Lijstje! 8 replica’s op Nederlands kenteken

Auteur: , 42 Reacties

Niet alleen in de Amerika's, maar ook in Nederland hebben we een aantal knutselauto's rijden.

Lijstje! 8 replica's op Nederlands kenteken

Een Ferrari, een klassieke supercar of Amerikaan. Supervet, maar voor velen onbereikbaar. Nu kun je keihard gaan werken om ooit naar een dealer te gaan om daar je droombolide te kopen, of je haalt wat gereedschap en gaat zelf aan de slag in een schuur. De derde optie is dat je zo’n knutselauto kant en klaar van iemand koopt.

Dat er in ons land een aantal van deze aparte auto’s rondrijden wordt wel duidelijk na het checken van onderstaand lijstje. Fugazi Ferrari’s, een kant en klare “Shelby Cobra” of een soort hommage van weleer. Het komt allemaal voorbij.

Pilgrim Sumo “AC Cobra”
1
Deze wagentjes kun je kant en klaar als kitcar kopen. Ze staan ook op kenteken omschreven met de naam en het model van de creatieve fabrikant en lijken qua koets op de Amerikaanse klassieker.

“Ferrari F40”
2
Onder deze auto gaat wellicht een Peugeot 406 of een Pontiac schuil. Bij de RDW is deze auto gekeurd als “FERRARI REPLICA F40”. Laat ze het in Maranello maar niet horen..

“Jaguar XK180”
XK180
Op basis van een XKR. Meer informatie over deze auto lees je HIER.

“Audi R8”
5
Enkele designelementen van een R8, verwerkt op de kleinere TT. Of het echt mooi is..

“Ferrari F355”
6
Nope, gewoon een Pontiac Fiero.

“Aston Martin Vanquish”
7
Geen dikke Vanquish. Je kijkt naar een Jaguar XK8 uit 1998.

“Ferrari California”
8
Deze replica is bijzonder goed gelukt. Hier gaat een Nissan G35 X onder schuil.

“Porsche 911 GT1”
8
Met dit ding trek je vast en zeker de aandacht. Deze Boxster is een replica van de legendarische GT1.42 reacties

Zo’n xk180 is perfect. Dat is niet echt hetzelfde niveau als de andere replicas.

Die Boxster is wel goed gedaan. De Aston snap ik niet.
@hupke: volkomen gelijk, die XK180 is echt super
@patrick: eens. Heb het van de week al eens eerder bij een foto geroepen; ‘zo’n cobra is de enige auto waarvan ik blij ben dat er meer replica’s dan originelen rondrijden!’
@Hupke: exact mijn gedachten. Zo’n xk180 is gewoon heel begrijpelijk, omdat die nooit gemaakt zijn. Eigenlijk kun je het geen replica noemen zo. Die 911 gt1 ziet er gewoon goed uit en is ook een vrijwel onbereikbare auto, ook al zou je al het geld van de wereld hebben. En een xk8 is gewoon een hele fraaie auto, waarom zou je er in godsnaam een vanquish van willen maken? Die f355 is overigens echt kapot lelijk!
Ik snap dit nooit. Je hebt geen geld voor een echte, dus ga je zo’n wannabe ding in elkaar breien. Ik vind fake-badges al zo erg (TDI op een Nissan Leaf…) maar dit is het toppunt van zielig…
@fijnkonijn: TDI badge op een Leaf is juist humor. M3 badges op een 316i, van zo’n praktijken walg ik
via Android app
@r55clubman: en ik walg van A je Nederlands en B van je opmerking. Wie ben jij om een lijn te trekken tussen grappig en walgelijk, en een ander te veroordelen? Zelfde geldt voor @fijnkonijn .
@autodrop: Was de azijn lekker?
@autodrop: neem nog een zure drop..
@autodrop: altijd weer die autodrop, het zou verboden moeten worden!..😅
@r55clubman: Een 316 badge op een M3 daarin tegen..
@kapitein: TDI op een Leaf vind ik nog wel humor hebben. 316-badge op een M3 daarentegen vind ik iets te veel “kijk mij grappig zijn”.
@e550: idd dan schreeuw je nog harder om aandacht, zo van kijk mij eens nederig zijn en dan toch niet…
@fijnkonijn: Zag pas ook een s-line badge voorbij komen op een citroën c1 daar kan ik dan wel weer om lachen:)
Ach ja wat kun je van zo’n Pilgrim zeggen he? Het ziet er goed uit en de meeste Cobra’s zijn geen echte AC’s dus ja. Uiteindelijk is een DAX ook een kitcar.
Die California is mooi gelukt
@rob5nismo: er staat g35 maar de basis is een 350z volgens mij
Op de AC Cobra na sla ik even over. De AC doet me denken aan het programma op Discovery Chanel, a car is born. Dat programma seconde na seconden verslonden
@sketcher: Pete Mate!
@sketcher: a car is reborn, a plane is born etc etc. Geweldige serie was dat.
@sketcher: vroeger toen DC nog informatieve programma’s uitzond ipv al die “reality-series” van nu. Die van Harley Davidson laat ik er even buiten.
Die TT is gewoon geinig.
LOL die F355 met AliExpress velgen.
Een originele niet verneukte Fiero moet ondertussen aardig zeldzaam zijn.
@harrie: in Staphorst staan er ergens een paar op rij. Al jaren. Te wachten tot de replica punisher ze komt halen. Tot die tijd kan iedere voorbijganger er nog van “genieten”. Waarschijnlijk nog jaren.
Deze Ferrari 360 replica is ook vrij aardig gelukt! Zelf nog even in gereden. Door het geluid, interieur en de kleur (in het echt zitten er ook logo’s op) kreeg je echt het gevoel dat je te maken had met een Ferrari (weliswaar met wat matige afwerking)

