Mercedes C-Klasse (W205) C400 4matic: rijtest en video

Auteur: , 69 Reacties

Mercedes verkocht van de vorige generatie C-Klasse 2,4 miljoen exemplaren (sinds 2007). Zijn opvolger moet dus heel goed zijn, en die probeerden we voor jullie uit.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja hij lijkt ook in het echt op de nieuwe S-Klasse. Niet alleen qua uiterlijk, maar daarover later meer. De nieuwe C-Klasse W205 is flink gegroeid, bijna 10 centimeter in de lengte en vier centimeter in de breedte. Die extra ruimte komt ten goede aan de binnenruimte en kofferbakruimte, die ook gegroeid zijn ten opzichte van de voorganger. Toch is de nieuwe C-Klasse 100 kilogram afgevallen ten opzichte van zijn voorganger, wat met name te danken is aan een hybride staal / aluminium samenstelling van de carrosserie en het chassis en het inmiddels veelbesproken “gratis grote tank“-trucje) .

Mercedes C-Klasse W205

Wat de looks betreft heb ik weinig aan te merken op deze nieuwe C, het is een mooie auto geworden. Ja, er is veel “geleend” bij de S-Klasse, maar dat is ook een mooie auto, dus dat kun je gerust een compliment noemen. Als je kritiek zou moeten geven dan zou het zijn dat het model een beetje op zijn achterste lijkt te leunen, godzijdank is dat niet tot CLA-achtige proporties het geval. Nee, ik vind het best een fraaie verschijning, zeker met het AMG-pack, dat de auto een iets sportiever en dikker voorkomen geeft. Erg fraai detail vind ik de DRL’s die de lijnen van de grille laten doorlopen in de flanken, zeer mooi gedaan.

Mercedes C-Klasse W205

De lijnen zijn overigens geoptimaliseerd om een zo glad mogelijk uiterlijk te realiseren: zo min mogelijk luchtweerstand was het doel en dat is gelukt. Zeker als je voor de Elegance uitvoeringen gaat: de lamellen van de grille klappen dan automatisch dicht om de luchtweerstand te verminderen tot 0,24 Cw. De dikste versies zonder dichtklappende lamellen (en met bredere wielen etc.) scoren ook nog redelijk bescheiden met een luchtweerstand van 0,30 Cw overigens. Onze testauto is ook nog met het AMG pakket uitgevoerd, wat hem net iets dikker en sportiever laat lijken.

Mercedes C-Klasse W205

Het interieur is in lijn met wat we al kennen van onder meer de A-Klasse en de S-Klasse: vloeiende lijnen, fraaie materialen (in ons geval rood leder, aluminium(-look) en zwart hout) en een iPad-achtig multimediascherm dat willekeurig op het dashboard gekwakt lijkt te zijn. Ik weet niet zo goed waarom Mercedes daarvoor gekozen heeft, in een A-Klasse kan je het nog uitleggen als “speels, voor de jonge generatie” maar in dit geval vind ik het eigenlijk gewoon goedkoop ogen. Zeker in onze (zeer luxe uitgevoerde) testauto had een fraai geïntegreerd multimediasysteem een stuk netter gestaan dan dit navigatiesysteem-met-zuignap-achtige scherm dat op het dashboard lijkt te zijn geplakt. Mocht je het scherm uit kunnen nemen dan had ik het nog kunnen begrijpen, maar ook dat is niet het geval.

Mercedes C-Klasse W205

Het aantal knoppen op het dashboard is gereduceerd tot alleen het hoognodige dat je direct voor handen wil hebben. De rest is te bedienen met het menuknopje op je stuurwiel of de controller met touchpad in de middenconsole. Deze bedient overigens wel een ander menu dan het menu op het stuurwiel, simpel gezegd bedien je met de unit op het stuur het menu dat tussen de tellers verschijnt. Met de Touchpad controller in de middenconsole bedien je het multimediascherm waarop oa je navigatie- en voertuiginstellingen worden weergegeven. Klinkt verwarrend? Dat is het soms ook, bijvoorbeeld als je de ESP uit wil zetten. Je verwacht die instelling te vinden bij de “Agility” instellingen, of wellicht de voertuiginstellingen die je via het centrale display in kan stellen, maar je moet er het menu op het stuur voor gebruiken.

