Wie koopt de RS6 van Afrojack?

Auteur: , 71 Reacties

755 trappelende paardjes wachten op een nieuwe eigenaar!

Wie koopt de RS6 van Afrojack?

Maar met het noemen van het aantal pk’s onder de kap zijn we er nog niet. Bij lange na niet, zelfs. De RS6 is namelijk voorzien van een setje Akra’s, Milltek downpipes en remmen van MTM om de boel weer adequaat af te stoppen. Bovendien komt deze Audi met maar liefst 3 sets wielen. Dus velgen inclusief banden. JD Customs deed z’n plasje over het uiterlijk en het onderhoud is altijd netjes uitgevoerd. De station heeft bovendien nog garantie tot juni 2017.

Interieur

De lijst met opties is simpelweg te lang om in een artikel op te nemen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor het beste even de advertentie raadplegen. Desalniettemin zijn enkele zaken absoluut de moeite van het vermelden waard. De vorige eigenaar is niemand minder dan DJ Afrojack, de gekroonde koning van de Gumball, en op de teller van de RS6 staan verder 82.500 kilometers.

Nog effe over de prijs. Nieuw kostte het ding 194.305 euro, waarschijnlijk exclusief tuningspul en wrap. Nu mag ‘ie mee voor 98.500. Koopje!

Dank aan @christiankalff voor de tip!

Achter71 reacties

Deze was dus niet 82.500 van een oud vrouwtje.
@peug206: Deze auto is ook niet gemaakt voor oude vrouwtjes.
@chimaera: ook niet om koud mee te racen. Daar is geen enkele auto voor gemaakt ;)
@peug206: wie zegt dat er koud mee geracet is?
@peug206: veel km’s voor zon korte tijd. Zal vast veel uitgeleend zijn.. Ik weet dat de vorige generatie rs6 na 100dkm ‘op’ waren. Motorisch dan
@wildbeest: als dat al zo is was dat de vorige generatie, niet deze. Ik denk dat hij voornamelijk is gebruikt voor langr afstanden
@wildbeest: hij is 4e eigenaar volgens rdw! Kans is groot dat er al een leuk aantal km opstond toen hij deze kocht..
Ik zou hem kopen maar dan tegelijk heel snel het wrapje verwijderen !
Snel die vieze rode accenten er af..
@bmw507coupe: ja. Een Audi die z’n best doet minder saai te zijn dat mag echt niet… Persoonlijk zou ik het 2.0 TDI zwart graag inruilen voor nog wat meer rood. Een beetje kleur mag best.
@mashell: daar heb je gelijk in, maar op deze rs6 blijft het gewoon spuuglelijk
@mashell: Ik zou er juist nog en 2.0 TDI badge achterop plakken.
@bmw507coupe: An sich vind ik gekleurde accenten niet zo erg, maar ik vind het altijd zo ontzettend lelijk als men de logo’s ook meewrapt.
Is geen gekke prijs. Tuningspakketje is wel lekker, ruim 755PK is niet niks. De rode accenten zou ik wel verwijderen.
@viezefreddyw: Ik vind hem te duur. Voor iets meer dan een ton vind je originele modellen met minimaal de helft minder aan km’s en nog een jaar jonger ook. Daarbij: de vorige bestuurder was niet verantwoordelijk voor het album 461 Ocean Boulevard, dus ook daar geen meerwaarde ;-)
@willeme: Het is niet een koopje nee, maar als je na gaat wat er allemaal mee gedaan is qua tuning lijkt het mij niet gek. Op Autoscout24 is het de goedkoopste RS6. Bijna 10.000 goedkoper dan degene die er na komt. Heeft wel wat minder kilometers en is een jaartje jonger inderdaad. Al met al vind ik de prijs niet gek.
@viezefreddyw: Tuning is eigenlijk nooit een meerwaarde. Integendeel, de waarde daalt zo mogelijk nog harder. Tenzij er Ruf op staat misschien, maar in principe zijn getunede auto’s flink minder waard. Deze RS6 heeft verreweg de meeste kilometers gelopen, is het oudste en in minst originele staat. Ik vind persoonlijk de prijs om die drie redenen veel te dicht tegen de andere RS6’en aan staan.
@willeme: Is een MTM sticker ook niet een leuk foefje om de prijs op te drijven inmiddels?
@fmgarcia: Tuning is altijd slecht voor je restwaarde. Altijd. Er zal maar een enkeling zijn die er de meerwaarde er van in ziet.

