Hier moet je heen voor spotgoedkope Skylines

Auteur: , 19 Reacties

Originele Skylines, nog niet eens uit de verpakking geweest!

Skyline Garage

Als er één categorie auto’s een cultstatus heeft, is het wel Japanse auto’s in de jaren ’90. Mazda had de RX-7, Subaru had de Impreza, Mitsubishi had de Lancer, Toyota had de Supra Mk. IV en Nissan had de Skyline GT-R. Door die cultstatus zijn de prijzen ongeveer een circus aan het worden. Uitzonderingen daar gelaten kan elke van de eerder genoemde auto’s in goede conditie grof geld opleveren. Koopjes zijn daarom altijd welkom.

En die kun je vinden. Als je even naar thuisland Japan reist, meer specifiek naar Shimotsuma, in de buurt van het wellicht bekende Tsukuba Circuit. Daar is een dealer genaamd Trust Kikaku. We laten de beelden even hun werk doen.

YouTuber SAMMIT deed een rondje over het dealerterrein. Daar vindt je Skylines in alle vormen en maten. De auto met de grootste cultstatus moet wel de R34 GT-R (in productie van 1999 tot 2002) zijn. Die hebben ze gelukkig ook, bijvoorbeeld in zijn zeldzaamste vorm: de V-Spec II Nür. Maar ook GTS-T’s, GT-T’s, GT’s, en andere generaties.

Het meest bijzondere zijn de auto’s die binnen staan. Eveneens bijzondere R34’s die allemaal onder een plastic verpakking zitten. Alsof ze nog nooit op kenteken zijn gezet. De prijzen lopen uiteraard een beetje uiteen, maar alles is te koop. Niet alleen auto’s, ook de onderdelen.

Paradijs voor de Skyline- en Japanse autofans dus. Shimotsuma ligt niet heel ver van Tokio, mocht je er ooit in de buurt zijn: sla je slag. Het is in ieder geval indrukwekkend om te zien.19 reacties

Prijzen zullen daar op een gegeven moment ook wel sky(line) high zijn.
Voor 2 jaar geleden totaal geen fan van dit soort wagens, tegenwoordig kan ik ze ook echt enorm waarderen. Zoveel fun denk ik, zeker met een handbak.
Prijzen zijn fout met een factor 10 (in het voordeel van de verkoper…)
De Duitse sportauto’s uit die tijd hebben een minimaal even grote cult status. Ik noem een BMW E30 of E36 M3, Audi S2, RS2 of RS4, MB 190 2.5 EVO en zo zijn er nog wel meer. Het was in mijn ogen ook best een gouden tijd wat auto’s betreft. 😁
@poulusma: De E36 heeft een grote cultstatus bij mensen van niet westerse afkomst.
@mikje90: Ach, ik ben met mijn blonde haar en blauwe ogen een echte Ariër, maar toch een diehard e36 fan. Een e36 M3 GT is toch wel een van mijn favoriete BMW’s aller tijden!
Met de legendarische 6 in lijn die tot zeer hoge vermogens waren te tunen en waarbij de motor ook nog eens heel bleef.
Net als Toyota met de 2JZ
@monsieurleloure: Datzelfde geldt voor de ABY van Audi, in Skandinavie rijden ze met vermogen rond de 1000 pk enkeling erboven. Nothing on the hand 😜. En dan dat heerlijke geluid van die R5 Turbo 👌🏻 daar kan niets tegenop.
In de titel staat spotgoedkoop… waaruit blijkt dat eigenlijk? Ik zie nergens prijzen.
@maferick74: Ik was ook al erg benieuwd. Heb de firma opgezocht maar dan kom je voornamelijk onderdelen tegen. Die gigantische auto collectie is nauwelijks wat van te vinden.
@maferick74: Filmpje kijken..
@maferick74: 2000 usd voor een R34 GT sedan zonder turbo is best scherp!
Dacht dat Subaru in deze klasse juist de SVX had? Daarnaast heb ik meer met de R33, dan de R34.
@breinstein: ja maar die heeft nou niet echt een cult status.
@breinstein: Voor mij hetzelfde, die auto klopt veel beter. De R33 is in mijn ogen ook de mooiste Skyline….
Dat is lekker smullen… mijn 350z heeft niet zo’n cult status. Majha wel veel fun voor weinig euros. Is erg ondergewaardeerd. Maar maakt mij niet uit… kon jaren geleden mijn 350z met 69k kilometer kopen voor 13k Euro bij een dealer. En dankzij de Japanse betrouwbaarheid nog nooit iets mee gehad. Zit nu boven de 200k aan kilometer… ik rijd er nog lekker ff in door. Zou toch wel een skyline R34 willen. Maar heb daar de centen niet voor.
@nissanfairladyz: Lekker van je auto blijven genieten dan! Je rijdt er niet slecht bij 😉 Nog veel rijplezier toegewenst….
Wat is zo’n blauwe R34 toch een ontzettend fijne verschijning.
@lambowambo: je bent zelf een fijne verschijning ja!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).