Hennessey Venom GT is met 427,6 km/u de snelste [video]

Auteur: , 92 Reacties

Boem. John Hennessey dropt even een claim van formaat. Zijn Venom GT zou momenteel namelijk de snelste productie-auto op de markt zijn. Sneller dan de snelste Bugatti.

Hennessey heeft het op de heupen

In januari toog Hennessey met de 1.244 pk sterke en 1.244 kg wegende Venom GT naar een Texaans vliegveld om het sprintrecord van 0 naar 300 km/u aan gruzelementen te rijden. Dat lukte, want ze hadden er slechts 13,63 seconden voor nodig, waarmee ze het record van Koenigsegg afpakten (de Zweden deden het ooit in 14,53 seconden).

Dit wedstrijdje automotive verpissen was voor John niet genoeg. Hij wil dat we zijn omgebouwde Lotus Elise ook als de snelste productie-auto gaan zien. Ook al worden er niet meer dan 29 exemplaren gebouwd, de 1 miljoen euro kostende supercar is inderdaad een productie-auto. Daarom werd de aanval ingezet op de koning van de topsnelheden: Bugatti’s Veyron Super Sport.

Veyron Shmeyron

De Veyron Super Sport heeft ooit een topsnelheid van 431.072 km/u bereikt, waardoor hij in het Guinness Book of Records is opgenomen als de snelste productieauto ooit. John Hennessey vindt van niet, want de exemplaren die aan klanten worden uitgeleverd zijn begrensd op 415 km/u. Daar valt dan ook best wat voor te zeggen.

En die 415 km/u, daar kan de Venom GT op een landingsbaan van 2 mijl (3,24 km) met een beetje wilskracht best overheen. De Venom GT wist namelijk een snelheid van 427.6 km/u te aan te tikken. In een auto die je, net als Steven Tyler, gewoon kunt kopen. En bij Bugatti kan dat niet.

Deze achterlijke snelheid is nu in beeld gebracht. Bekijk de video van de recordpoging, die overigens nog niet door een instantie wordt erkend, op Autojunk.nl.92 reacties