Kijk, de gene die zijn eigen auto’s graag aanpast/tuned wilt het veelal zelf doen. En de rest heeft er geen baat bij. Voor de restwaarde is tuning over het algemeen funest. Een chipje, uitlaatje of leuke velg is tot daar aan toe, maar dit ding hierboven niet. Ik zal anders voor de grap een paar handelaren bellen, vragen wat die er in zien ;-)
@willeme: ja, handelaren bellen die er waarschijnlijk niks in zien maar er vervolgens wel de hoofdprijs voor vragen.. Want van afrojack geweest, Bomvol!!
@willeme: Kortom kopen die hap!!;). Met deze specs uitlaten !!12 wielen!! En zeker die remmen zal je niet in een kindersurprise vinden. Ik zie zelf vooral het nut niet van een RS 6 tunen.
@viezefreddyw: De motorische aanpassingen rechtvaardigen de prijs wat mij betreft ook wel. Je kunt inderdaad een iets nieuwer exemplaar vinden met iets minder km’s, maar die is dan wel standaard. En deze RS6 zal ook wel full options zijn.

En voor wat het waard is: hij is van Afrojack geweest. Ik zou er niet op geilen, maar kan me voorstellen dat er kopers zijn die het leuk vinden.
@berlinetta: Nu nog een trekhaar eronder zetten en we vervoeren onze LaFerrari en 918 Spyder naar het circuit. Kunnen genoeg kratjes bier achterin he.
@viezefreddyw: Ik vind het een prima plan! Persoonlijk had ik Spa in gedachten ;)
@berlinetta: Prima, Spa it is! Dat gaat er dan ongeveer zo uitzien:
https://www.youtube.com/watch?v=RVy6tPGVRUI
@viezefreddyw: Ik rij dus voorop? ;)
@berlinetta: Zou me echt niets uitmaken wie er voorop rijdt of niet, ik zou een fantastische dag hebben. Wat jij?!
@viezefreddyw: Nee precies! En ik durf toch niet eens voluit te gaan met zo’n auto.
@berlinetta: Ik ook niet. Het is trouwens een leuk kanaal waar dit filmpje opstaat. Die gozer gaat helemaal los met z’n LaF op de Ring, Monza en Spa. Ook Porsches en 458 Speciale. De beste man kan echt een aardig potje sturen. Tof om te zien!
Particuliere verkoper?
Prachtige auto! Maar vooral zonder die lelijke rode details!
Dik hoor. Idd snel die wrap er af.
82500 km in 3 jaar tijd, er is aardig in doorgetuft.. Dan vraag ik toch af hoe happig iemand hier op is. Ik bedoel als je een ton hebt te besteden heb je ook een blauw exemplaar staan bij PON met de helft minder gereden, en de standaard RS6 heeft al pk’s zat.. https://www.pondealer.nl/audi/occasions/RS6/5286/audi-rs6-avant-4-0-tfsi-quattro-pro-line-plus-dynamic-pakket-bang-olufsen-sound-head-up-display
@roberto: Opzich lijkt dat in eerste instantie de betere deal, maar het ligt er maar net aan welke opties er bij beide auto’s opzitten. Bovendien is een andere chip, spul van Akrapovic en Milltek en andere remmen echt niet goedkoop. Bovendien krijg je er 3 sets wielen bij en een lange garantie.

