Hierom moeten koters geen winterjas aan in de auto

Auteur: , 56 Reacties

Gewoon laten koukleumen achterin die nieuwe loot aan je familieboom, voor hun eigen bestwil.

kinderzitje

De nieuwe generatie kinderen heeft het zwaar. Vroegah zaten wij als kleine kinderen tenminste nog lekker vrij achterin de auto, in het geval van ondergetekende aanvankelijk een lichtbeige Opel Kadett E Caravan 1.3S. Het ding had achterin niet eens gordels. Alle ruimte van de wereld dus om je broertje lastig te vallen. Euhm, ik bedoel natuurlijk alle ruimte voor je broertje om jou lastig te vallen.

Tegenwoordig echter wordt onze toekomst schaamteloos vastgesnoerd in stoeltjes van Maxi-Cosi, Born Lucky, Lief! of, in het geval van nieuwe Max Verstappen’s, Sparco. Volgens de regelgevers en de fabrikanten van deze stoeltjes is dat essentieel om te overleven als klein kind anno 2016.

Alle goede werken van de stoeltjes kunnen echter teniet gedaan worden door winterjassen des doods. Het ziet er misschien tof uit, je kind in zo’n bomberjack met een bontkraagje, maar toch doe je er volgens de bezorgde moeders van Kids and Cars beter aan als je je offspring de jas uit laat doen voordat je ze insnoert in zo’n kinderzitje.

De jassen zijn namelijk zo dik en glibberig, dat je kind er pardoes uit kan schieten in geval van een ongeluk. Dat is natuurlijk niet bepaald veilig. Zoals de meesten wel bekend zal zijn werken gordels überhaupt het beste als je er echt goed ingesnoerd zit, vandaar ook het principe van de gordelspanner.

Als je kinderen vervolgens gaan klagen over de koude, kan je ze beter een deken geven of een donderpreek afsteken over dat ze pas mogen klagen over de kou als ze de De hel van ’63 gezien hebben.56 reacties

Kies een BeSafe, die zijn goed en je zoon/dochter zit tegen de rijrichting. Heb je nog extra veiligheid.

En voor de rest helpt gezond verstand ook ;-)
@dunhozzie: dacht eerst dat je het over BetSafe had…


maar toen las ik verder
@dunhozzie: tot welke leeftijd is ook handig om te melden …… ken weinig stoeltjes voor 3-4 jarigen die tegen de rijrichting in werken.
@bischero: Onze gaat tot 18kg achteruit. Wel beentjes opvouwen, maar daar zijn het kinderen voor.

Overigens kunnen ze die presentator beter vragen om de riempjes gewoon goed te doen. Als je kind een winterjas aan doet moet je nog even goed aan trekken. En ja, de zachte dingetjes op de riem die horen bij de schouders, niet voor de borst… Amerikanen, sensaties zoekers, media.. zucht…
@flutterby: Al zit hij sinds ongeveer anderhalf jaar oud gewoon vooruit.
@bischero: de Axis oid van Maxicosi. Kost een duit, maar kan achterstevoren en draaien tijdens in/uitstappen…
@davelepeef: axis = draaibare tobi = vooruit rijden. Kosten tussen de 180-230€.
Mijn koter laat zich gewoon met jas goed insnoeren, maar meestal zet ik hem met vestje erin ipv jas. Zelf zit ik overigens ook zelden met een dikke jas aan achter het stuur.
@bischero: ik vergis me iets in de naam… Er is een model AxissFix oid, is toepasbaar tot 4 jaar lees is, en kost 500,-…
Die laatste zin. lol
Zet er ook meteen een fietshelm op ..

Kleine moeite .. groot plezier ..
@lincoln: de helmgrap 2x op 1 avond
@lincoln:
En winterbanden!
Just in case.
@lincoln: Lees een reactie van Lincoln.

