Nieuwe Porsche Panamera nu ook McDonald’s-proof

Auteur: , 63 Reacties

Je hoeft alleen maar de kofferbak open te zetten voor het maximale effect.

De opgefriste Panamera kan zich nu bij de gepimpte Golfjes en Leons op de parking van de Mac voegen. De Duitse autofabrikant heeft in samenwerking met Burmester een geheel nieuw audiosysteem ontwikkeld. Volgens Porsche is het ‘alsof je bij een concert zit’. Zou er ook automatisch met bierflesjes worden gegooid in de auto als Lil Kleine uit de speakers pompt?

Burmester pakt het groots met een zachte G aan en heeft maar liefst 21 speakers in het interieur van de Porker verstopt. In totaal goed voor 1455 watt. Wanneer je de volumeknop volledig opendraait krijgen je oren te maken met 126 decibel. In slaap gevallen passagiers pesten was nog nooit zo leuk.

U mag natuurlijk de portemonnee trekken voor deze optie. Het Burmester geluidssysteem heb je volgens de Duitse prijzen vanaf 5.331 euro.63 reacties

Ja heel leuk allemaal, maar zolang ik af-fabriek geen blauwe neonverlichting kan krijgen laat ik dat ding mooi staan. Paupers.
@granlusso: ik wil rood
@granlusso: Gelukkig heeft de S-Klasse dit wél ;-)
@boxergt: aan de binnenkant misschien, maar wij willen buiten! Anders zien je matties er niks van bij de Mc.
Prijs valt nog mee ten opzichte van Audi’s achterlijk geprijsde B&O systeem…
@jaspervdwinden: klopt. Maar dat B en O is zoooo dik!
@dutchdriftking: mijn ervaring is bij auto’s in dit segment, dat het eigenlijk altijd wel snor zit. En dat wat iedereen zo dik vindt, eigenlijk enkel uiterlijk vertoon en ego is. Persoonlijk is dat geen rede voor mij om over te gaan tot aankoop van een dergelijk systeem. In andere woorden: vanaf het E-segment mag je tegenwoordig hele goede audio verwachten…
@jaspervdwinden: ja standaard is het al goed maar dit is gewoon beter..
@jaspervdwinden: De geluidskwaliteit van de audiosystemen in auto’s van premiummerken is nooit slecht, maar er zit wel een duidelijk verschil tussen de standaard systemen en de premiumsystemen. Vooral de balans tussen hoge en lage tonen is veel beter bij een duurder systeem.
@appelvis: Daarnaast worden er ook aanpassingen gedaan aan het interieur en binnenzijde van de deuren om de klanken beter over te laten komen en zo min mogelijk resonantie te horen.
@dutchdriftking: Doe mij maar Mark Levinson in een Lexus. Nog steeds onovertroffen volgens de kenners. En volgens mij ook. Ik merk wel dat de bron nogal uitmaakt. Nogal veel. Een Spotify strandje of een muziek DVD op Dolby Digital 7.1 is
@svenska_aeroplan_ab: zucht… Strandje is streampje en mijn zin was nog niet af!!!! ‘… een mega verschil’
@svenska_aeroplan_ab: En hoe beter het audiosysteem hoe onverbiddelijker voor de bron!
@svenska_aeroplan_ab: En Lexus heeft het natuurlijk uitgevonden, samenwerken met een high end audiomerk…
@svenska_aeroplan_ab: Praat je altijd zoveel tegen jezelf?
@svenska_aeroplan_ab: muziek in 7.1? Muziek hoort in stereo, eventueel (in een auto zeker) aangevuld door een woofer.
@lekbak: een DVD van een concert is v 9 van de 10 keer wel 7.1
@dutchdriftking: B&O is vooral design. Geluidstechnisch is het niet beter dan Bose.
@dutchdriftking: ik heb beide systemen gehoord, en de Burmester is beduidend beter dan de B&O.
@jaspervdwinden: Gewoon de Bose aanvinken. Beter als standaard, maar niet zo achterlijk duur als de B&O
@antoonniels: beter DAN… En Bose is ruk
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee beter hé
@jaspervdwinden: voor mij is elke euro extra er 1 te veel.
Ik ben half doof en heb een Philips-oorbel, ik merk 0,0 vm kwaliteit. :)