Mercedes C-Klasse W205

De controller met touchpad is de richting die Mercedes gekozen heeft en wat mij betreft is dat een goede beslissing. Ik werkte eerder al eens met een vergelijkbaar systeem in de Audi A3 Cabriolet en dat beviel me goed. Met het systeem van Mercedes heb ik echter een beetje ruzie, de input die je met het touchpad geeft wordt niet snel verwerkt op het scherm. Bij het draaien aan de knop onder de touchpad, om bijvoorbeeld andere muziek vanaf mijn telefoon door de Burmester (oorporno-alert!) stereo te pompen, gebeurt het me een paar keer dat ik met mijn handpalm de touchpad raak. Met enige gewenning zal het ongetwijfeld makkelijker werken en het is op zich een mooi systeem, maar de eerste kennismaking is nogal moeizaam.

Mercedes C-Klasse W205

De centrale controller geeft onder meer toegang tot het instellen van de verschillende rijmodi. De auto die wij bij ons hebben is uitgerust met luchtvering, een optie die Mercedes als eerste zegt aan te bieden in deze klasse. Er zijn vier presets beschikbaar: Eco, Comfort, Sport en Sport+. Eco en Comfort zijn behoorlijk zacht qua vering, kies je voor Sport dan krijg je een strak onderstel, kies je Sport+ dan wordt het geheel kneiterhard. Vooral de stap tussen Comfort en Sport is echter behoorlijk groot, daar past gevoelsmatig een stap tussen qua demping. Andere zaken die worden ingesteld als je een bepaalde rijmodus kiest zijn de gasrespons en het gedrag van de automaat. De automaat klapt er behoorlijk op in de Sport en Sport+ modus en ook het gaspedaal wordt (met name in Sport+) erg gevoelig. Leuk, maar niet per sé prettig. Gelukkig kan je ook handmatig zaken bij elkaar zoeken, waardoor een fijne mix gevonden kan worden.

Mercedes C-Klasse W205

De auto die wij bij ons hebben is een C400 met AMG sportpakket. Een fraaie 3.0 V6 ligt in het vooronder en levert indien gewenst maximaal 333 pk en 480 Nm koppel, BMW 335i en Audi S4-achtige waarden dus. Het is een soepel blok dat ook nog eens lekker klinkt. Natuurlijk in de verte, want het blijft een Mercedes: het moet wel een beetje rustig blijven binnen. Zonder al teveel moeite ga je loeihard met deze auto en omdat we op bochtige wegen onderweg zijn (in de buurt van Marseille) besluit ik de Sport modus te gebruiken. Het onderstel wordt voelbaar harder en de bak schakelt pittig. Met de flippers achter het stuur kan ik zelf eventueel de automaat overrulen en ik merk dat ik dat vaak doe. De automaat blijft echter actief dus als je iets te lang niets met een flipper doet dan schakelt het ding zelf en dat irriteert me soms. Ik blijf erbij dat automaten als deze gewoon de optie moeten bieden om echt zelf te schakelen. Zeker omdat deze zeventraps soms beslissingen maakt waar ik niet op zit te wachten. De kickdown geeft zelfs een enkele keer niet thuis geeft als ik het gas diep intrap.

De auto voelt verder scherp en stabiel aan, zeker in de sportievere rijmodi. Onze auto is uitgerust met 4MATIC vierwielaandrijving dus er is geen gebrek aan tractie, zelfs niet op de stoffige wegen in Zuid Frankrijk. De auto laat zich zelfs in Sport+ modus niet verleiden tot kleine drifts, al staat het ESP bij deze setting volgens het infoscherm uit. Via het menu dat je via je stuurwiel kan bedienen is het mogelijk het ESP helemaal uit te gooien, maar als je dan te abrupt van het gas afgaat schakelt de auto het systeem automatisch weer in.. omdat dit als een panieksituatie wordt herkend.

