Het pakketje op deze Pagani kost een huis

Auteur: , 35 Reacties

Of een dikke 911, net wat je wilt.

Langzaamaan begint het Pagani-nieuws een beetje te vervelen, maar deze wilden we jullie niet onthouden. De carbontovenaren geven hun Huayra namelijk een premium package (serieus? Premium Package?) onder de noemer Pacchetto Tempesta. Dat klinkt als een broodje met heel lekker beleg. Een heel duur broodje, wel te verstaan.

Het gaat voornamelijk om aerodynamische gizmo’s, oftewel een grotere splitter en een betere diffuser. Daarnaast krijgt de Tempesta (Italiaans voor “storm”) andere velgen. Deze meten vóór 20 inch en achter 21 inch. Let wel: een voorwiel weegt nu 1,1 kg minder dan voorheen en een achterwiel zelfs 2,5 kg minder. Het gaat hierbij wel om onafgeveerd gewicht en we menen ons te herinneren dat je onafgeveerde gewichtsbesparingen mag vermenigvuldigen met een factor zeven om een indicatie te geven van hoe belangrijk dergelijke besparingen zijn. Maar van deze uitleg snappen we zelf ook weinig.

Het onderstel werd op punt gezet om het surplus aan downforce de baas te kunnen. Schokbrekers zijn volledig instelbaar en komen van Öhlins, topspul dus. Dan nog even over de prijs. Het pakket kan achteraf worden gemonteerd op je Huayra (voor zover je je dat afvroeg) en kost omgerekend een kleine 160.000 euro. Nevermind.35 reacties

Het pakketje op deze Pagani kost een huis?
Het pakketje op deze Pagani kost net zoveel als een huis*
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@jobberns: klein huis*
@banaan7: Goedkoop flatje in Amsterdam noord. Of een riante eengezinswoning met grote tuin en oprit voor de deur net buiten de randstad…
@dragspert: heb zelf een bedrijf in Vastgoed en projectontwikkeling, net buiten de Randstad krijg je dit natuurlijk niet voor dat geld. In zuid Limburg zelfs nog niet eens! Wellicht een vrijstaande opknaphut in een wat mindere wijk daar.
@cpp1: in het noorden kun je daar nog wel een tussen- of hoekwoning voor krijgen.
@cpp1: Ik kocht mijn 2 onder 1 kap dijkhuis van 124m2 met 235m2 tuin met oprit van 50m, 3 dubbele garage, uitzicht voor en achter op het water voor veel minder dan 160.000. In Papendrecht, dus nog nét aan de randstad. Moest opgeknapt worden, maar heeft bij lange na nog geen 160.000 gekost hoor:) En ja, is zeer minitieus in originele staat teruggebracht.
@dragspert: dijkwoningen zijn absoluut leuk, maar lang niet iedereen wil, vanwege bepaalde redenen, in een dijkwoning wonen. Dus de vraag naar dit soort woningen is vrij klein. Zoals men weet bepaald de vraag de prijs. Heb net een huis in Amsterdam binnen de ring voor een absurde 42.000 boven de vraagprijs verkocht. Vanwege de extreem hoge vraag hiernaar en het erg geringe aanbod.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dan ga je toch gewoon lekker in je Pagani wonen.. Je moet er iets voor over hebben!
@123bat: Maar voor die 160K heb je alleen de carbon aanpassingen, en om nou in 4 velgen en een bumper te gaan wonen.. :’)
@jeroen13: Nog altijd beter dan een kartonnen doos van den Aldi :P
Ik vind de Huayra echt bloedmooi. In de tijd dat hij net uitkwam vond ik het maar net wel, net niet. Vooral in vergelijking met de Zonda vond ik hem maar zo zo…
Maar met de jaren is hij er echt mooier op geworden.

Wel een prijzig pakketje, dat wel..
@viezefreddyw: eensch! Moest er ook aan wennen maar hij wordt met de dag mooier voor mijn gevoel
Gelukkig maar dat het ook nog achteraf kan worden besteld. Ik heb namelijk laatst in dromenland een Huayra gekocht en zat me al te irriteren aan die oude voorbumper. Was niet helemaal mijn smaak. Dit kan nu gelukkig worden opgelost met die 160.000 aan Monopoly-geld die ik nog heb liggen in dreamville.