ik blijf het altijd een kit-car vinden dit. Men nemen een donor auto en maakt iets anders. En duur, jemug, het verliest ook super veel waarde. Iets van Pagani behoud (meer) waarde en is goedkoper en mooier imo
@kjeld: als je jezelf afvraagt wat dit soort auto’s aan waarde verliezen kan je hem toch niet betalen. Totaal irrelevant als een wagen 1.000.000 kost. En al helemaal bij de venom gt, waar het puur omsnelheid gaat.
@lambo4all: Sommige mensen kopen een auto van € 1.000.000 als investment, zeker de edities die records hebben gezet gaan daarvoor weg. En er zijn dus genoeg mensen die een auto kopen van zo een soort prijs en die nadenken over de verkoop waarde de “flip-price” Ferrari’s (Enzo high-price) gaan daar bijvoorbeeld als zoete broodjes voor.
Dat ik hem niet kan betalen, en wil betalen is natuurlijk niet de vraag. Ik vindt het alleen van de zotte dat iemand een € 1.000.000 voor die Venon zal betalen. Zijn er eigenlijk wel een paar verkocht?
Een Enzo, Zonda, Murcielago, Huayra, Carrera GT etc, noem ze op dat zijn de auto’s waar men het 10/20 jaar later nog over heeft, geen Venom GT (Amerikaans/Britse Kit-car).
Overigens zou ik graag van een supercar (+€ 250.000) koper vernemen wat zijn/haar beweegredenen zijn voor de aankoop.
@kjeld: Ik vindt ?
@laucas: Ja ik ben woordblind, bedankt voor de opbeurende niets toevoegende reactie. http://lmgtfy.com/?q=woordblind
@kjeld: Leuk linkje. Ik zou er bijna op klikken.
@kjeld: same here gewoon blijven reageren
@lambo4all: als je genoeg geld hebt verzameld om zo’n auto te kunnen betalen dan heb je toch wel ontzettend goed opgelet wat je met je geld deed. Juist voor zulke mensen is de beslissing om 1 miljoen euro voor een uitgerekte Lotus te betalen een heel onlogische. Zelfs als is het de allersnelste. Voor de olie sjeik is dit een leuk speeltje, voor de self-made miljonair het domste wat je kan kopen.
@kjeld: Jij weet al precies wat deze auto’s 2e hands op gaan leveren? Allemaal blablabla verhalen die er niet toe doen!
@kjeld: Helemaal mee eens en Amerikanen hebben een hekel aan bochten.
@speed: nascar???
Eat that VAG.
Laat staan wat hij haalt als hij ook de ruimte heeft zoals op Ehra Lessien….
@jrk68: Dat kan ik je alvast vertellen, zo’n 428… Het is vrij duidelijk dat ie aan het einde van zn versnelling zit.
Dus in het enige waar een Veyron goed in is zijn ze ook verslagen…
@notsobig: Een Veyron is compleet onzinnig; dat snappen we allemaal. Maar een Veyron is wel een echte productie auto. Je zou er alledaagse dingen mee kunnen doen en als het goed is, is ie niet gelijk kapot als je een paar keer hard optrekt. Daarnaast is de afwerking van een Veyron ook zeer aardig.
Dit ding is gemaakt voor de rechte lijn snelheid (ik gok dat een Veyron ook nog sneller is op een circuit); ja, dan kan iets maken wat sneller is. Ik vraag me echter af wat voor garantie je krijgt Hennessey!
@gregorius: een Veyron stuurt ondanks zijn gewicht ook helemaal niet beroerd. Er zijn nog steeds (heel veel) mensen waar het blijkbaar niet doordringt, maar Tiff Needell heeft een Veyron ooit eens op een (mini) circuit gereden met alle systemen uit. Daaruit kwam naar voren dan de Veyron ondanks zijn gewicht van 1888 kg (leeg volgens mij) toch behoorlijk hard kan hoeken. Ergens op youtube moet nog dat filmpje rondzwerven…
@ej20g: @gregorius: Ik heb nog nergens een goede vergelijking gezien van een Veyron in vergelijking met andere supercars op een circuit (op sprintjes na). Dat zegt in mijn ogen genoeg… Dat is gewoon niet z’n sterkste punt. Hij is voornamelijk gemaakt om hard te gaan…

En heeft iemand al ronde tijden gezien van de Venom? Het blijft uit de lucht praten dat een Veyron hierin beter zou zijn… Dit weet je gewoon niet! Zelfde geld voor de kwaliteit! Of je moet wat inside info hebben?

En dit gaat niet om welke de mooiste afwerking heeft of welke het beste dagelijks te gebruiken is. Maar op de top snelheid en acceleratie. Laat dit nou het enige zijn waarin de Veyron echt uitblinkte t.o.v. andere supercars… Er zijn ook genoeg andere supercars die een goede afwerking hebben en die dagelijks te gebruiken zijn. Dus daarin is de Veyron niet speciaal. Van z’n uiterlijk moet hij het ook niet hebben in mijn ogen. Bleef snelheid over, maar daar is nu dus de Venom voor…
@notsobig: je hoort mij nergens zeggen dat de Veyron beter is. Maar de Veyron stuurt beter dan iedereen denkt. Dat heeft notabene Tiff Needell aangegeven. En die man weet écht wel hoe je een potje moet sturen. Misschien stuurt de Venom wel beter, en misschien is de Venom met meer ruimte wel sneller, maar voorlopig is de Veyron nog steeds sneller gemeten. En blijkbaar stuurt de Veyron helemaal niet als een olietanker maar je hoort mij niet zeggen dat de Veyron als een Exige stuurt.
@ej20g: Daarom was de reactie ook niet alleen aan jou gericht. Maar dan is er nog steeds geen vergelijking met andere wagens… Bovendien maar de mening van één man. Als de Veyron echt goed presteert op een circuit had ik wel o.a. ronde tijden op de Nürnburgring verwacht en vergelijkingstesten enz.

