Occasion: Pontiac Countach voor 15k

Auteur: , 41 Reacties

Hier zijn flink wat uurtjes in gestoken.

De grijze Countach is een nette verbouwde replica die te koop staat in Noord-Holland. Onderhuids schuilt namelijk een Pontiac Firebird uit 1986. Het blok, een 3.4 liter grote zespitter die 137 pk levert, is onveranderd gebleven. Met de twee trompetpijpen aan de achterzijde zal dat wel prima klinken, al komt het natuurlijk niet in de buurt bij die magistrale V12.

Noem het vloeken in de kerk, maar ik vind de replica aardig gedaan. Zelfs de vleugeldeuren uit de Lambo zijn overgenomen. Helaas heeft de aanbieder geen plaatjes van de binnenzijde gemaakt, dus verwachten we daar dan ook geen spannende dingen.

De PontiLambo wordt aangeboden in Alkmaar en heeft 53.000 kilometer gelopen. Goedkoop is de replica echter niet. De particulier wil er 15.000 euro voor vangen.41 reacties

Lambiac Countbird
Nette build, maar toch… Een neppert… Bij een Cobra oid kan het makkelijk, omdat motor etc nagenoeg gelijk zijn.
@scottishcarspotter2000: whoops… Maar bij een auto als deze vind ik het wat minder, gewoon omdat het allemaal niet klopt
Ik vindt.. Inderdaad vloeken in de kerk 😲
@sel777: “ik vindT” Is inderdaad net als vloeken in de kerk……
Wow net echt
Barnfind!!1!1
Heel slim dat er geen foto en-profil bij zit. Dan zul je meteen zien dat het een stumperbuild is.
Zonde, ik vind een firebird uit 1986 persoonlijk zonder lamboconversie al een mooie auto. Daar hoef je niet meer aan te zitten. Linkje: http://www.goingfaster.com/1986TA/faster1.jpg
Zal toch wel een Fiero zijn ipv Firebird? De eigenaar is er zo trots op dat hij het blijkbaar nog teveel werk vond om hem even te wassen.
@gash: Het was inderdaad een Fiero.

(Fiero zou zo maar eens de meest gebruikte basis voor dit soort kitcars kunnen zijn trouwens)
De 6-pitter is geen 3.4 liter motor. Er van uitgaande dat de Firebird MY 1987 is, zie ik in de Pontiac brochure voor 1987 dat de 6-pitter 2.8 liter is. (http://oldcarbrochures.org/NA/Pontiac/1987-Pontiac/1987-Pontiac-Brochure/1987-Pontiac-11)
De 3.4 liter 6-pitter kwam pas in de 90s.

Overigens wel erg zonde van de Pontiac. Goed, zo’n 87er model is niet de mooiste uit de bouwjaren. Maar er een hebben wil ik wel. Een nette Trans-AM GTA ofzo.
Het blijft een neppert, maar ik heb wel eens slechtere gezien.
Het lijkt helemaal nergens op. Sorry maar ik vind het een kansloze wagen.
Ik snap dit soort projecten nooit zo erg, bouw dan een kitcar met een zelf ontworpen body.
@toniominestrone: zoals ik
@fiero: Door welk model heb jij je laten inspireren?
@toniominestrone: het lijkt op niets bestaands en dat is lastig zat want iedereen gaat toch vergelijken. Ik heb zelf een nieuwe neus, achterkant en zijskirts/intakes gebouwd. Daarnaast heel nieuw interieur ontworpen en ben bezig met een engineswap (3.8L supercharged intercooled) en er komen brembo remmen van een 911 onder. Laat mensen maar raden wat het is…
@fiero: Succes, ik heb zelf een paar jaar geleden een nieuwe Westfield in elkaar geschroeft, dat is dan een panklaar bouwpakket (op zijn Brits) maar dat viel niet eens mee, laat staan wanneer je zelf alles moet uitvogelen.
Deze stond een paar jaar geleden ook al te koop op marktplaats, met schitterende kogel gaat stickers, echt helemaal de bom :S. Weet alleen niet meer wat ze er toen voor vroegen.
Het gaat hier natuurlijk om een Pontiac Fiero, tenzij deze Handig Harry een rete zeldzame Firebird met middenmotor heeft opgeofferd ;).
Ik ben oprecht benieuwd wat voor mensen dit soort auto’s maken/kopen. En of die mensen zich ook wanen alsof ze in een echte rijden.

Persoonlijk zou ik mij eerder schamen dan cool voelen. Zeker met maar 137pk.
@reistje: wat je zegt. Sta je daar een beetje interessant te doen voor het stoplicht. Wordt je d’r uit “geboekt” door de eerste de beste pet in een 5’je GTI.
@vetnek: wat elk golf gti is sneller dan dit barrel, man man wat een pauper ding.
Om te janken, volledig uit proportie en niet om aan te gluren.
15k teveel.
Zal wel niet bij Leitner te koop staan ….
Ik ben de enige, maar ik vind het cool. Alleen al dat er mensen met een dergelijke hobby. Hoe meer varieteit hoe leuker. Al weet ik dat nederlander het liefst allemaal in een donkerblauwe audi rijden, zie ik liever dit geval
Flamin chicken kan wel een V8 hebben. Dan heb je tenminste een beetje power voor bij de looks. Vind het niet eens zo verkeerd. Als je soms ziet wat voor troep ‘replica’ genoemd wordt…
kansloos ding.. wie koopt zoiets….
Apparaat is al vaker voorbij gekomen afgelopen jaren. Heeft al vaker te koop gestaan ook.
Toch wel leuk als hobby ding erbij, mooie v8 erin..
Hoeveel originele Fiero’s en MR2’s zullen er nog rondrijden?
@posthumus: vrij weinig maar dat zijn nu voornamelijk liefhebbers. Voor de Fiero was er een bedrijf dat hier nogal wat auto’s en eigenaren verneukt heeft (regelmatig faiiessemt
@fiero: edit: en onder een andere naam doorgaan. De betere exemplaren zullen de komende jaren blijven bestaan vanwege de eigenaren die er tijd en energie in steken.
Kan zo in het lease traject.
Firebird m’n reet. Is een Fiero, staat ook gewoon als Fiero op kenteken. De verkoper is dus duidelijk niet de bouwer hiervan. Trouwens, fucking lelijk ook. Een Fiero is een leuke wagen, waarom deze misbaksels.. je rijdt voor aap
In Slochteren staat al een hele lange tijd een gele bij een handelaar, en die is ook niet mooi.
En voor zover ik me kan herinneren staat er in Soesterberg al tig jaar een in de ‘showroom’ van een autohandel.
Zo heel bijzonder is het niet, en al helemaal geen 15K waardig.
@awesome: Die staat inmiddels achter een boerderij langs de A1. Net voorbij Barneveld. Naast een Vito in dezelfde kleuren en van hetzelfde bedrijf.
@rubenpriest: dat is de oude Lambontiac van Rubbere Robbie! Nog steeds niet verkocht blijkbaar. Staat al 4 jaar te koop. Hier nog een autojunk linkje en bewegend beeld van zijn ‘Lamborghini’ (spreek uit Lam-boor-gieni)
https://m.youtube.com/watch?v=j7rGAHFY-K4
http://www.autojunk.nl/2010/09/lamborghini-countach-replica-kitcar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).