Overigens staat er in de advertentie van PON genoemd dat de RS6 685 pk heeft. Ook een getunede exemplaar?
@berlinetta: hoeveel zou je voor setje velgen en banden van zon rs6 krijgen? Dan kan je die mooi verkopen
@wouterjeuring: Ik denk dat je daar nog wel een paar duizend voor kunt vangen, afhankelijk van de staat uiteraard.
@berlinetta: Eens, het zal niet goedkoop zijn, de Akra’s en Milltek uitlaten zal ik ook wel leuk vinden, de extra pk’s geef ik niet zo om. Bij ons in het bedrijf rijden ook diverse AMG’s die opgefokt zijn door Brabus.. Het geluid is zeker mooier geworden, maar of dat je die extra pk’s echt merkt t.o.v. het bedrag wat je betaald, mwa nee..
@roberto: Ja het ligt eraan m.b.t. die extra pk’s. Bij een AMG of M zou ik het meestal niet doen, omdat die standaard al met moeite alle power kwijt kunnen op de achterwielen. Bij een Quattro is dat een ander verhaal. Daar zou ik sneller voor tuning gaan dan bij een RWD-auto.

En met de kosten valt het nog wel mee. Een goeie chip heb je voor 1.500 euro. Een hoop geld, maar als je een RS6 kan betalen, rijden en onderhouden dan kun je vast en zeker 1.500 euro bij elkaar sparen.

De remmen en het uitlaatgedoe kost wel heel wat meer. Ik denk dat je makkelijk over de 10k heen gaat.
@berlinetta: Een getuned exemplaar is juist minder waard, en we weten allemaal dat onze Afra Jack niet kan rijden, nog een reden om absoluut zijn auto niet te willen hebben.
@roberto: gewoon die van Afrojack kopen met chip, ander uitlaatsysteem en alles er op en er aan en ff langs JD Customs gaan om m een mooi blauw wrapje te geven in de kleur zoals die RS6 die bij PON te koop staat, als je deze kleuren niet mooi vind (vind ik trouwens wel)
Wel leuk die rode accenten
Die zal wel lekker afgetrapt zijn ;)
@theyoungsaablover: precies. Iets – ik kan t mishebben.. – zegt me dat deze door AfroJas maar vooral z’n matties is gereden en daarbij niet altijd netjes warm gereden voordat er flink gas gegeven wordt..
Ik zou, zoals anderen hier voorstellen, voor een wat meer origineel exemplaar gaan
@theyoungsaablover: @ukbob Jullie zouden samen een baan moeten zoeken bij AstroTV met zo’n gave op afstand al weten wat er met de auto gebeurd is. Beetje DJ maakt wat KM’s ieder weekend hoor.
@autoblog ik heb nog een eethoek staan, willen jullie die hier verkopen? Alvast bedankt! 👍

-edit: kun je er de Gumball mee rijden? Zo niet, dan nee-
@MARS: Wel even netjes de optielijst erbij vermelden!
Wansmaak woensdag…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Dan ben ik wel benieuwd waarin je die wansmaak ziet. Die paar rode lijntjes?
Fabrieksgarantie voor een dergelijk getunede auto? Yeah right.