Dit blijft uit? Waarom? Ik gok omdat er dan gehakt gemaakt word van de Veyron… Totdat het tegendeel bewezen wordt ga ik hiervan uit…
@notsobig: nee dat wist ik. Maar het is inderdaad de mening van één man, maar het is wel Tiff Nedeell. Niet zomaar een amateurtje. Maar het zou goed kunnen dat de Veyron op de ‘Ring het snot voor de ogen gereden wordt, dat lijkt mij zelfs logisch. Daar is de auto ook niet voor bedoeld. Maar ik probeer alleen aan te geven dat de Veyron écht niet als een tank stuurt zoals iedereen altijd denkt. Wendbaar zal de Veyron nooit worden, maar ik twijfel of de Hennessey dat wel is gezien het vermogen en koppel en de langere wielbasis ten opzichte van bijvoorbeeld de Exige.
@ej20g: Gezien het lage gewicht (1244kg) en het feit dat hij op de Lotus Elise gebaseerd is, denk ik dat je ervan uit gaan gaan dat hij een stuk wendbaarder is als de Veyron. Ik denk zelf dat hij dus niet alleen in rechte lijn sneller zal zijn als de Veyron.
Maargoed nooit getest, zal waarschijnlijk ook niet gebeuren, dus we zullen het nooit zeker weten…
@notsobig: Kijk op youtube ‘megafactories; bugatti veyron’ 45 minuten kijkplezier én je ziet hoe goed de veyron technisch in elkaar zit.
@felix95:
Megafactories, is een 45min durende reclamespot waarin elke auto wordt gepresenteerd als het summum van wat er te koop is….
@notsobig: weet je waar ie echt goed in is ? nekken om laten draaien als je langs rijdt meer niet daar wordt ie om gekocht niemand die 400 km/u gaat rijden.
@speed: Ik denk dat er genoeg rijkelui de auto kopen puur omdat ze dan kunnen zeggen dat ze de snelste auto hebben… Ik vind het zelf ook nogal nutteloos hoor…
@notsobig: wat moet je anders met geld?
Ze noemen het een productie auto, omdat ze er 29 van willen maken? Er is volgens mij een verschil tussen willen en ook werkelijk doen.
Maar toch… 427 km/h in een uitgebouwde lotus is onwijs ! Maar dit met een Veyron of Koenigsegg vergelijken slaat nergens op.
@Duell:
Een produktie auto wil zeggen dat hij gewoon te koop is. that’s all.
Daar komt in dit geval bij dat er ook daadwerkelijk auto’s aan klanten geleverd zijn.
Dat is bij bv de R8 Etron niet het geval, toch heeft die het ronderecord voor productie EV’s op de ring op zijn naam staan. En dat terwijl er alleen maar productieplannen zijn en er nog geen auto’s aan klanten zijn geleverd.
Of de aan klanten geleverde Veyron’s nou op 415 km/h gelimiteerd zijn of niet, een feit blijft dat ze in staat zijn om 431 km/h te halen. De begrenzing is, hoe waanzinnig het ook klinkt, gewoon een veiligheidsmaatregel.
@ej20g:
Ik heb het vage vermoeden dat als de Venom in 2 mijl met staande start al bijna 428 loopt dat die 3 luttele km’s extra er ook wel uitkomen als hij net zoveel ruimte krijgt als de Veyron.
@jrk68: dat kan goed. Maar op dit moment komt het er nog gewoon op neer dat de Veyron sneller is. Of dat nou op 2 of 20 km is doet er niet toe. Maar ik ben het wel met je eens dat de Venom zomaar sneller zou kunnen zijn als de ruimte er is, maar op dit moment is dat niet het geval.
@ej20g:
Dat is gewoon een questie van tijd. Feit blijft dat als je een Hennesy koopt je zeker weet dat hij 427km + loopt, als je die lelijke vatsige Veyron koopt gaat hij geen mm harder dan 415.
Als er 1 groep is die goed is in het bedonderen van hun klanten dan is het VAG wel.
Wie verzekert mij immers dat die Veyron die je wel kan kopen ook daadwerkelijk 431 loopt als de begrenzer eraf is? Mij zou het niet verbazen als ze speciaal voor dat record de turbodruk hebben opgeschroefd, dat hok hoefde immers toch maar een paar km heel te blijven.
@jrk68: misschien heb je daar wel gelijk in. Het eerste deel dan, de rest ben ik het niet mee eens. Ik ben geen fan van VAG, dat weet jij ook, maar de Veyron ben ik altijd al wél fan van geweest en dat zal ik ook wel blijven. Ik geloof wel dat de klanten Veyron’s het ook halen, al kun je het inderdaad niet zeker weten. Maar goed, als je dan toch over turbodruk begint, wie zegt dat deze Venom op normale druk draait? Ze kunnen bij Hennessey wel zeggen dat de Venom in het filmpje 1200 of 1244 hp heeft, maar wie weet zit dat gekke ding in het filmpje ook wel op 1400/1500 paardjes. Dat zijn dingen die je niet zeker weet, en niemand hier heeft een andere keus dan de fabrikant op hun woord te vertrouwen. Jammer maar helaas.
@jrk68:
Goh, alles van VAG zit je erg hoog hè?
Eigenlijk kunnen ze niets goeds doen in jouw ogen.
@Hubert:
Nope, ik geef gewoon een tegengeluid, dat fanboys daar niet tegen kunnen interesseerd mij geen moer.
Om op jouw 2de regel te reageren, ze laten de laatste jaren idd. zien dat ze weinig goeds afleveren….
@jrk68: D’r zitten hier geen fanboy’s die alles van VAG de hemel in praten. Jij zit de hele dag Autoblog.nl te F5’en in de hoop dat je weer wat over VAG kan zeiken. Maar goed, iedereen moet dat doen waar ie blij van wordt.
@FelixF: geloof me, genoeg VAG fanboys hier. Maar goed, ze zitten er hier óók van Mercedes en BMW bijvoorbeeld.
@jrk68: Ehmm.. Bedoelt men met ”begrensd” het feit dat je als eerst een extra sleutel moet insteken om Veyron iets lager te zetten en de vleugel vast te zetten.. e.a Speed-mode?