Mercedes C-Klasse W205

Deze auto geeft vertrouwen, niet alleen tijdens het betere stuurwerk maar ook tijdens “normaal” gebruik op bijvoorbeeld drukke snelwegen. Attention Assist en Collision Prevention Assist Plus zorgen ervoor dat je wakker blijft en helpen je noodstops te maken als je niet op zit te letten. Op een veilige testbaan mogen we dit testen en het is verbluffend hoe precies en efficient het systeem je uit de gekste situaties weet te redden. Stopt er iemand onverwacht voor je neus dan kan het systeem vanaf 200 kilometer per uur autonoom remmen en de auto tot stilstand brengen. Hierbij zorgt de auto er echter wel voor dat hij dit zo dicht mogelijk op je voorganger doet, zodat er achter je ook optimaal ruimte overblijft voor eventueel achteropkomend verkeer. Optioneel zijn er ook nog zaken als Distronic Plus met stuurassistent en Stop&Go te bestellen. En er is bijvoorbeeld een systeem dat je helpt plotseling overstekende voetgangers te herkennen én er op tijd voor te stoppen. Ook optioneel is de 360 graden camera die je een beeld rond de auto geeft, met name makkelijk met parkeren op krappe plekken bijvoorbeeld.

Mercedes C-Klasse W205

Al met al is de C-Klasse een fijne auto die zeker de strijd aan kan met de BMW 3 en de Audi A4, uiteraard de twee voornaamste concurrenten waar deze auto zich mee zal moeten meten. Mercedes volgt een nieuwe weg die jonger publiek moet trekken en ik denk dat ze dat grotendeels wel lukt maar toch, ik weet niet, er knaagt iets. De kleine details als de automaat die niet helemaal vlekkeloos werkt (in twee verschillende auto’s, dus niet exemplarisch) en de touchpad die de input van je vingers wat traag verwerkt irriteren me. Dat doen de concurrenten eigenlijk al beter, als we eerlijk zijn. Tegelijkertijd hebben ze op een aantal vlakken nu een streepje voor op de concurrentie: de enorme bak aan goed werkende veiligheidsmaatregelen en een aantal comfortverhogende zaken als luchtvering en een parfumsysteem om het interieur naar wens te laten ruiken. Dat kun je bij dezelfde concurrenten niet krijgen.

Mercedes C-Klasse W205

De nieuwe C-Klasse is verkrijgbaar vanaf € 36.995 euro, voor dat geld heb je een kale Mercedes C180 met 156 pk en 20% bijtelling. Dieselen kan ook met 20% bijtelling vanaf 42.995 in de 170 pk sterke C 220 BlueTec. Zowel de instapbenzine als -diesel krijgen 20% bijtelling achter hun naam. Wat de C400 die wij hebben getest moet gaan kosten is nog niet bekend, dat horen we als de auto rond de jaarwisseling naar Nederland komt. Ook komen er nog twee kleinere 1.6 diesels en een C300 in hybride en plug-in hybride uitvoering, allemaal motoren die voor de Nederlandse markt zeer belangrijk zullen worden. Filmpje!69 reacties

