.be/ttl-kF8Rbuo
Schitterend! Echt een ode aan het vakmanschap van coachbuilding!
Ik weet niet wat erger is…..
Het feit dat je een hoop tijd en moeite hebt gestoken in een mislukt project of dat je een dermate dikke plaat voor je kop hebt dat je besluit hier EUR 22k voor te vragen…..
Ik weet wél wat het aller- allerergste is, …. dat is EUR 22k daadwerkelijk voor zo’n gedroogd te betalen!
@bennyweisz:

2de wereld oorlog .. ook best erg ..
@bennyweisz: als je m binnen houdt blijft ie droog
Best een leuke auto. Als Lamborghini is het hem absoluut niet.
Ach ik restaureer oldtimer Fords. Je weet wel dat merk dat geen enkel onderdeel 2 keer gemaakt heeft. Ik snap soms zelf niet waarom ik 3 keer de zelfde pakking steek in de hoop dat het deze keer wel dicht blijft. Waarom ik een stuk van 1969 op een stuk van 1968 vijs om het geheel op een onderdeel uit 1967 te vijzen en zo iets uit te komen dat past op een 1966 model. Is dit dan zo veel gekker?
@shiva: wat vijzen? Ik snap je hel verhaal niet.
@jupke: gaat over auto’s, niet de hel
@jupke: vijzen is Vlaams voor schroeven.
@shiva:

Je hebt mensen die domme beslissingen kunnen/willen nemen ..
Je hebt mensen die niet durven te beslissen ..

Daar tussen zit helemaal niets ..
@lincoln: De huisfilosoof met zwarte aura is ook weer aan het reageren ..
Handig is deze kleur vooral omdat ie elke onvolkomenheid feilloos laat zien zoals naden zo groot als de Grand Canyon. Ik kan het wel waarderen dat mensen iets zelf bouwen en daarvan genieten, zelf al lijkt het niet op het orgineel ; wat ik niet kan waarderen zijn merkemblemen die er niet op horen. Dit is geen replica en wie hou je voor de gek met deze logo’s…. Alleen een blinde geeft hier nog geld voor
Dat interieur is niet slecht!!! Hij had beter de gallardo als inspiratie genomen dat had beter uitgekomen met de grootte
Ach, de een doet het met Lego, de ander heeft treintjes, en deze idioot maakt zijn eigen supercar.
Dit lijkt wel heel slecht
Een artikel over replica’s…

Staat er een hele fotogalerij van een echte Aventador bij.

Was juist zo benieuwd naar het eindresultaat van dit doe-het-zelf replica project…
Heel knap allemaal! Maar dit zou net zo goed een Reventon kunnen zijn
@mats106rallye: een replica dan
Heeft stevie wonder deze gebouwd?
Ik ga er van uit dat men hier geprobeerd heeft een Lambo-kopie neer te zetten, getuige het Tupperware-plaatwerk. Dat is niet goed gelukt. Daarom gaat meneer hem verkopen. Hij schaamt zich. Terecht.
Knap dat je dit in je schuur bij elkaar timmert (ofzo)

Maar de “ik ben veel rijker dan jij en je moeder-uitstraling” ontbreekt. Daarom is het geen echte (VAG) lambo. Bovendien had hij dan ook nog twee Audi 5-cilinders aan elkaar moeten schroeven onder de juiste hoek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).