Hittegolf maakt van auto’s ideale bakovens [video]

Auteur: , 15 Reacties

Het westen van de VS gaat momenteel gebukt onder temperaturen waarbij asfalt van belabberde kwaliteit spontaan begint te smelten. En terwijl sommige inwoners van Arizona moeite hebben met het inademen van de warme lucht, kijken wij naar de voordelen van deze warme gevoelens: koekjesbakfeesten achter de vooruit!

Hittegolf maakt van auto's ideale bakovens [video]

Het is iets dat we eigenlijk ieder jaar zien terugkeren bij een hittegolf van dergelijke proporties (in Death Valley wordt dit 53 graden Celsius voorspeld, waarmee ze dicht bij het warmterecord van 56,66 graden uit 1913 komen). Zodra de temperatuur in auto’s ondraaglijk wordt, zijn nieuwsreporters er als de gebraden kippen bij om een tray vol plakken deeg achter een voorruit te leggen. Want kijk, je kunt koekjes bakken in een auto!!1 Zo ook dit nieuwsstation, dat de boel liet rijzen bij een interieurtemperatuur van 94 graden Celsius. Oké, het is niet de 180 graden waarmee moeders de vrouw doorgaans haar deegproducten bakt, maar als je lang genoeg wacht, krijg je vanzelf iets eetbaars.

Mocht je een blije presentatrice willen aanschouwen die in de verzengende hitte koekdingen bakt achter een vooruit, het videoverslag vind je op Bakplaatjunk.nl, waar bezoekers alvorens het aanschouwen van de content eerst de cookies dienen te accepteren.

Educatieve voetnoot: dieren en kinderen NOOIT in een hete auto achterlaten. Ook niet met een raam open.

Twitpic via @BobYoungTHI.15 reacties

Bakplaatjunk xD
Ik zie liever een vrouw die ligt te bakken :)
@norge: Sadist… :-p
JesusMaria;
@mark88: wat hebben die hier nu weer mee te maken?
@mark88: ff on-topic graag?
Vorig jaar (okt ’12) gaf onze auto 136F aan, dat is 57 graden.. Lang leven Death Valley!
@ThomasBol: moi bol moi
@ThomasBol: Hebben wij een aantal jaren geleden ook gehad. Ben vlakbij Death Valley geboren, Las Vegas dus, dit soort dingen kwamen toen dagelijks voor. Was vast wel even schrikken hè;)
@ThomasBol: Oh ik dacht dat je auto het begaf, nevermind. Moeilijk dat lezen….
Autoblog repost?
Dan is zo’n prius met zonnedak toch een mooie optie op die warme dagen.
Lekker het interieur koel houden terwijl je aan het shoppen bent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).