http://www.grootauto.nl/occasion/ferrari/360/ferrari-gevoel-met-toyota-mr2-cabriolet-replica-ferrari-360-spider/occ2556381-c397f1c4#PhotoSwipe1492540444127
Een beetje replica baas bouwt een Ferrari F355 om naar een Pontiac Fiero.
Amateurs.
@rikus: zou wel eens nodig kunnen zijn, originele Fiero’s zullen vast al zeldzamer zijn dan 355’s
Wat is een Nissan G35X? Moet dat niet Infiniti zijn?
@alcantara:

Een Infiniti is een dure Nissan…
Die F40 lijkt me een tweede generatie MR2. Daarnaast lijkt het meer een Koenig Testarossa dan een F40, maar da’s weer een ander verhaal.
En eh… hoe zit het dan juridisch? Je kan toch niet gewoon een Ferrari “samenstellen” met logo etc.? Inderdaad zoals als geschreven werd; zielig dit soort lui!
@hamburg65: Er zijn hier inderdaad in het verleden al meerdere verhalen langs gekomen dat Ferrari actief (juridisch) optreedt tegen dit soort ‘kopieerpraktijken’. Ook het verbouwen van een echte Ferrari, bijv. naar een stretched limo, wordt standaard ‘beloond’ met een aangetekend schrijven van hun advocaat.

Er is volgens mij geen automerk ter wereld wat controle op naleving van het merkenrecht en bescherming van hun intellectueel eigendom zo hoog in het vaandel heeft als Ferrari. En als ik de gemiddelde ‘look-alike’ zo bezie, kan ik ze eerlijk gezegd geen ongelijk geven.
Die Porsche GT1 replica komt van een nederlands bedrijf: http://www.vanthulldevelopment.com
via Android app
Respect voor het vakmanschap en de moeite. Mooi? Sommigen zijn leuk, sommigen niet. Maar als dit iemands hobby is, lekker laten gaan.
Die Audi R8 elementen op een TT heb ik de laatste tijd vaker gezien. Niet bijzonder geslaagd naar mijn mening.

Overigens, ondanks dat ik nog steeds erg anti replica´s ben, begin ik steeds toleranter te worden tegenover goed gelukte replica’s van extreem zeldzame auto’s die je anders toch nooit in het wild tegen zou komen (neem de RC Cobra of die laatste Porsche).
Die F40 replica staat in Nijmegen en stond vroeger, denk 2 jaar geleden, op het kenteken van een Suzuki Alto.
‘en dan een soort hommage creëren van weleer’?!
je moet alleen woorden gebruiken waarvan je de betekenis (en het juiste vaste voorzetsel) kent, anders wordt je zin gekunsteld én foutief!
Ik dacht dat die 250 GTO ’64 van Roelofs Engineering ook op kenteken stond? Daar trappen een hoop mensen in, fantastisch ding.
Sowieso zijn goed, nauwkeurig nagebouwde klassiekers een andere klasse dan een geholpen Fiero. De authenticiteit van het rijden is gewoon prima te benaderen zónder klauwen vol klauwen voor een originele historie te betalen. Bij moderne auto’s simpelweg te kostbaar om in de buurt te komen.
Ach, als mensen iets met Lego knutselen, vinden wij het allemaal fantastisch, omdat het – ondanks die rare blokjes – een beetje op het origineel lijkt; laat de replica-knutselaars ook lekker hun ding doen ;)
Nooit geweten, dat de Fiero als zuinigheidswondertje is bedoeld en nooit geweten dat Pontiac 308 replica’s verkocht.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pontiac_Fiero?wprov=sfsi1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).