Zo ja, dan wordt deze bij elke Veyron gewoon standaard meegeleverd. Btw Guinness heeft het record niet geregistreerd dus je kan hoog en laag springen, maar officieel is Veyron de snelste.
@SyriX: nee, zonder die sleutel rijdt ie maar 360 oid. Het probleem zit in het feit dat geen enkele klantenauto wordt afgeleverd die harder kan/mag dan 415.. voor zover je dat ergenz zou kunnen proberen (which you can’t). Gezien het feit dat deze al meerdere seconden sneller is naar 300km/u is de praktische topsnelheid van deze waarschijnlijk ruimschoots hoger dan die van de Veyron Ss.
@ej20g: Feit blijft dat de productieauto (daar gaat het om) dit dus niet kan, omdat die begrensd is… Bij een audi / BMW die begrensd is op 250km/h staat in de specs ook een top van 250km/h en niet wat hij zou kunnen zonder die begrenzing…
@notsobig: Maar punt is: hij kan het wel, een M5 is gewoon een auto die weet ik hoeveel km/h kan rijden. Dat er een regeltje software in zit die ervoor zorgt dat niet elke M5 ook zo ver gaat betekend niet dat de auto die BMW maakt het niet kan.
@notsobig: neemt niet weg dat de aan klanten geleverde versie zonder de elektronische begrenzing gewoon 431 loopt. Voor mij is de mechanische limiet de topsnelheid die telt, niet de elektronische. De elektronische is redelijk makkelijk onklaar te maken, de mechanische niet. Ook die AMG’s e.d. kunnen mechanisch harder, dat de Duitsers besluiten de elektronische topsnelheid op te geven wil niet zeggen dat de auto niet harder kan. Er is een verschil tussen aangegeven cijfers en werkelijkheid natuurlijk.
@ej20g: Als ik een Veyron zou willen kopen met als voorwaarde dat die begrenzing eraf gaat, dan denk ik dat ik zo een Veyron zou hebben zonder begrenzing (misschien dat VAG het niet officieel wil verklaren in dat geval).
@gregorius: dat is ook gewoon zo denk ik. Waarschijnlijk mag je dan ook een mooi papiertje tekenen dat je afziet van welke garantie dan ook.
@ej20g: @gregorius: Raad eens bij wie er aangeklopt wordt als er een klant dood gegaan is, omdat een band met die snelheid geklapt is? En dit terwijl Bughatti weet dat het bij deze snelheden kan/zal gebeuren en toch de begrenzer eraf gegooid heeft voor de klant? Juist bij Bughatti… Dus ik denk toch dat ze dit niet (zomaar) zullen doen. Feit blijft dus dat je als klant geen Veyron kan kopen die 431 km/h kan, dus de productieauto kan deze snelheid niet halen, dus record telt niet…

