Reminder: Top Gear S20E01, BBC 2, 21:00 uur

Auteur: , 33 Reacties

De kijkdoos in de hoek of aan de muur mag weer afgestoft worden: het is vanavond tijd voor een kraakversie, rubberverbrandende en doldwaze Top Gear.

Top Gear doet Renault Clio RS

Tenminste, als je de Top Gear-formule nog steeds een warm hart toedraagt. Want ook in seizoen 20 gaan de heren op oude voet door, alleen weer een stukje kaler en iets dikker.

Maar first things first: de start van het twintigste seizoen kenmerkt de komst van een nieuwe betaalbare auto waar Top Gear beroemdheden die een film komen pluggen met een link naar de autowereld in zal laten rijden op het circuit te Dunsfold Park Aerodrome. U gaf massaal suggesties, maar we weten dankzij een snitch op Reddit inmiddels welke het is geworden. Omdat we het niet willen spoilen: HIER NIET KLIKKEN om erachter te komen welke reasonably priced car de Suzuki Liana, Chevrolet Lacetti en Kia cee’d zal opvolgen.

Verder staat er een ouderwetse challenge op het programma. James May kiest het ruime sop in een zeilboot uit de America‚Äôs cup of The Auld Mug in Nieuw-Zeeland, terwijl Jeremy zich mag vertoeven in een Toyota Auris. Ja, de zzzzzz-wagen uit Japan doet mee aan een TG-challenge. Het… het zal toch niet?

Iets dichter bij huis wordt in een triotest tussen Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi en de Renault Clio RS uitgevochten welke B-segmenter de allerbeste is. Dat kan nog wel eens heel gaaf worden.

Een paar actieshots om op te warmen:

Top Gear doet Ford Fiesta ST

Top Gear doet Peugeot GTi

Afijn, vanavond om 21:00 Nederlandse tijd gaat het los op BBC2 & BBC HD. TRAILER!
Top Gear Seizoen 20 trailer33 reacties

En voor de liefhebber zonder BBC!
http://www.filmon.com/#BBC-Two
@hummer004: Precies waar ik aan dacht, ik keek of de link nog wel werkte…
@hummer004: Dat zijn de beter tips!!
Vind het eerlijk gezegd een beetje jammer die nieuwe “reasonably priced car” Tot nu toe was het altijd een auto met een beetje een dom imago, en dat is bij deze niet echt vind ik :(
@Ekrachess: Ja, en hoezo “reasonably priced”. Deze lijkt me echt wel een klasse duurder (hoger).
@SimonMc: Idd dat al helemaal, Lacetti/nubira en de kia zaten echt beide rond de 18 of 19,000 euro en de astra zit zeker boven 22 of 23,000 euro (want goedkope modellen doen ze niet aan!)
@Ekrachess: thx voor de spoil.
@bartteeuwen: Oops foutje, maar als je het niet had gezegd hadden misschien wat minder mensen het opgemerkt
@Ekrachess: zaten ja, dat zeg je precies goed… Prijsverschil is inmiddels weg, in elk geval bij Kia en Hyundai.
@Svenska_Aeroplan_AB: Nou, ik denk dat er zeker nog een verschil is tussen de auto’s maar het gaat ook vooral om het imago ;)
Beste serie, op Game of Thrones na.
@felix1989: Nee jo! Beste serie, daarna komt Game of thrones!
@TimoBac: Dat ligt aan het seizoen, van beide series dan..
Alles staat al klaar voor vanavond!
@Nico94: Stop jij je tv normaal gesproken altijd weg dan na het kijken?
@berlinetta: nee, maar de cola en chips waarschijnlijk wel… ;)
@berlinetta: Jazeker. Hij gaat gewoon weer terug de doos in!
-edit: nutteloze bijdrage-
Zelfde auto als in top gear best of Britse. Zelfde kentekens
Dat word terug FUN! (hoop ik :p)
Ik heb totaal niks met hot hatches, dus dit klinkt als een relatief oninteressante opening van het seizoen, maar ik zal alsnog netjes voor de buis plaatsnemen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Zin an! Wat betreft de B-segmenters: doe de Peugeot maar. Mooi auto’tje, goed afgewerkt, comfortabel en het rijdt prima, zelfs als 3-pitter.
@mgmgb: Jammer van die gearbox van de Clio, maar verder is ie leuk gemaakt en een aardig ontwerp. Leuke gadgets op het schermpje!
Maar uiteindelijk zou ik voor de Fiesta gaan.
Was het nou juist niet die Fiesta die die overboost knop had?
@gregorius:
Zoals Richard terecht opmerkte, de natte droom van elke 10 jarige….
Renault heeft duidelijk een verkeert beeld van hun doelgroep en dat vind ik jammer.
@jrk68: Over die schakelbak: t zou mij niets verbazen als ze over een jaar opeens een handgeschakelde 6-bak erin leggen: als de klant er om vraagt. Maar misschien vraag de klant er wel niet om.
En al die extra info op het scherm: dat is relatief goedkoop te maken en een leuke extra gadget. Dit soort auto’s zijn eigenlijk al zinloos: niemand die 1 van de 3 gaat kopen om er echt mee te gaan racen. Het worden dus alledaagse auto’s die in race-modus niet optimaal zijn voor het dagelijks gebruik. Mocht de eigenaar dus beslissen om eens een bochtig weggetje op te zoeken en als een aap hierover te gaan rijden, dan zijn dit soort gadgets alleen maar leuk!
@gregorius: De gemiddelde Ferrari- of Porsche-koper koopt zo’n ding ook niet om mee te racen. Dus die zijn dan net zo zinloos. Daarentegen denk ik dat je met een Ferrari of Porsche veel harder moet gaan om er een beetje lol in te hebben, terwijl je in zo’n hot hatch bij veel lagere snelheden al veel lol kunt hebben…

Wat betreft de Clio: ik zou al die digitale ongein van die pseudo-iPad op het dashboard graag inwisselen voor een handbak. Dat lijkt me een stuk leuker dan zo’n gadget waarmee je het ‘motorgeluid’ (via de speakers; how lame…) kunt aanpassen. En die Peugeot vind ik lelijk, dus doe mij dan maar de Fiesta. Al vind ik die nieuwe neus nog altijd erg wennen, vooral op huis-tuin-en-keuken-versies…
Geweldige aflevering!
Mooi filmwerk in Nieuw Zeeland, irritante lachband tijdens “the news”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).