Het mysterie van de enorm dure Mercedes C180

Auteur: , 62 Reacties

Voor deze Mercedes C-klasse werd onlangs ongeveer een tonnetje betaald. Nee het is geen C63 in vermomming, maar een bescheiden C180. Wat is hier gaande?

Mercedes-C180

Terwijl je dit leest, ben je misschien wel in de markt voor een gebruikte Mercedes C180. Je bent een jaar of 61. Beenruimte achterin voor je uit de kluiten gewassen offspring heb je vrijwel nooit meer nodig, want die zitten zelden of nooit meer bij je achterin de auto. Je wilt wel een beetje comfortabel rondrijden, maar opvallen dat doe je liever niet meer. Je bent per slot van rekening al ruim 30 jaar getrouwd en bij de benzinepomp wil je geen gedoe om je heen maar gewoon in alle rust je tankje peut en zakje tikkels aftikken bij de kassa. Jarenlang heb je nobel werk verricht voor PriceRolandBergerHouseKPMG, dus je hebt wel wat te verhappen. Maar, alle centen die je kan missen aan een auto uitgeven, dat zit niet in je bloed. Als zunige Hollander kies je liever voor een nette, courante okkazie ‘met de kop eraf’. Laat iemand anders die eerste afschrijving maar voor zijn rekening nemen. Een grijze C180 van twee jaar oud met nog geen 20.000 kilometer op de teller past dan precies in je straatje.

Een zoektocht op martkplaats leert dat de 61-jarige in dit scenario rekening moet houden met prijzen die schommelen rond de 30.000 Euro voor C180-jes van generatie W205. Bovenstaand exemplaar met nummerbord 9-TNL-42 was dus maar liefst drie keer zo duur en is op dit moment volgens de RDW niet eens verzekerd. Gelukkig ziet het interieur er wel netjes uit.

C-walk-homie

De hoge prijs zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat de auto bij domeinen staat. De auto-liefhebber kent dit mooie instituut wellicht van onze eerdere berichtgeving. Misschien heb je er zelf wel eens een auto opgepikt voor weinig. Bij domeinen komen onder andere auto’s terecht van mensen die uit de onderwereld die tegen de lamp lopen. Naar verluidt zijn er soms goede deals te scoren en tevens houden sommige criminelen van flamboyante auto’s als deze Neo-Kever. Koop je er iets heb je gratis en voor niks ook meteen een goed verhaal bij je auto.

De precieze reden waarom deze C-Klasse echter ‘gegund’ is voor niet minder dan 80.015,00 Euro exclusief 15% opgeld blijft een raadsel. Ondanks het nette interieur en dat de advertentie de kilometerstand aanstipt die volgens de NAP logisch is, is dat veel geld voor de D-segmenter. Zit er misschien nog ergens een pakketje baking soda in verstopt? Een microchip met belastend materiaal? Sporen van een liquidatie waardoor iemand ‘m coûte que coûte terug in handen moest krijgen? Iemand met meer informatie kan zich met een burn-adres melden bij autoblog’s bekende tiplijn.62 reacties

En ik maar denken dat deze auto gepantserd is…
@stijnson: is niet het geval, kijk hoe dik de ramen zijn, zijn gewoon van normale dikte. Verder zit er bij een bepantseerde auto altijd een zichtbare zwarte frame bij de ramen, die is er niet. En c180 is veeel te zwaak voor een bepanseerde auto…
@4apaev: ah oke dan, goed dat ik dat weet! Ik kijk nog even verder
Bepantsering zal ook niet het geval zijn met een C180 als basis. Tsja dan blijft er weinig logisch over dan een duister verleden. Hoe is de veiling dan gegaan? Ik bedoel er zijn toch meerdere gekken nodig om zo hoog tegen elkaar op te bieden.
@zeevink: domeinen is een blinde veiling. Je geeft een bod door, en naderhand krikg je te horen of hij gegund is of niet, en of je het hoogste bod had.
@zeevink: Weet het niet zeker, maar volgens mij bied je zonder te zien wat anderen hebben geboden
@zeevink: in Sao Paolo heb je ook een 308 met bepantsering…
Dan moet je wel stapel idioot zijn om zo veel geld neer te leggen zeg. Praktisch het dubbele van de nieuwprijs.. Heel apart dit, je zou haast zeggen dat het zaakje stinkt..
@viezefreddyw: waarschijnlijk gewoon een tikfoutje van de bieder…