Hele kleine moeite
Groot plezier.
De hel van ’63 zegtie !! Heerluk
Heel goed. Kids worden tegenwoordig vrijwel volledig gepamperd. Dat worden later wandelende telleurstellingen met dito stemgedrag (populistisch rechts)
@buutvrij:
Bontkraagjes zijn inderdaad soort van verantwoordelijk voor de opkomst van Wilders, maar daar bedoelen ze iets anders mee dan waar jij je kort door de bocht conclusie op baseert.
Een beetje ouders weet dit
@dotternetta: ik durf te wedden dat 99% dit niet weet
@freezzr: Nou, ik had er ook niet over nagedacht om eerlijk te zijn.

Maar ik denk toch, je trekt altijd die riempjes even aan nadat je je kind in het stoeltje hebt gezet. Dan kan de gladdere stof toch niet uitmaken?
@fanboy: idd. Heel toevallig werd ik er door een race-instructeur laatst op gewezen; wat het effect is van de winterjas op de gordels tijdens het rijden.

Maar het is bijna ondoenlijk om je kids steeds hun jas uit te laten doen voor het rijden…
Rubbertegels op de achterkant van de voorstoel…
@mars: Nee, want dat is weer kankerverwekkend.
Kinderen zorgen voor rommel in de auto…….
@dutchdriftking: vrienden ook.
Gewoon een bench nemen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
“Een lichtbeige Opel Kadett E Caravan 1.3S. Het ding had achterin niet eens gordels.”

Trucje dat GM vandaag de dag nog steeds uitvoert in Zuid Amerika, daar verkopen ze auto’s waar de airbags weglaten.

In de tijd van de Kdet E was opel trouwens niet de enige die de gordels wegliet achter, er is een periode geweest waar de gordels daar ‘een optie’ was.
@martinus:

Of een Fiat Palio zonder verwarming
@martinus: In mijn jeugd hadden auto’s geen gordels, in die tijd kon moeders nog op de bijrijdersstoel op haar knieën gaan zitten om eten uit de tas op de achterbank te pakken, danwel om de gevechten tussen mij en broer met een paar ferme oorvijgen te beëindigen. Kroost lijkt wel van goud tegenwoordig, terwijl nieuw kroost maken niet meer dan 5 minuten hoeft te kosten.(inclusief broek ophalen)
@audicoupe84: hoho, je vergeet 9 maanden productiefase vriend…
@audicoupe84: mijn vriendin kruipt nog rustig tussen de voorstoelen door naar achteren als de kleine na 2 uur rijden onrustig begint te worden hoor. En ik rij dan nog steeds 135 kilometers per uur.
Als je een goede verkoopster bij Prenatal hebt, vertelt ze je dit direct bij aanschaf.
Gelukkig weet die van mij het inmiddels zelf wel, dus gaat de jas direct uit bij het instappen.

Uiteraard mag hij er pas in als alle ramen gekrabt zijn. Dan mag ie aanbellen en kom ik naar buiten om het portier te ontgrendelen.
@awesome: Die verkopers van Prenatal hebben nergens verstand van en spelen in op de angst van ouders om meer te verkopen.
Watjes die kinderen van tegenwoordig…

Vroeger hadden we ook geen gordels achterin. Én had je graag zo’n nieuwerwetse rijkelijk met dons gevoerde winterjas gehad die in het geval van een aanrijding de klap nog enigszins op zou kunnen vangen. En anders wel je nog een beetje warm zouden houden. Want vroeger had je ook nog geen verwarming achterin. Barre tijden waren dat…
@moveyourmind: Vroeger was het verkeer ook minder druk en minder intensief.
Recaros vergeet de recaros niet!
@jaapiyo jij moest op de achterbank van de Kadetten Caravan blijven?
Wij zaten altijd in de kofferruimte te zwaaien naar de achterligger, en oom agent zwaaide in die tijd vrolijk terug…
@awesome:

