Het IOC pakt de auto’s van onze olympiërs af

Auteur: , 43 Reacties

Terwijl onze sporthelden een nachtje doorzakken in Rio, sijpelt het nieuws door dat ze hun auto's vanaf volgend jaar wellicht kwijtraken. Hoe zit deze vork in de steel?

Up-up-and-away

De Volkskrant schrijft dat het NOC*NSF vanaf 1 januari 2017 de langjarige deal met VW niet mag voortzetten. Dat komt doordat het overkoepelende Internationaal Olympisch Comité (IOC) in maart van vorig jaar een deal heeft gesloten met Toyota voor de duur van acht jaar. In het contract staat een exclusiviteitsbeding waar de nationale sportbonden die zich bij het IOC hebben aangesloten ook aan moeten houden. Zodoende zouden de sporters hun Volkswagens na jarenlange trouwe dienst dus aan de kant moeten schuiven.

De relatie tussen Volkswagen en onze nationale sporters stamt uit 1988, toen ettelijke Golf II’s het straatbeeld domineerden. Hoe het precies verder moet met het vervoer van de sportievelingen is nog onbekend. Het is niet te hopen dat Dafne nu overal rennend naartoe moet, want dan gaan de korte spiervezels in haar benen langzaam verloren en wordt ze minder snel.

Zoals dat vaak gaat in politiek correct Nederland anno 2016 wordt er al geopperd dat de atleten maar met de trein moeten gaan, of dat ze zich een stalen ros aan moeten laten meten. Mogelijk springt de Nederlandse Toyota-importeur in het olympisch zwembad ontstane gat. Navraag bij Louwman leerde dat per land wordt gekeken hoe de sponsorovereenkomst ingevuld wordt, maar dat er tot op heden nog niks concreet geregeld is.43 reacties

Ach… blabla car, blabla car!
@850t5r: dat is autoblog in een notendop. A lot of blabla about cars…en zo hoort het.
Het geld schrapen van het ioc maakt het kijken naar de Olympische spelen steeds minder leuk.
@pomoek: hoezo, op welke manier heb jij daar last van dan?
Yaris of een Land Cruiser, als de sporters daarover onderling moeten loten wordt het nog wel gezellig op die trainingskampen.
Churandy wat vind je ervan dat je je sjoemel VW moet inleveren? “Ik ben gewoon blij! Ik ben gewoon blij!”
@str8six: liemarvin is al net zo’n fantastische kerel; https://youtu.be/LeVzt6LJlLA
Toyota BarCruiser met ingebouwd Alcoholslot.
@E34M5Touring: Of zou Van Gelder teveel gelinkt worden met de Rings of Audi…
Wat is dat nou weer voor een achterlijk iets. Het IOC kan lekker Toyota’s rijden en geld opstrijken terwijl de nationale sportbonden maar moeten zien hoe ze van hun lopende sponsorcontracten af komen en mogen vervolgens zelf een sponsorcontract met Toyota proberen af te sluiten? Dikke vinger zou ik zeggen. Als ze dat willen, moeten ze er ook maar voor zorgen dat alle bij hen aangesloten landen een gesponsorde vloot Toyota’s krijgen.
@Edge: Er staat dat het NOC hun deal met Volkswagen niet mag verlengen na deze spelen, dat impliceert dat het contract sowieso zou aflopen na deze spelen. Verder denk ik dat als het IOC een deal met Toyota maakt, het doel daarvan mede is om ook de nationale bonden een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen. Anders zou het toch vreemd zijn dat de huidige contracten niet voortgezet mogen worden?
“Zodoende zouden de sporters hun VW’s na jarenlange trouwe dienst dus aan de kant moeten schuiven.”
Hahahaha trouwe dienst hahahaaa!
Pfff, nieuws komt uit De Volkskrant…

Die hebben wij op het toilet hangen omdat die nog goedkoper is dan het donkergrijze gerecyclede toiletpapier van Euroshopper, zelfs al is die in de aanbieding tijdens de hamsterweken.