Voor die prijs mag ik hopen dat ieder telefoongesprek met mn schoonmoeder klinkt alsof Scarlett Johansson in mn oor fluistert.
@bossie: ja en ga je daarna lekker verder fantaseren! Goodluck
@bossie: jij belt met je schoonmoeder?
@pinut187: Ik zou haar nog niet eens een sms sturen..
@pinut187: jij doet andere dingen met je schoonmoeder wou je zeggen?;-)
‘Zou er ook automatisch met bierflesjes worden gegooid in de auto als Lil Kleine uit de speakers pompt?’ Ik mag hopen dat die überhaupt nooit uit enige speakers pompt. Dan kun je beter luisteren naar de youtube-clip “hippo but explosion” via yourepeat.com.
Mooie audio, altijd fijn.
Bij de S-klasse is burmester pas echt geslaagd, met die draaiende lichtgevende speakers. Ganz toll.
Klinkt vast fantastisch! Wel iets wat ik zou aanvinken. Vind een goed soundsystem erg belangrijk in de auto. Je ziet inmiddels een hoop merken dat Burmester systeem toepassen. Mercedes levert zelfs 2 varianten voor de hogere klasses. Vind alleen bij Merc de blauwverlichte speakers wel overdreven.
Wanneer je zo’n dure geluidsinstallatie voor een Porsche koopt, heb je je oog op het verkeerde model laten vallen.
@gash: ligt eraan, als je nog een 911 GT3 RS in de andere garage hebt staan voor de wat snellere ritjes…
Heb in de begintijd van de Panamera wel eens een weekendje in een 4S mogen sturen, die van een Burmester voorzien was. Vond ’t fantastisch klinken. ’t Zal ik de nieuwe vast nog beter zijn, dus ben bereid de bewering “alsof je bij een concert zit” te geloven.
5.331 euro is helemaal niks voor high-end audio. Het geeft eerder aan dat het helemaal niet zo high-end is. Toch zou ik de auto met het duurste audio pakket zeker willen hebben!
@meridian: Dus als de prijs ietsje lager ligt dan bv. B&O bij Audi, is het meteen ook slechter? Eerst horen dan geloven!
@meridian: met een naam als Meridian heb je helemaal gelijk… Maar goed die doen niet in geluidsinstallaties in auto’s.
@potjak: Zeker wel. Meredian verbindt haar naam aan de audio in Jaguar, Land Rover en Mc Laren.
@moveyourmind: Dat wist ik niet. Dacht dat daar B&W in zat maar blijkt inmiddels anders te zijn. Thx
Best bizar, de auto is misschien wel de meeste luxe omgeving waar we ons in begeven. Leren stoelen, airco, een goede radio, stoelverwarming.
Jammer dat ze van die goedkope luidspreker units blijven toepassen. Die 4″ op de foto is hetzelfde prul als in de C klasse. Leg dit maar eens naast een focal K serie. Brian heeft een kort filmpje van de burmeister teleurstelling uit de S klasse op YouTube staan
@eelco74: Linkje?
@eelco74: nvm, gevonden.
Iemand enig idee welk fabrikant beter kwaliteit levert? B&O of Burmeister?
@misterdrogba: Dat is lastig te antwoorden omdat B&O in een Audi van stukken lagere kwaliteit is dan in bijvoorbeeld een Aston Martin. Hier ergens ligt Burmester ergens tussenin.
@misterdrogba: Mark Levinson
@svenska_aeroplan_ab: is dat niet gewoon een veredelde Harman Kardon? Of zeg ik hier iets heel fout.
@misterdrogba: Ja, zoiets als de LaFerrari een veredelde Fiat Panda is…
@misterdrogba: nee hoor het is allemaal van Harman en heeft niets met de audio apparatuur van Mark Levinson te maken. Enkel het merk is als label gebruikt. Verwacht gewoon JBL, Infinity en HK audio.
@misterdrogba: Linkje?
@misterdrogba: Burmester bij Porsche klinkt beduidend beter dan B&O bij Audi
Goede muziek kwaliteit in een auto is wel een erg belangrijk puntje van aandacht, waar ik dan ook graag een paar extra ekkies voor neerleg.
Toch wel fantastisch dat zulke mooie hifisystemen tegenwoordig af fabriek in auto’s te verkrijgen zijn. Zelfs de standaard audio in een compacte middenklasse auto is meestal al van een heel acceptabel niveau.