Wie weet trouwens hoe het zit met dat soort geintjes, er had bij wijze van ook en bod van 2 ton op kunnen zitten ipv 20k. Ben je dan alsnog verplicht te betalen of gaat dat via een rechtszaak oid
@marstr: Je bent niet verplicht om hem te kopen, je kan bieden en vervolgens ga je de auto bekijken op de “kijkdag” en ga je dan akkoord dan moet je het bedrag betalen. Als de auto “gegund” is dan heeft de bieder de auto bekeken en is hij akkoord gegaan met het bedrag van 80 duizend.
@n42b18: je hebt eerst de kijkdag, dan de biedingen. Biedingen zijn onherroepelijk en bindend.
@n42b18: haha mooi verzonnen maar niet juist natuurlijk. Elke eerste maandag van de maand is kijkdag en dan kun je bieden tot donderdag. Heb hier mijn eerste S60 gekocht zonder naar de kijkdag te gaan. Eerst in shock maar wel geluk. Auto had net grote beurt en distributieriemwissel gehad. Later nog een Z1000 ongezien scherp gekocht.
@n42b18: jij beschrijft meer hoe het er op Marktplaats aan toe gaat. Eerst lekker vrijblijvend bieden en dan besluiten of je gaat kijken. Domeinen is wel iets serieuzer dan dat.
@marstr: bij een tikfoutje stemmen wil en verklaring niet meer overeen. Aldus komt er geen rechtshandeling tot stand. Kun je nog gaan kijken naar gerechtvaardigd vertrouwen, maar daar loop je dan ook snel stuk met 80.000 voor een gebruikte C180. Ik zeg duister verleden.
@germancarsftw: perfect uitgelegd.
@germancarsftw: waarschijnlijk moer er iemand wat zwart geld kwijt. Waar beter dan bij de domeinen ?
@lawewing77: waarom zou je 40k weggooien? Kan je het beter bij iemand door de brievenbus gooien als je zo graag van je geld af wilt. Wordt je nog populair ook.
@rolov: omdat ze nu ook aftrekbaar zijn en je over de rest kunt afschrijven? Is toch nuttiger dan door de brievenbus gooien…
Leuk hoor ouderen afzeiken.
@healey: ik vond het inderdaad wel vermakelijk
Zouden de ambtenaren bij de domeinen een klein typefoutje gemaakt hebben op weg naar de vrijmibo?
@shibby: ik denk dat de vrijmibo vroeg was en de occasie laat
@shibby: Doen ambtenaren bij Domeinen aan een vrijmibo?
@dennisjuh95: ja, ze beginnen alleen op maandag
Tsja.. Ik zie ook niet altijd zo snel het verschil tussen een C en S – Klasse..
typefoutje van de potentieel kopen of van de Domeinen. Zal volgende maand wel weer aangeboden worden schat ik zo in.
De bieders dachten natuurlijk dat het een s klasse was
Duur typrfoutne? Iemand die € 8015,- (onder het mom van “goh ik waag een poging”) wilde bieden en die per ongeluk € 80.015,- bood??
@bmw335d: voor 8015 gaat hij daar echt niet weg hoor, lijkt mij niet logisch dat iemand dat zou bieden
@mrrallycross: het is niet heel raar om zo’n bedrag te bieden hoor: als je schat wat de waarde is en dan een kwart daarvan biedt heb je meer kans als wanneer je bijvoorbeeld altijd 1000 euro zou bieden. Je kan wel eens het geluk hebben dat niemand een reëel bod doet en dan win je dus gewoon met zo’n bedrag.
Zou me niets verbazen als er nog iets in de auto gelegen heeft…

Een pakketje drugs, stapels bankbiljetten of whatever. Je hoeft niet te verwachten dat als je bij de Domeinen een auto koopt dat ze de auto vóór aflevering netjes opruimen, poetsen en stofzuigen.

