Het is Audi gelukt om een onderscheidende auto te bouwen!

Auteur: , 35 Reacties

Wat nou eenheidsworst? De Duitsers uit Ingolstadt zijn er in geslaagd om een auto te maken met een compleet eigen gezicht.

They see me rollin

Kijk Prof. Dr. Hubert Waltl eens rollen in de unieke Audi, wat natuurlijk een hommage is aan de Auto Union Type C uit 1936. De Duitse autofabrikant liet een replica bouwen van de klassieker door middel van een 3D-printer.

De techniek met 3D-printers staat voor niets tegenwoordig. Of je nu verlangt naar een persoonlijk kopje koffie, of het uitprinten van een complete auto. Het kan allemaal. Audi laat met deze Type C-replica zien waar het apparaat toe in staat is.

De Volkswagen groep beschikt over 14 stuks van deze machine, verspreid over negen landen. Naast deze auto, wordt de technologie voornamelijk gebruikt om stalen en aluminum onderdelen te maken. Helaas laat Audi niets los over de aandrijving van het karretje. Ideeën wat voor blokje Audi in het 1:2 schaalmodel zou moeten lepelen, kun je natuurlijk delen in de reaguursels!35 reacties

Ik zeg: Wankelmotortje er in!
Haha, gaaf!
Copie’s zijn hun sterkste kant..
@norge: This!
Kijk goed naar die foto : volgende week wordt de beste Prof. Dr. Hubert Watl gewipt wegens Dieselgate…………………………..
Bijzonder dat de berijder in dit model de kreukelzone lijkt te vormen voor de motor.
@martinus:
Ik zou bijna zeggen, lees eens iets over Hans Stück Sr. die in de jaren dertig furore maakte met de echte !
Voor en op de brandstoftank zitten
Is een hele mooie -niet te maken- Matchbox 1/32 bouwdoos van !
Lukt het je om hem toch te bouwen, weet je gelijk dat ze vroegâh levend gecremeerd werden !

http://www.marcosaupe.de/images/mod_AutoUnion_TypD_04.jpg
Bizar propaganda materiaal…
In een projectauto hoort natuurlijk een LS crate engine.
@ferrari94tr: dat gaat toch niet passen nie…..
Wacht even, Audi bouwt een replica als onderscheidende auto?
@fapfap: Iedere Audi is praktisch een replica van het vorige model (wait for it… 3 2 1, kom maar al you mothervaggers! ;-) )
Het blijft me toch verbazen dat Audi zo vaak met het historische Auto Union bezig is. Het huidige Audi heeft ontzettend weinig met Auto Union te maken. Wellicht een gebrek aan interessante heritage?
@Ilquadrifoglio: Auto Union ís hun heritage. Vroegah had je de merken Horch, DKW, Wanderer en NSU en daarvan is Audi (Audi is het latijn voor Horch) uiteindelijk over gebleven. En in de tijd waarin BMW enorme stappen maakte (met name in de jaren 70) was Audi een beetje een lullig merk. Pas met de Urquattro ging het aanzien wat omhoog.
@gtwillem: Dat weet ik best. Het was een fusie tussen Audi, DKW, Wanderer en Horch. Door deze fusie zijn eveneens de 4- ringen ontstaan (http://4.bp.blogspot.com/-7tQ88W-xfHc/Tg4GjnIuHKI/AAAAAAAAZzA/xcJqqR-_dQw/s1600/audi_logo_history.jpg)

Maar om nu als Audi met deze auto’s te pronken gaat wat te ver. Het huidige Audi heeft ontzettend weinig te maken met Auto Union. Het waren volgens mij niet eens dezelfde engineers van Audi (<1932).
@Ilquadrifoglio: Tsja, daar denkt de marketing afdeling héél anders over ;-). Als ze op die manier aantoonbaar meer auto’s kunnen verkopen, dan klopt jou stelling in feite niet. (Alhoewel ik het wel met je eens en).

Maar er zijn maar een paar bedrijven die echt trouw aan hun roots blijven en met recht lijn maken met de historie. Alfa Romeo en Lancia hebben weer een enorm rijke en succesvolle historie en zijn geen schim meer van wat het ooit was. Hebben precies de andere route gekozen.

Mercedes, Peugeot, Ford. Misschien een Jaguar. Absoluut een Morgan (maar dat is makkelijk als je dezelfde auto blijft produceren ;-)).
@gtwillem: Peugeot…?
Trappers. Kunnen ze ook niet sjoemelen!
@FieRo: Doping?
@norge: Haha! Epo’tje erin en gaan.
@norge: shit! Dan wordt het lastig….
Smalle bandjes erop en naar de kartbaan met die dingen… dat lijkt me prachtig
Wat is er onderscheidend aan een replica?
5.2 V10
Wel makkelijk voor Audi! 1x het model in lezen en line up is als volgt. Alleen de volgende printer instellingen gebruiken:

– a4: grote 0.8
– a6: grote 1.0 ( basis )
– a8: grote 1.2

Voila! 3 modellen in 1x ontworpen! En printen met dat ding!
De v12 van de aventador erin lepelen
Blokje? de 2takt 3cilinder uit de DKW. dat lijkt me wel tof.
Dit is fucking oud, dat model is al 5 jaar te koop, er staan er ook in Zandvoort bij pole position en bij Audi in Amsterdam te koop voor ik meen €10k . Ultieme speeltje voor de rich
Da’s nog eens wat je noemt een sigaar uit eigen doos…
Ducati Superquadro L-Twin motor erin.
6.0 v12 TDI

Waarschijnlijk hadden ze de schraapveren uit de Tfsi motors ook 3d geprint.
Volgens mij rijd er hier iemand zelf een Audi…
Die loopt vast op CO2 en NOx, daar hebben ze genoeg van over
Een op de testbank erg milieuvriendelijke diesel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).