het is allemaal wel mooi, maar toch warmt het me niet echt op zoals bijvoorbeeld een 3 serie. zeker qua interieur valt het tegen als je het mij vraagt
-edit: nutteloze bijdrage-
@amgg: een beetje een voorspelbare en haast obligate reactie met zo’n username. Wat vernieuwend ook
@meneer: ik heb afgelopen weekend de nieuwe c klasse even van zowel binnen als buiten kunnen voelen en bekijken, en dan lieg ik niet als ik zeg dat een 3-serie hierbij een slecht afgewerkte huifkar voelt. De afwerking en materialen zijn gewoon zoveel beter! En dan niet alleen de aaibaarheid van het dashboard maar ook de stoelen en het stuur. De nieuwe c laat zijn concurrenten objectief echt achter zich, dat je dan “warmer” wordt van een 3 serie ligt volgens mij meer aan de badge dan aan iets wat echt aan te wijzen valt.
Een Renault-dieseltje en een parfumeur in het interieur. Het is potverdee gewoon net een Franse auto!
Nice, en wat kost het exemplaar wat jullie nu mee hadden?
@daandaan: laat maar zitten, laatste alinea geeft het antwoord;)
@daandaan: Eerst maar even het filmpje afkijken?
@Joel_D: Als ik thuis ben van werk. Had het artikel gelezen waar het dus ook in staat, maar had er overheen gelezen
Mooie auto. Video zelf vond ik een beetje meh. Cijfertjes kan ik ook wel uit de nieuwsbrieven halen. Ik had liever wat meer gehoord over het rijgedrag van de auto. Ja, ik weet dat hij hard is bij de Sport stand, maar eigenlijk blijft het daar wel bij. Hoe beïnvloedt de 4-matic de auto. Krijg je niet extra onderstuur, kan je er nog een driftje mee neerleggen. Multimedia lijkt mij ook best uitgebreid, had ik ook graag wat meer over willen zien.

Misschien iets kunnen vertellen over de ruimte. Volgens mij is hij een stuk ruimer geworden dan de vorige C-klasse. Hoe verhoudt de auto zich tot zijn concurrenten?

Just my 2 cents.
@Joel_D: Ach waarom zou je het informatief maken? Niemand die alléén op AB kijkt gaat zo’n ding kopen noch leasen denk ik.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Ik denk dat je daar de mist in gaat. Naast de mensen die reageren zullen genoeg mensen op Google zoeken naar testverslagen en hier bijvoorbeeld uitkomen.
@fiatsco: Die mensen kijken dus ook niet alleen op AB hè……..
Zeer geslaagde auto. Veel mooier als de 3 serie. Of die mooier is dan de nieuwe A4 weet ik nog niet. Maar als je een beetje opties neemt zit je zo op de 60k dat is wel een hoop geld maar krijg je er ook een hoop voor terug.
@mits: vind je ‘m mooier dan de huidige A4? Zo ja dan vind je ‘m ook mooier dan de nieuwe A4, zo niet…dan niet.
@jaapiyo: Gefeliciteerd! U bent genomineerd voor de award ‘meest prominente BMW fanboy en Audi azijnzeiker’.
@klephek: Bro, do you even lift?
@jaapiyo: I lifts, yes.
OT Vind het een fraaie wagen. Je ziet wel dat het een design is voor de Amerikaanse markt/Chinese?
Beetje jammer is dat net als bij de S coupe de achterkant wat droopy is.
en klinkt voor geen meter
Mooie auto, net een mini s-klasse. Toch vind ik een 3 serie een stuk mooier, vooral met M-pakket. Goed filmpje verder, maar weinig verteld over hoe de auto nou rijdt, stuurt en hoe hij aanvoelt in de bochten. Heb de tekst nog niet gelezen, misschien staat er daar meer over.
Vrijdag uitgebreid de hele drivetrain kunnen bekijken in de fabriek, dat zag er goed uit.
In het kundencentrum stond hij in het wit, erg fraaie auto.
Prachtig en wat zal het fijn rijden met deze motor damn… Alleen zou ik toch een Alpina 3 serie kiezen net wat exclusiever en sportiever. Maar top gedaan Mercedes.
Mercedes stapt steeds meer af van het oudelullenimago, de nieuwe S-Klasse vond ik al geniaal rijden, dit zal ongetwijfeld ook heerlijk zijn. Niet sportief, maar wel heerlijk comfortabel. Nu nog even zorgen dat het infotainment systeem snel en intuïtief werkt werkt.
@sjouveur: heb je ook de nieuwe s gereden? Het verschil met de oude is echt groot! Terwijl die al een wereldbak was!
@lambo4all: Ja, de allernieuwste, helaas zonder magic body control. Maar alsnog, echt een geweldige machine, prachtig interieur ook! De nieuwe C vind ik er ook mooi uit zien, alleen die niet afneembare iPad is een beetje jammer, maar dat zal vast wennen.
Wat een schitterende auto! Ik ben nu al weer benieuwd naar de C63/C55 AMG, zal veel goeds beloven!