Denk dat deze snel ergens uitgefikt teruggevonden zal worden, a la RS6 DTM; is ie veel te opvallend voor. En het dieventuig heeft al geen incentive nodig om RS-en te ‘lenen’…
@lebeaunl: Ik weet niet hoe het met de Miltek downpipes zit, maar ik weet dat je je tuning bij MTM kunt laten uitvoeren met behoud van fabrieksgarantie en dat de Akrapovic uitlaat zelfs gewoon af fabriek geleverd kan worden via Audi Exclusive.
Voor 10 euro wil ik hem wel meenemen! Dat kan er toch wel vanaf bij zo’n rijke stinkerd?
@hight96: jaloers?
@josxkrs: Lijkt er wel op. Je kunt zeggen wat je wil, maar jongens als Afrojack en Martin Garrix hebben het toch maar mooi voor elkaar gebokst om succesvol te worden in de muziekbusiness. In plaats van jaloers, mogen we daar als Nederlanders ook wel eens trots op zijn. Sterker nog, het aantal succesvolle Nederlandse DJ’s is zo groot dat je bijna zou kunnen zeggen dat elke Nederlander met een mengpaneel een wereldhit kan maken.
@hight96: 19/20 jaar en al verbitterd, goedzo!
Ik zou liever dat geld gebruiken om een auto helemaal zelf aan te passen zoals ik hem zou willlen, niet zoals iemand anders hem wou.
Dat schrijft hard af! tuning (en versiersels) is naar mijn idee juist leuk als je zelf het snoepgoed uitzoekt. Ik zou iig nooit voor een opgevrolijkte 2e hands van een ton gaan.
Ik ben benieuwd wat ervoor in de plaats komt. Hij vertelde onlangs in een filmpje op de website van FHM dat onder andere de Veyron Grand Sport Vitesse en Nissan GT-R nog op zijn verlanglijstje staan.
@Edge: Aangezien hij de Chiron heeft besteld, lijkt het me dat die Veyron af valt. Die GT-R zou nog wel kunnen. Vind ik wel bij hem passen. Meneer is volgens mij wel fan van 4WD-kanonnen.
@berlinetta: Nee, die valt niet af! Hij zei in het filmpje al dat de Chiron in bestelling staat, maar dat hij ook nog graag een Veyron erbij wil hebben.
@Edge: Opmerkelijke keuze.
dit zou ik er wel direct uitslopen

6Y4 Topsnelheid begrenst tot 280 km/u
Een wagen van Afro jack zou ik dus nooit en te nimmer willen hebben, is absoluut geen autoliefhebber volgens mij, enkel heel erg aandachtsgeil, grote kans dat dit exemplaar keihard is afgetrapt met koude motor.
Nee doe mij maar een origineel exemplaar, vlot zat.
@bofkont: dat is ongegronde speculatie. We kunnen zeggen van Afrojack wat we willen, maar het is wel degelijk een autoliefhebber. Zijn er niet veel van in NL. Daarbij heeft meneer knetterhard gewerkt voor zijn centjes. Al zijn auto’s staan keurig op gele kentekens, dus hij betaalt ook nog eens de volle mep aan belasting.

Dat het jouw smaak niet mag zijn, ok. Mijn smaak is het ook niet. Maar suggereren dat hij de motoren ‘koud op zijn staart trapt’ is volkomen uit de lucht gegrepen. En een bekend persoon aandacht behoevend noemen is te makkelijk.

Nu even kijken wat een nette S6 Sedan van een paar jaartjes oud doet ;-).
@willeme: meerdere filmpjes voorbij zien komen waar hij zijn wagens koud aardig trapt anders.
Tja een ander soort liefhebber zullen we het dan maar op houden.

Een S6 V10 is wel wat Willemse 😎
Mijn god gruwelijk heerlijk ding.
@willeme: De aventador sv staat op een Duits kenteken, maar ben het wel met je eens.
Ik dacht dat vag altijd zo waarde vast was… Meer dan een ton afschrijven is toch veel meer dan de 35 mille die mijn Fransoos in 12 jaar tijd heeft afgeschreven
@henkhekje: jouw Fransoos kostte je waarschijnlijk ook minder dan de (bijna) 2 ton kostende auto van Mr. Afrojas. Valt me alles mee dat jouw 12 jaar oude Fransoos nog steeds rondtuft… 12 jaar geleden 35k voor betaald?
@akabanga: en zo rekent de Duits rijdende automobilist zich rijk hè, hij kost meer.. Ik reken liever in procenten.. Deze auto is van 2013/14 ofzo? Dus gemakshalve 3 jaar oud.. En 60% van de waarde is al weg.. Mijn Fransoos kostte 43.000 en moet nu nog rond de 7k kosten
Dat betekend dat er 1,16 EUR is afgeschreven voor elk gereden kilometer (11.6 cent per hectometer paaltje). Dus… over 82.591 km kun je hem gratis ophalen?
Misselijk wat er allemaal is afgewerkt op die achterbank, laat maar deze.
laat maar waaien. Aftrapt hok.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).