Met dezelfde logica kan je ook zeggen dat de meeste auto’s zonder begrenzer nog gechipped kan worden, waardoor (waarschijnlijk) ook een hogere snelheid behaald kan worden, zonder mechanisch iets te wijzigen. Moet je dan ook maar die topsnelheid noteren? Topsnelheid is gewoon de snelheid die de auto kan halen zoals je hem koopt, zonder aanpassingen… Klaar…
@notsobig: als de klant een contract heeft ondertekend waarin hij of zij aangeeft afstand te doen van garantie en aansprakelijkheid van Bugatti, dan staat Bugatti gewoon sterk. Tenminste, als ze in het contract ook een waarschuwing voor de (extra) risico’s van het rijden boven de gelimiteerde 415 km/h zetten. Dan kan zowel de klant als eventuele familie (nabestaanden misschien zelfs) niks beginnen, immers, men heeft een contract getekend af te zien van garantie en aansprakelijkheid van Bugatti op het moment van een (ernstig) ongeluk. Of er dan iemand overlijdt of niet doet er dan niet meer toe, Bugatti staat sterk. Dan blijft het natuurlijk een vreselijk gebeuren, maar de aansprakelijkheid ligt dan al lang en breed niet meer bij de fabrikant.
@ej20g: Heb jij rechten gestudeerd en ervaring in de autobranche dat je dit weet te vertellen?
Ik weet niet hoe het hier specifiek zit, maar weet wel dat het in een andere branche (machinefabrieken) echt niet zo werkt. Als er een een levensgevaarlijke situatie is en het is bekend, kun je dit echt niet afdoen met een formuliertje, een sticker of een waarschuwing in de manual. Je geeft er als fabriek een E-keur op dus je blijft verantwoordelijk…
@notsobig: nee dat niet. Ben ik zelfs nog véél te jong voor. Maar als iemand een contract ondertekend waarin diegene afstand doet van garantie o.i.d. lijkt mij het logisch dat het gewoon geldt. Die persoon kiest er immers zelf voor om afstand te doen van een bepaalde veiligheidsmarge, of dat nou om garantie of veiligheid gaat. Uiteraard weet ik dit niet zeker, maar het lijkt mij niet meer dan logisch dat het zo werkt. Eigen schuld, dikke bult heet dat. Maar oké, ook dat weten we niet zeker (refererend naar je reactie op mij hierboven) en zullen we niet snel zeker weten. Tot iemand zoiets ondertekend en zich doodrijdt en VAG het bekend maakt natuurlijk.
@ej20g: Ja de banden redden het niet (moeten flinke middelpuntvliedende krachten zijn voor die stukjes rubber). Blijkbaar is het geen probleem op de Hennessey.
@midasracer:
Ik heb het vermoeden dat bijna een ton extra gewicht ook niet bevordelijk is voor de bandjes….
@jrk68: Daar heb je een goed punt denk ik!
Dus als Veyron de begrenser er afhaalt en verkoopt bij klanten, zijn hun weer de snelste?
@nissangtrr35: Hoeven ze niet te doen want ze zijn nog altijd de snelste. Ik vind het een beetje zieligdoenerij van mr. Hennessey. Als je zoveel geld in een Lotus kan stoppen om hem zo snel te maken moet je ook het geld kunnen hebben om dat ding ergens op z’n max te laten rijden. En dan hoeft ie niet met verhaaltjes aan te komen van ‘Ja maar Bugatti speelt vals’ en ‘ja maar eigenlijk kan ie harder’. De Veyron heeft 200pk extra en 50kg minder nodig om de topsnelheid van de normale Veyron met 24km/h te verhogen naar 431km/h. Dus om zomaar te zeggen dat het geen probleem is voor de Venom om nog ietsje sneller te gaan als de Veyron…
Ze zoeken nog een langere runway. Misschien in bij jullie in Nederland, heb een of andere minister horen vertellen dat ze van plan is een 2 x 7 rijvak autosnelweg aan te leggen.
@toroloco:
Gewoon de A2 even afzetten, krijgen ze er gelijk “wettig en overtuigend” bewijs bij.
Zijn de vaggies hier ook gelijk stil….
-edit: nutteloze bijdrage-
@ nissangtrr35.
Bij wijze van spreken… ja maar natuurlijk is het record nog steeds van bugatti (of de productie modellen nou begrensd zijn of niet) en zal meneer Hennessey toch moeten erkennen dat zijn auto gewoon de 2e snelste auto van de wereld is. En aangezien er nog geen instantie is die dit record claimt valt er ook niet veel te vieren bij hennessey denk ik.