Denk dat een modern kinderzitje niet eens in een ouwe kadett past ..
Dingen zijn groter dan een scootmobiel ..
@awesome:

Wij kropen op de hoedenplank.
en dus ook zwaaien naar de achterliggers
Zit ook niet lekker. In je winterjas. Voor wie op het punt staan zich voor te borduren: Koop géén kinderstoeltje. Niet doen! Die units kosten op dit moment nieuw +120 Euro. Radeloze ouders bieden bijna nieuwe babyzitjes gratis aan op 2e handsites. Voor niks dus. Is sowieso mijn tip aan beginnende ouders: Koop niets nieuws maar alleen 2e hands. Dat scheelt je makkelijk een paar 100 tot 1000-en Euro’s. Kun je leuk aan andere dingen besteden. De kids komen echt niets tekort. Groeien binnen een paar weken toch uit al die dure shit die je anders had gekocht. Alleen moeders overtuigen is een ding.

En nu hou ik op.
@pomoek: daarom zijn ze bij babywinkels zo gefocust op: ‘is het uw eerste kind?’ Dan weten ze dat ze de toekomstige ouders helemaal kunnen uitwringen.
@pomoek: gelukkig wist ik de vrouw 4 jaar geleden te overtuigen dat een compleet nieuwe babykamer onzin was. Alleen het matras en beddengoed uiteindelijk nieuw gekocht, gelukkig houd ze die filosofie nu ook nog redelijk goed aan.

Eerste fietsje voor €15 op de kop getikt en zo, en ook daar blijkt dat hij er binnen 3 maanden te groot voor was.

Speelgoed idem: veel gebruikt spul, dat nu allemaal in de goedzak kan. Het heeft me immers nauwelijks geld gekost, dus als ik daar kinderen blij mee kan maken die nog nooit een autostoeltje gezien hebben…
@awesome: Hier hetzelfde. Veel tweedehands of simpelweg gekregen. Tot nu toe zijn de kosten van het hebben van kinderen echt heel minimaal, bijna niks. Maar dat zal wel anders worden met het studeren enzo :P
Een goed kinderzitje staat achterstevoren, dan kan je koter ook niet uit de gordels schieten.
@janjansen: welke leeftijd vd koter? Mijn 3 jarige zit dan echt met z’n knieën achter z’n oren…
@janjansen:

Ligt er aan hoe groot het kind is
@Hubert: klopt.
In het geval van een lilliputter kan ie tot z’n 16e achterstevoren in een maxicosy…
@janjansen: volgens mij kwam daar ook nieuwe wetgeving tav kinderzitjes voor, of dat was een plan. Begreep zoiets met aanschaf van “mijn” zitje.
Uit de stoel schieten is misschien een risico, een groter risico is de kracht op de nek van een kind, bij een omgedraaide stoel valt dat weg. Dit geldt voor babies en zou schijnbaar tot op wat latere leeftijd nog het geval zijn. Op zich logisch.
Alweer een reden waarom ik dus geen kinder heb.. Alleen maar gedoe..
@pinut187: dat zal t zijn ja…
Tenzij je ze in een tochtige klassieker met slechte verwarming vervoert is ’t sowieso kul om je kinderen hun jas aan te laten houden in de auto. Want “dan hebbie er buiten niet veel meer aan”.
@amghans: “tochtige klassieker met slechte verwarming”… Klinkt als m’n vrouw…
@davelepeef:
Roflmao, briljant ! En nou maar hopen, dat ze niet meeleest . . . :D
Daarom is er in de good old US of A ook nog een verbinding/buckle op borsthoogte tussen de riempjes verplicht. Zakken ze ook niet meer van de schouders af. Nooit begrepen dat dit in de EU nooit is meegenomen in regelgeving.
Gewoon 5-punts gordels achteraan verplichten.
Volgens “Davelepeef and Cars” kunnen vrouwen om dezelfde reden beter naakt rijden. Kleding kills!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).