Alleen wat doet een foto van een 16-spaaks AMG velg tussen deze fotoserie terwijl jullie met een C400 rijden met 5-spaaks AMG velgen? :P
@roberto: scherp! Die foto heb ik idd van een andere (overigens verder identieke C400) gemaakt op een ander moment :)
Dat navischerm lijkt op een veel te grote tomtom, staat ook steeds in de weg.
Is toch een achteruitgang tegenover de geintegreerde systemen of van die wegklapdingetjes.
Ben het zeker met Roberto eens; wat een prachtige wagen is het geworden! Zeker het interieur en de snuit kunnen mij bekoren. BMW lijkt hierdoor op het gebied van design en afwerking 2 generaties achter te lopen… Nu nog een smeuïg Diesel avec 4Matic en dan lekker op wintersport!
Hele mooie auto van buiten, maar zeker van binnen! Het schermpje is misschien een minpunt, al heb ik daar zelf niet zo’n moeite mee als je kijkt naar de rest en het gevoel als je erin zit.
Het voelt zoveel luxer dan een 3-serie of A4!
Van voren en van binnen een prachtige auto, maar die achterkant… Zou alleen daarom al een estate halen. Snap niet dat alle knoppen van hoogglans plastic zijn, paar keer ergens op drukken en je dash zit onder de vingerafdrukken
@knipperlichtje: dat heb ik in zowel de nieuwe s als c even voor je uitgeprobeerd, ik was er namelijk ook benieuwd naar. Ik kon er geen zichtbare vingerafdrukken op krijgen! Tenzij je echt vette vieze handen hebt, maar dat zie je op alles behalve stoffen bekleding.
Ik vindt het een mooie auto, echter niet mooier dan zijn voorganger. De S-klasse look staat hem niet zo goed als zijn grote broer. Misschien komt het ook doordat ik een vleugje CLA herken, een auto die ik persoonlijk mismaakt vindt.
Persoonlijk vind ik het jammer dat de C klasse een stapje omhoog heeft gedaan door groter en serieuzer te worden.

Dat komt natuurlijk door de CLA, maar dat vind ik geen waardige vervanging van de C, boven vond ik de oude C mooier van binnen en buiten.
Sorry mensen maar dit vind ik echt lelijk. Liever een nieuwe 3 serie.
Kijk, dát vind ik nou een premium D-segmenter.
Comfort, luxe en kracht – en nog genoeg ruimte om te zitten ook.
Het uiterlijk is misschien niet helemaal mijn smaak (al straalt het veel luxe uit), maar Audi en BMW bieden dit niet.
Tsja, alle nieuwe Mercedessen hebben hetzelfde ” probleem “: ze lijken allemaal gesmolten. Ingezakte pudding, daar lijkt het een beetje op.

Interieur is op wel fraai, op dat TomTom schermpje na dan. Is de C-klasse ook zonder zo’n scherm verkrijgbaar of is het standaard?
@Rob: tsja als je fiat panda rijd is het even wennen…
@sls63amg:
Sorry, mis ik wat …?
@Rob: ik denk dat je wel iets mis als je een mercedes met ingezakte pudding vergelijkt;)
@sls63amg:
Ach, de tijd van mooie kleine sedans (met goede verhoudingen!) lijkt voorbij. Ze moeten allemaal zo groot lijken tegenwoordig, zo ook deze Mercedes. Toch jammer, want nog niet eens zo gek lang geleden waren er nog beste fraaie sedans te koop. Bijvoorbeeld:

Mazda 6 – http://www.netcarshow.com/mazda/2011-6/800×600/wallpaper_01.htm
Alfa 159 – http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2009-159/800×600/wallpaper_01.htm
Lexus IS – http://www.netcarshow.com/lexus/2009-is_350/800×600/wallpaper_02.htm

Nu kan ik niet zo 1-2-3 een mooie compacte sedan opnoemen. Alleen misschien de Volvo S60 dan….
@Rob: gek heh
Dit is de eerste C-klasse die ik een mislukking vind.
Met er nu eens een paar keer goed naar gekeken te hebben valt het me op dat de lijnen niet kloppen.