@biohazardracer: het claimen van een record is zo geregeld. Een paar notarissen erbij, iemand van Guiness erbij halen en gaan met dat ding.
@rufctr01: En dan moet ie wel nog even daadwerkelijk harder gaan dan 431 km/h. Dan heeft Mr. Hennessey het goed gedaan en verdient ie het om zijn auto de snelste productieauto te noemen. Of je met een Venom ook comfortabel 300km langs de Côte d’Azur kan cruisen is dan weer een andere vraag.
@FelixF: waarom zou dat niet kunnen?
@rufctr01: Omdat deze Venom gemaakt is met een doel: De snelstmogelijke productieauto zijn. Terwijl de Veyron snelheid en luxe combineert. Ik geef natuurlijk toe nog niet in de Venom gereden te hebben, maar ik verwacht niet dat je er heel blij uitstapt na een ritje van 300km over een normale snelweg.
@FelixF: ik denk dat het wel meevalt. In een Elise kun je ook prima 300km gaan rijden. En dat heb ik regelmatig gedaan. Een Porsche rijdt ook niet heel comfortabel en daar heb ik ook lachend honderden kilometers in gereden. En als comfort zo belangrijk is dan ga je een Citroën C6 rijden, daar komt niks bij in de buurt.
En een Veyron koop je ook niet omdat zo’n ding nou zo fijn rijdt, met een Veyron voel je ook elk hobbeltje en kiezelsteentje.
@rufctr01:
Ik rij daar idd rustig mee naar Italië, het enige nadeel daarbij is het geluidsniveau.
Elises zijn best comfortabel geveerd, dus dat is het probleem niet.
Maar dat kan je VAG medewerker toch niet wijs maken. Wat de boer niet kent dat vreet hij niet….
@rufctr01: Kijk het zijn alletwee bloedsnelle wagens. En of de een nou 4km/h harder gaat of niet boeit aan het einde ook niet. Ik denk niet dat er klanten bij Bugatti weg lopen om een Venom te gaan kopen omdat die net wat harder kan (/zou kunnen) :D Dit is toch eerder concurrentie voor merken als Koenigsegg.
@FelixF: ik ben blij dat er mensen zoals Hennessey zijn. Die houden de grote jongens ook scherp.
Mensen die dit kunnen betalen lopen nergens weg, die kopen er gewoon een auto bij. En laten we eerlijk zijn, de Veyron is ook niet echt het succes geworden wat VAG voor ogen had. Ze leuren met de ene na de andere special edition.
Ik vind de Veyron een knap stukje techniek alleen vind ik hem niet mooi. Voor dat geld kocht ik wel iets anders, 400km/u kun je toch nergens rijden.
@rufctr01: Daarbij moet je wel bedenken dat de Veyron al 8 jaar oud is. Hoeveel auto’s die er in 2005 modern uitzagen zien er nu gedateerd uit?
Daarbij heb ik twee weken terug de nieuwe Bugatti motor op de testbank gezien (en gehoord) Dat gaat nog leuk worden ;)
@FelixF: in 2005 vond ik hem ook niet mooi. Ik weet wel dat dit het design is om de auto aan de grond te houden alleen had ik het geld er niet voor over.
@FelixF: Je hebt gelijk, dat is wel een prestatie van de Veyron, die zag er 8 jaar geleden bij de intoductie er al gedateerd uit…
@biohazardracer: zolang dat boekje de 431 nog erkent heeft John weinig in te brengen. Zodra hij die 4km/h of die langere weg heeft gevonden, dan zal hij die bier-boek mensen ook uitnodigen!
Waar een bugatti 7km voor nodig heb en deze , in mijn ogen, mooier ogende auto de helft voor nodig hebt, knap gedaan. met een runway 2x zo lang zie ik ze die paar luttige km’s nog wel harder gaan en de bugatti verslaan.
Met alle respect maar ik heb het gevoel dat de meesten totaal geen besef hebben wat voor engineering en tijd hierin zit. Is echt niet zomaar een kitcar of verbouwde lotus. Wordt echt veel te hard onderschat. Voor diegenen die het zo simpel vinden, wat houdt je tegen? Ik weet uit ervaring dat het voor de meesten helemaal niet simpel is om een kitcar deftig samen te steken of iets te restaureren laat staan een auto bouwen. Hard/Luid van de daken schreeuwen daarentegen. Kan me er wel in vinden dat een Koenigsegg/Pagani e.d. inderdaad nog iets anders is. Wordt ook niet echt beter dan dat heb ik het gevoel. Ik vind het toch een knap stukje techniek en zal ongetwijfeld hoog op het verlanglijstje staan van de speedfreaks.
” In een auto die je, net als Steven Tyler, gewoon kunt kopen. En bij Bugatti kan dat niet.”