Heb zelf toevallig van de week daar een Audi gekocht, bleek er nog een kind in te zitten… Dat verwacht je niet. Iemand hier trouwens die een nog een ruitje voor een rechterachterportier voor een A4 uit 2006 heeft liggen en wilt ruilen voor een kind uit 2009?
@moveyourmind: I see what you did there ;) Hij’s goed.
@moveyourmind: Ik kan je vertellen dat er wel eens iets wordt gevonden in de auto na aflevering.
@evian: Vertel, geloof graag dat je de gekste dingen tegenkomt.
@moveyourmind: Maat van mij vond nog een zakje coke achterin het dashboard kastje
Er staat wel een mooie blauwe E46 M3 tekoop, voor veeeeeeel minder.
@misterdrogba: ja maar die auto is al 2 keer geexporteerd en geimporteerd en een schadebak.
Wit wassen hè
@jorden: wel een heel onzuinige witwasmachine dan. Daar zijn veel simpelere trucjes voor zoals een verhuurbedrijf wat contante betalingen aanneemt.
@jorden: door geld aan de staat te geven?
Opgekocht door een bekende van de vorige eigenaar. Er zit waarschijnlijk nog iets waardevols in verstopt.
“PriceRolandBergerHouseKPMG”

Hahaha , ondanks dat ik mij voel aangesproken: prachtig !
@olivier420: hij mist EY nog eigenlijk.
@stephane8200: “ErnstMcKinseyBostonYoungConsultingGroup”
@olivier420: haha :) Klinkt bijna echt, die naam.
@stephane8200: Vergeet Deloitte niet, dan hebben we ze alle 4! :P
Kofferbak ligt nog vol met Colombiaanse coke
Als het nou een AMG versie was, bouwjaar 2016, vol met opties, dan kun je het nog wel enigszins begrijpen. Maar een C180, 2014 model, met een huidige waarde van ongeveer 30k, absurd. Ben wel benieuwd naar het verkooppraatje.
En dat voor een auto die nieuw precies 40,628€ heeft gekost.. Compleet belachelijk dat deze voor 80k verkocht is..
Mischien had de eigenaar een schuld die vereffend moest worden en dit niet onder de tafel wilden doen. Een dikke 30k optellen bij de normale aanschafprijs en de eigenaar is ook tevreden. Ooooff mischien zitten er wel diamanten cilinderkoppen in who knows
Misschien even bellen en vragen?
@pinut187: nee joh, autojournalisten checken hun info niet na. Oh wacht, alleen AB niet.
Je biedt toch via het internet? Ik denk dat een of andere grapjas dit anoniem heeft gedaan de bod is dus niet echt.
*het bod sorry het is nog vroeg :)
Een heel lang onzinverhaal en dan nog geen antwoore krijgen… Zal wel eem foutje zijn met een andere auto invoeren die wel 80k is…
Het schijnt dat de oorspronkelijke eigenaar ‘m gekocht heeft. Er zat nog een stukje discutabele software in. *kuch..sjoemel..*kuch
Gekocht door de voorzitter van de mercedesclub?
Ongetwijfeld nog iets erin verborgen dat de waarde compenseert. Wij denken nu die is gek. De koper denkt nu; kijk al die mislukkelingen bij de overheid en op Autoblog een heel artikel vol typen.
Misschien dacht diegene dat het een s-klasse was ? Die Mercedessen lijken allemaal zo op elkaar dus vergissing is snel gemaakt… ???
Wat een waardeloos geschreven artikel. Heb m 4 c moeten lezen voor ik er ook maar iets van begreep
Je bod bij domeinen is onvoorwaardelijk. Eerste maandag van de maand is kijkdag en tot donderdag 10.00 uur bieden per internet. Zelf heb ik geboden op een 911 uit 1988 (iemand heeft bod overtroffen en dat weet je pas de volgend dag).
Misschien zit er in deze auto wel een verborgen schat.. Wij hadden ooit een X6 gekocht via domeinen .. 2 weken later kwam de politie aan de deur… Lag voor ongeveer 225k euro in een kokerbalk oid.. Allemaal erg vreemd en mochten geen vragen stellen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).