Als het nou in De Telegraaf had gestaan had ik het geloofd.
@moveyourmind: https://youtu.be/Tlbamho-2ks

Overigens bestaat Euroshopper al even niet meer.
@baardmijt: Hahaha, geweldig!
@baardmijt: Hahaha! Geweldig die vent. Hij heeft ook een mooie over BMW : https://youtu.be/RqA_T0frxRE

‘Oh jee oh jee oh jee, alweer een BMW ‘ hahaha
@moveyourmind: Ze zullen er vast mee op tijd zijn gekomen bij trainingen. Dat zal anders geweest zijn als ze een alfa hadden
Als olympisch sporter zou ik erop drinken dat ik van VW af ben!

Oh nee laat maar
Dus nog meer van die yarissen, aurissen en prii hybrids…
Weet de inhoud natuurlijk niet van het contract van IOC, maar is niet geheel ondenkbaar dat er uitzondering zijn voor lopende contracten. Misschien zelfs wel uitkoping door Toyota van die contracten.
Ik denk dus het volgende. VW wil niets meer met de Nederlandse sporter te maken hebben na gister. Wat blijkt is dat Yuri van Gelder straalbezopen met een VW vol prostituees en genotsmiddelen door de favelas van Rio is wezen crossen. En dat mocht dus achteraf gezien niet.
Kunnen ze leuke stoplichtsprintjes houden met hun Priussen.
“Zoals dat vaak gaat in politiek correct Nederland anno 2016 wordt er al geopperd dat de atleten maar met de trein moeten gaan,…”

Das niet politiek correct Nederland, die zou namelijk gejuicht hebben en geschreeuwd hebben dat ze een Prius moeten nemen. Nee, dit is krenterig PVV stemmend Nederland. Het soort publiek dat begint te janken als iemand anders iets beter kan dan hen of het beter doet dan hen, en daar voordelen van heeft, dat die mensen net zoals zij maar “normaal” moeten doen en de trein moeten nemen.
@Rick-dos:

Minderheden bashen .. Stoer hoor ..
@Rick-dos: klinkt meer als d666..
@Rick-dos: met de trein naar Papendal…. Succes!
@Rick-dos:
Lijkt dat er dan aardig wat pvv stemmers bij vw zitten, want zon up is nogal een schraap mobiel, en met al die stickers rijd je al helemaal voor lul. En als vvd/d66/pvda/whatever partijen zijn die wel meritocratie promoten ben ik sinterklaas.
Hoe het nu precies verder moet met het vervoer van de sportievelingen is nog onbekend:

Dus die gaan allemaal in Toyota’s rijden, basta!
Tja, dit betekent dus waarschijnlijk minder sponsoring in Nederland, want Toyota heeft exclusiviteit zonder er iets tegenover te hoeven stellen.
Serieuze business ..

De olympische spelen zijn misschien nog wel beter bekeken dan het euro songfestival ..
@lincoln: nou nee. Ik heb nog niks gezien van de Spelen, dus 80% met mij, is dus een flop. Dat van Gelder lekker doorhaalt met goedkope coke is dan een plus in dit verhaal.
Iedereen in een Yaris heen, medaille-winnaars in een IS-F terug?
Ik begrijp niet dat Toyota de importeur niet ‘dwingt’ om de sporters te sponsoren. Waarom is de deal anders überhaupt gemaakt?
Tja, of je nu een Golf of een Auris hebt…..
IOC soort FIFA maar dan voor sporten die niemand iets interesseert.
@super: dameshockey vind ik anders rete interessant…
@e1000bmw523i:
ja damesbeachvolleybal meestal ook (behalve dat team dat in religieus gewaad gaat), maar om daar nou die hele spelen voor te gaan organiseren gaat wat ver vind ik
Geef ze dan meteen allemaal een Land Cruizer.
Die gast van Leicester kwam met 19 BMW i8’s aanzetten, dus dan moet dat helemaal geen probleem zijn.
Allemaal een Aygo!
Nou, doei Golf. Wanneer kan ik de Prius ophalen?

https://c2.staticflickr.com/8/7198/27552593056_33bafc2b46_h.jpg
Dingen verbieden zonder met een alternatief te komen is geen manier van werken. Het gebeurt echter veel te vaak…
Tja.. Sjoemel VW en Olympische spelen… ergens paste dat wel bij elkaar. Beide ook politiek incorrect… Je mag niets, je wordt naar huis gestuurd op voorwaarden die niet letterlijk in je contract staan of te vaag omschreven, beetje als dat add-blue faal drama…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).