ik wist niet dat je Steven Tyler gewoon kon kopen? Kleine aanpassing nodig TS!
Vergeet niet dat VAG er miljarden en miljarden in heeft gepompt om de Veyron tot een succes te maken. Het schijnt dat ze zelfs na verkoop geen winst maken daar het gewoon een prestige project is.
Ik weet wel zeker dat Henessey er een fractie van het geld in heeft gepompt om dit te bereiken.
En dit een kitcar noemen, mwah, dan heb je niet heel veel verstand van auto’s. En ik weet zeker dat over 20 jaar deze auto’s meer waard zijn dan dat ze nu kosten.
Wat de bestuurder op 1:39 doet is niet bepaald fraai, als ie beter had geschakeld was het toch net weer iets sneller geweest. Knap werk hoor, voor een relatief klein bedrijf.
Tot je erachter komt dat je nooit 431 km/h zal rijden met een Bugatti.
@zender: en net zo min met een Venom…
Hij is lelijk en gevaarlijk. En als de Veyron gelimiteerd is vanwege de banden, zou dan de Hennessey ook niet gelimiteerd moeten worden? Of heeft die betere banden (kan het mij niet voorstellen).
Maar ik wacht met smart op de SSC Tuatuara. Die is gevaarlijk en mooi. Ik hoor helaas weinig van die auto. Er had inmiddels een rijdend prototype moeten zijn, echter het is akelig stil. Ze verkopen alleen t-shirts e.d.
@midasracer: Ik vrees een beetje dat die Tuatuara een dood project is geworden. Dat ding zag er retecool uit.
@xilver: Ja ik denk het ook. Ik volg hen op Facebook. In het begin hadden ze een stuk grond gekocht om een fabriek te bouwen. Ook vroegen ze om sollicitanten. Daarna maanden niets en alleen wat T-shirts in de aanbieding. Ik denk ook dat het een brug te ver was. Jammer, inderdaad een topontwerp van een zeer goede ontwerper.
Je kan bij Bugatti vragen om die begrenzer er af te halen, mits je extra betaalt voor andere banden want die zijn wel beschikbaar. Daarenboven vind ik het typisch Amerikaans om toch maar trucjes te vinden om toch de beste te willen zijn. De Veyron heeft 431 kph gehaald, ongeacht of er begrenzer op staan of niet en dat is simpelweg meer. Prima prestatie van de Venom GT, maar niet de snelste.
Interessant leesvoer voor de haters die vinden dat het maar een Lotus met een Corvette motor is:
http://www.evo.co.uk/features/features/288841/hennessey_venom_gt_the_definitive_test.html