Nee, even zonder geintjes. Enorme verbetering. Vooral de voorkant gaat er enorm op vooruit zo. Ik dacht dat die blauwe Huayra van laatst mijn favoriet was, maar deze streeft hem toch voorbij.

En ik had laatst niet gereageerd op het topic over welke 3 auto’s in je droomgarage stonden, maar bij deze dan: deze Huayra staat er sowieso in. Wel moet de motor uit de Zonda, want in dromen kan alles.
@berlinetta: Dan ook maar meteen die handbak erin? ;)
@MauritsH: Perfectie op supercarwielen wat mij betreft ;) Waarschijnlijk is dat ook allemaal mogelijk als je Horacio lief aan kijkt met euro-tekens in je ogen.
@berlinetta: Ik heb/had eigenlijk ook iets gelijkaardigs in gedachte, met dat verschil dat ik met een opzet bezig ben in samenwerking met de Koning, is de opzet geslaagd, dan ben ik zinnens om een opname-studio-complex te combineren met een geweldige showroom, waarin de meest Exclusieve Kunstwerk-automobielen opgesteld staan, en dat met een geïntegreerde bar, voorzien van o.a. McIntosh geluidsversterking, luidsprekers van Kharma, en Pioneer bron-apparatuur in grote lijnen . . .
Was niet ook een titanium sportuitlaat bij deze prijs inbegrepen?
@menbren: Mag toch lijen dat die er al op zit, standaard????
@davelepeef: Haha, nee nog niet?! TopGear schreef hierover: “The hand-welded, titanium system weighs in at just 7kg – 3kg less than standard – and gives off ‘an exclusive sound that can be enjoyed by the occupants as well as by those who hear the sound of the twin-turbo V12 AMG from outside’.”
Zijn zeker wat opties die uit het ontwikkelen van de huayra Bc komen?
Hoe is dit saai nieuws? Een significante verbetering op een hypercar waar daadwerkelijk research en moeite in is gestopt. Beter dan een Mini met een andere naam of een vergeten concept dat om redenen vergeten is.
Volgende keer even [NSFW] erbij zetten als jullie porno plaatsen! Bedankt!

Maar zonder gekheid, wat een geweldig mooie wagen, en ook enorm respect voor wat Pagani als bedrijf zijnde heeft neergezet. Er zijn maar weinig mensen die hun supercardroom ook werkelijkheid kunnen laten worden, en nog minder die er ook nog een succesvol bedrijf aan overhouden. Chapeau!
Ik vind het wel interessant nieuws. In ieder geval boeiender als het aantal 100+ ers op de weg.
Het kan mij wel smaken, vooral die velgen staan hem vele malen beter dan die basis velgen.

Prijs van een huis of niet… indien je in bent voor een Huayra lig je daar toch niet wakker van en vink je dit toch gewoon aan lijkt me? Je gaat toch niet zoveel uitgeven aan een basis Huayra om dan het risico te hebben een andere tegen te komen die er beter uit ziet dan de jouwe?
Die vlakke onderkant, mmm uhmmm dayum. Vind dat rode kleurtje ook fantastisch staan. Maar 160.000 euro’s, dat is een hoop.
Een hoop geld voor een klein beetje Carbon en 4 velgen met een plak rubber.
Desalniettemin, het ziet er wat mij betreft zeer geslaagd uit en vind de velgen persoonlijk ook echt een verbetering. De standaard velgen vind ik op zijn zachtst gezegd “niet echt mooi”

En tsja, als je zoveel geld hebt dan wil je dit vast wel neerleggen om jezelf nog een beetje meer te onderscheiden van de rest!
In Almere zeker.
Ach ik koop gewoon een tempesta embleempje bij de halfords en plak ik gewoon zo hoppa achter op mijn pauper pagani. Wat nou duur!?
Die 10-spaaks wielen smoelen wel heel fijn op zo’n Huayra al zeg ik het zelf!
In verhouding met de nieuwprijs, is het pakket helemaal niet gek duur. Alles op z’n eigen niveau natuurlijk.
tja, dat is een boel.
Voor 160K heb je geen dikke 911 hoor…
I would by myself a house first ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).