Precies alsof ze een carosserie op een te grote wielbasis hebben proberen te proppen (en mss is dat platforms gewijs ook wel zo).
Nu moet je eens naar de lijnen kijken, het klopt gewoon niet.
@Hupke: dat vind ik juist wel mooi. Het is alsof de buitenkant eerst netjes verdeeld over de wielen is neergezet, daarna zijn ze er te lang mee 250 km/h wezen rijdne en nu is alles naar achter weg-gesmotlen.
@gregorius:

Zoiets ongeveer jah, maar ik vind het eerder slordig van das haus, dan een goed ontwerp.
Is de kritiek op het navigatie\scherm eigenlijk wel terecht? Ik vind ook dat het niet heel mooi is zo maar het staat wel precies op de goede plek, niet in de zon, niet in het zicht tijdens het rijden, goed bereikbaar voor touchbediening. Bovendien heeft dit halfvrijstaande scherm als groot voordeel dat als je niet de duurste neemt (en dat doen we in Nederland, we nemen niet de duurste, we zijn wel goed maar niet gek) dat een iets kleiner vrijstaand scherm er niet zo armoedig uitziet. Een kleiner scherm in een grote behuizing ziet er helemaal niet uit. Ik vind het in de C-klasse ook veel minder plompverloren staan dan bij BMW, die het zelfde idee had, in de veel duurdere BMW 6 serie ziet het er echt uit alsof het bij het ontwerp vergeten was en er achteraf nog even bij moest.
@mashell: ik vind dat zwevende scherm juist wel een mooi detail. Sowieso is dat interieur ontzettend deftig en sfeervol. Daarmee onderscheidt MB zich van BMW en Audi. Die hebben ook mooie interieurs, maar het is net even wat zakelijker.
Waar is Ruben gebleven??? Ik mis hem!! Deze review is echt om te huilen zeg, echt suf gewoon. Ik had zo’n zin om een review over de nieuwe C te zien, maar daar struin ik youtube dan wel voor af. Jammer!
@mlbenz: Ik bedoel natuurlijk Wouter! He hoe kon ik me daarin vergissen!
@mlbenz: ja INDERDAAD Wouter, maar ik mis bij Mercedes autoblogfilmpjes onze vaste waarde Sacha nog meer! Dit zijn er 2 die teminste wat humor en passie in een carreport steken, tegenover die pushover” die we hier en in laatste filmpjes zien stotteren..

OT: droomwagen! Mercedes +100
Eerste in zijn klasse? Citroen biedt dit systeem al vele jaren aan op de C5! Evenals de parfumoptie, die in 2005 al leverbaar was op de Citroen C4.

Ik vind dit persoonlijk wel de mooiste auto in zijn klasse geworden. Het interieur is gewoonweg prachtig. Als je samen met je vriendin/vrouw onderweg bent wil je gewoon luxe. Dat biedt deze auto.
Wil je een auto voor het knalwerk, dan zoek je toch sneller naar een coupe, bijvoorbeeld de 2-serie van BMW.
Deze auto is gemaakt voor de lange afstanden en dat in zo’n groot mogelijk conform. Het grote beeldscherm vind ik persoonlijk juist erg leuk, gezien er niet een geheel dashboard rondom een scherm ontworpen hoeft te worden.