En voor de rest van de autobloggers ook natuurlijk!
@Vincegail: Precies wat we hier even nodig hadden @Vincegail. Al die grapjurken hier die hun kennis uit de zo overgewaardeerde eigen duim zuigen, daar hebben we niets aan.
Thanks voor de link.

P.S. Doe mij die Venom maar, die stuurt ook nog ‘ns veel beter. Oh, en als je ‘m dan toch een beetje te groot voor in de stad vind, is er altijd nog deze: http://www.youtube.com/watch?v=HmscSzFurwg
@lemans96: eigenlijk toch wel helemaal mee eens, ook met Vincegail overigens.

En wat een héélijke Lotus is dat! Die kende ik toevallig al, helaas is het laatste wat ik vernomen heb van die auto is dat hij in stukken gereden was. Voor zover ik weet wel buiten de schuld van de eigenaar om.
@Vincegail: thanx, ik had al het vermoeden dat het sceptische ranting tegen de Venom GT onterecht zou zijn en Evo bevestigt het. Amazing machine, job excellently done Mr Hennessey & team.
Veel sneller dan dat zal toch niet lukken.
Is dit serieus? Een hele discussie over welke een paar km/u sneller is?

Dat is net zoiets als met z’n allen in een kringetje staan en een verhitte discussie beginnen over wie het meeste balhaar heeft..

Vet die hennessey. Wie denkt dat dit ding enkel hard rechtdoor kan slaat de plank compleet mis!
De Bugatti veyron ss haalde een topsnelheid van 434kph maar de test moest in beide richtingen gedaan worden en daar namen zij de gemiddelde snelheid vanaf en dat was 431kph.
Is geen vergelijking. Een Veyron heeft een prachtig lederen interieur, airco, DVD speler, navigatie, audio systeem…
een goedkoop radiotje voor een auto van een miljoen -1
het stuur in het midden en plaats voor 3 +1
een verbouwde lotus -1
sneller als een begrenste bugatti +1

Het mag wel een snelle auto zijn maar volgens mij komt de gumpert apollo, ssc en de koeningsegg toch ook aardig in de buurt!
De SuperSport had toch 431 km/h?
@mercedesclk350: lees de tekst….
De SS heeft een top van 434.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).