Nog niet zo lang geleden was Radio voorbereiding (bedrading en antenne) op veel auto’s zelfs niet eens standaard. En als er al audio in zat mocht je al blij zijn als er een beetje fatsoenlijke speakers aan de 2 x 10 Watt autoradio gekoppeld waren.

Toch had het ook zijn charme. Ik was zo blij als een kind met mijn eerste auto, en nog blijer toen ik weer genoeg gespaard had voor een echte Alpine cassetteradio met 4 x 25 Watt (echt vermogen waarschijnlijk nog niet de helft).

Gekocht bij een autoshop in Apeldoorn, Nog een echte autoshop, met een eigenaar met een smoezelig voorkomen, vettige snor en dikke sigaar op de lip. Maar de beste man had naast foute stuurwielen en stoelhoezen van synthetische schapenvacht wel een metersbrede wand met audio. Van Supertech tot de duurste modellen van Alpine, Pioneer en Blaupunkt.

Eenmaal thuis een dag bezig om de radio en de hele toestand in te bouwen. En dan was het nog een simpel setje. Maar dan kon je ook trots zijn op jezelf.
@moveyourmind:

Daar kan geen lease/huur/leen setje van 5000 euro (300 euro inkoop) tegen op ..

Had je ook nog een equalizer met moeilijke schuifjes waardoor je geluid alleen maar kutter werd ??
@lincoln: Zo is het!

Nou je het zegt, zo’n equalizer had ik ook nog, voor die mooie Alpine radio. Want het geluid van de radio die er eerst in zat was tien keer niks. En het was niet zomaar een equalizer, ook nog eens een bassbooster! Het klonk niet alleen nóg beroerder, maar op de manier waarop ik alle draden aan elkaar geprutst had is het nog een wonder dat de auto niet in brand gevlogen is.

Gekocht trouwrns bij Radio Piet in Arnhem. Leuke tijd was dat, geen internet, en van die aparte speciaalzaken in die vaak in van die achteraf straatjes zaten. Zulke adresjes had je van horen zeggen of nog ouderwets uit het telefoonboek of door urenlang rond te struinen. Je zou er bijna heimwee van vroeger naar krijgen.
Ik pomp voorlopig nog wel door mijn pioneer setje inclusief 1500W (oke, ongeveer 800W RMS) subwoofertje.
“Kan mijn tasje in de kofferbak?”
“Nee…”
@bartteeuwen: ik kan je uit ervaring vertellen dat een constante piep in de oren erg vervelend is. Als jij geregeld een kwart van dat vermogen gebruikt kom je daar vanzelf achter.
@lekbak: Die gaat uiteraard alleen hard op de parkeerplaats van de mc, dus alleen als mijn neon aanstaat.

Zonder gekheid: Je hebt volkomen gelijk dat het slecht voor de oren is. Hij staat eigenlijk zelden echt hard. Maar ook bij lage volumes geniet ik van mooi vol geluid, en dat voor een fractie van het bedrag wat hier voor wat speakertjes wordt gevraagd.
@bartteeuwen: het is overigens niet alleen slecht voor de oren… Een serieus geluidssysteem kan ook de puntlassen van de carrosserie doen breken (over een periode van een jaar of twee). Dan rij je zonder dat je het weet in een vouwdoos..
Allemaal heel erg mooi, echter heeft het vaak niets met de merken die geleverd worden te maken. Enkel met een paar ontwerpers van het merk die naar de akoestiek van de auto hebben gekeken en daar een set op hebben samengesteld.
Kijk eens op de Instagram pagina van Brian’s custom audio. Hij plaatst af en toe foto’s van de standaard speakers uit “high-end” systemen. Zoals de Burmester speakers uit een S-klasse of een Bose speaker uit een Porsche Macan. Zo heel spannend is dat nou ook weer niet voor enkele duizenden euro’s.
Ik moet zeggen dat ik de Bose luidsprekers in de Panamera al heel goed vind klinken. Hiernaast heb ik niet in een auto gezeten die B&O of Burmester had. Maar ik geloof best dat het heel goed klinkt. Denk dat je wel met ieder duurder (optie) luidsprekers kan genieten van muziek t.o.v de standaard troep die je krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).