Het enige probleem voor Mercedes is eigenlijk: wie wil er nog een E-klasse? Die is niet zo gek lang geleden nog gefacelift, maar is hopeloos ouderwets naast deze C-klasse. Tevens biedt hij niet veel meer ruimte en qua rijdbeleving lijkt deze ook weer op een nieuw niveau te staan.
@fiatsco: *Eerste in zijn klasse met luchtvering
@fiatsco:
De E-klasse is voor mensen die kinderen met beentjes hebben.
@tupperware: Dat was wel altijd zo. Maar als die 10 cm er op de achterbank bij zijn gekomen, durf ik het mijn nest doorgeschoten pubers wel aan te doen.
@mout:
Ik heb het vrijdag bekeken, jij gaat die doorgeschoten pubers hier niet blij mee maken.
Zelf wordt je er ongetwijfeld wel heel vrolijk van.
De voorkant is yay en de achterkant is nay.
Ik denk dat die 100kg gewichtsbesparing gelukt is door de achterkant dat ze er vergeten opzetten zijn.
Maar hij blijft natuurlijk mooier dan de huidige generatie bmw’s(de vorige generatie bmw was dan weer super)
Kom op jongens, op die ipad na is de auto gewoon af!
Het is gewoon een mooie auto. Punt. Alleen net als bij Audi en BMW beginnen alle modellen ook op elkaar te lijken. Maar itt Audi durven BMW en Mercedes tenminste per generatie een totaal ander uitziende auto neer te zetten.
Mooi filmpje, mooie review, prima auto (lijkt mij zo). Tekstueel dingetje “kan het systeem vanaf 200 kilometer per uur autonoom ” lijkt mij ” … tot 200 kilometer..” te moeten zijn.

Hoewel ik geen MB fan ben, vind ik de benzen te laatste tijd wel mooier en uitdagender worden. Wat mij wel opvalt is dat MB (en BMW met name bij de facelifts) nogal veel lijntjes en tierlantijntjes nodig hebben, persoonlijk houd ik meer van de relatief simpele en strakke lijnen van bijv. Audi. Maar de benzen zijn in ieder geval veel uitgesprokener geworden, hetgeen van durf getuigt. Ben benieuwd hoe ze ‘ouder worden’ .
oh ja, dat scherm hadden ze gewoon uitschuifbaar moeten maken, dan zou niemand erover klagen. Qua ergonomie zit het namelijk wel op de juiste hoogte.
Nog één vraagje: wanneer een rijtest van de Porsche Macan?
@lebeaunl:
Als je daar alles over wil weten verwijs ik je graag naar dit artikel.
http://www.autoblog.nl/archive/2011/06/17/rijtest-en-video-audi-q5-hybrid
http://www.autoblog.nl/archive/2008/07/18/rijtest-en-video-audi-q5
@tupperware: nou, nou, de VAG haat zit diep. Als Porsche heeft gemeend slechts 20 procent van de Q5 onderdelen te moeten recyclen en zelfs het 4 wielaandrijvingssysteem waar Audi zo trots op is (maar wat nuchter gezien wel een beetje verouderd is) te vervangen dan is dat wel een rijtest waard.
@lebeaunl: Is al lang geweest joh: http://www.autoblog.nl/archive/2008/07/18/rijtest-audi-q5
@jaapiyo: Gefeliciteerd! U bent genomineerd voor de award ‘meest prominente BMW fanboy en Audi azijnzeiker’.
Ik had in dit geval toch graag een wat representievere versie gezien ipv de dikst aangeklede versie met de dikste motor die pas eind December komt. Normaal kan ik wel lachen om het feit dat ab de slowmotions even laat staan voor het betere werk maar in dit geval is het nou juist zo interessant wat er overblijft in Nederlandse lease uitvoering zonder al die luxe uit een hogere klasse.

Ik denk dat ik overall toch nog de drie prefereer, maar in sommige opzichten is deze C aantrekkelijker.
De mooiste zaken aan deze wagen zijn de ster en de pedigree. Voor de rest maakt het allemaal niet veel indruk op me.

Het spijt me.
Doet u mij deze maar… C400 4-matic, airmatic erop, Designo lak en leer, Burmester sound systeem…
waar ik de 3-serie altijd als benchmark zag en ook zou kiezen in dit segment, zou ik nu heel licht misschien leunen naar de c-klasse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).