Hier staat de grootste Bugatti-showroom ter wereld

Auteur: , 27 Reacties

Hint: het is niet de Noordoostpolder.

Deze showroom staat namelijk in het altijd bruisende Dubai! Niet geheel toevallig, want in die regio vind je natuurlijk de meeste petrolheads met serieuze cash to blow. Laat vooral die discussie over “smaak is niet te koop” losbarsten in de comments. Tradities moet je immers in stand houden.

Terug naar de showroom. Deze staat dus in Dubai, net als de grootste showrooms van Lamborghini en Bentley. Het bouwsel heeft een oppervlakte van bijna 250 m². Niet heel ruim, maar bedenk wel dat Bugatti slechts één model in het gamma heeft en dat is de Chiron.

Verder is de entree van het pand opgeleukt met een hoefijzer van een paar meter hoog, die natuurlijk refereert aan de bekende Bugatti-grille. De toko wordt gerund door Al Habtoor Motors dat ook een Lamborghini outlet uitvent. Goed om te weten: alleen al in de Verenigde Arabische Emiraten zijn inmiddels 30 orders voor de Chiron genoteerd.

Mocht je het gemist hebben: inmiddels staat er een Chiron op Nederlands kenteken, meer info HIER.27 reacties

Mooi ingerichte showroom, maar eh… wie spect die Chirons daar? Blauwe velgen op een grotendeels blauwe Chiron en dan ook nog eens grootschalig gebruik van leer in diezelfde blauwtint, ik vind het echt niks. Sowieso ben ik niet zo’n fan van velgen in dezelfde kleur als de carrosserie. Op oudere auto’s zoals bijvoorbeeld de Mercedes W116 kom je ermee weg, maar bij moderne auto’s staat het vrijwel altijd (zwart op zwart is de uitzondering) lelijk.
@edge: open sollicitatie als verkoper? ;)
@Edge: ik kan je vertellen dat arabieren in het algemeen erg fan zijn van in onze ogen iets minder mooie kleuren. Zoals deze kleur blauw of paars, of wacht nog beter een lelijke fele geel tint. En hoe ik dit weet. Ja helaas ervaring met mn werk.
@pand: Well you can leave if you don’t like it, Whats holding you back ?!
@flyologist: niks probeerde meer te verklaren waarom al die gasten die kleuren bestellen. Het is niet hun smaak. Maar in hun cultuur is het belangrijk om erkend te worden en hun ogen doen ze dat door alles een gekke/bijzondere kleur mee te geven. Waardoor ze ‘beter’ zijn dan de rest. Maarja ieder zn eigen ding natuurlijk. Ik vind het alleen maar leuk om te zien
@pand: De kleur zelf vind ik echt niet lelijk, het is het overmatige gebruik ervan wat mij enorm stoort. Vervang de velgen voor zilverkleurige of zelfs zwarte exemplaren en ben wat milder met het blauw in het interieur (enkel biesjes of stiksels) en de auto ziet er al een heel stuk mooier uit.
@Edge: ‘smaak is niet te koop’.
@edge: Google eens Al Thani.
Hij vindt (zij vinden) dit een geweldige kleur.
@Edge: zwart op zwart is fantasieloos.
@edge: Precies de reden dat ik hem nog niet gekocht heb
De grootste showroom ter wereld! Met welgeteld…1 auto?!?
@forza: De grootste man ter wereld heeft toch ook maar 1 neus?
@dieselkameel: oh ja natuurlijk.
Ok, hier komt ie: smaak is niet te koop!
@str8six: dat zeggen arme mensen
@mcaa: text lezen kut
Totdat de olie op is en het een grote spookstad is…..
@jaso013: jij hebt volgens mij een bord voor je kop en bent nog nooit in de VAE geweest?
@jaso013: dubia haalt nog maar zo’n 10 procent van zijn inkomsten uit olie. Dus dat spookstad zal wel mee vallen.
@raym: vertel ’t ‘m, dat arme jochie..
@jaso013: Until then will be the guys in the Bug’s and lambo’s and you’ll be the guy running behind us taking photos and such :).
Een hele showroom voor wel een enkele wagen. Een garagebox in een achterstandswijk in Amsterdam zou voldoende geweest zijn.
@Mauritsh: ik zie wel een vergelijking. Hier een grote kleibak, daar een grote zandbak…. echter daar loopt het geld tegen de muren op, hier in de NOP moeten we ernaar graven.
Het voegt verder weinig toe, maar het gaat ook over Bugatti: Ik kwam vanmiddag een Chiron tegen tijdens hardlopen! Ik loop rondom Leusden, dus blijkbaar is er een bij Pon, voor een proefritje. Een witte, met ook witte platen. Wel echt heel mooi van voren met de dagrijverlichting aan. Geluid was niet spectaculair, maar hij reed ook rustig.
@rrk147: een 2 in Nederland . Nergens gezien nog
Tja, ik krijg er, zoals dat heet, geen natte plek van in mijn broek. Van de showroom wel te verstaan. Beetje anoniem en ingetogen voor Bugatti. als je me had verteld dat ik hier ook nespresso cupjes kan kopen had ik het ook geloofd.
Na wat filmpjes gekeken te hebben van de chiron YouTube, kan ik niet anders concluderen dat deze auto écht uniek is! Voor een machine die 1500pk zo kan controleren, kan ik alleen maar respect hebben. Ook als de achterkant nergens op lijkt :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).