Hoe 40.000 auto’s op de schroot belandden [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Een paar weken geleden functioneerden de auto's nog prima.

Hoe 40.000 auto's op de schroot belandden

We schreven gister nog over het feit dat natuurrampen grote invloed kunnen hebben. Deze foto’s brengen die conclusie nog eens goed in beeld. Enkele weken geleden werd de Amerikaanse staat Texas getroffen door orkaan Harvey. De straten liepen onder, met een enorme schadepost tot gevolg.

Honderdduizenden auto’s konden niet meer worden gered. Zo’n 40.000 voertuigen zijn inmiddels afgesleept en gedumpt op het terrein van Royal Purple Raceway. De autoriteiten hebben een deal gesloten met het circuit. De auto’s mogen hier voor maximaal zes maanden blijven staan. Een drone maakte enkele foto’s en laten de enorme verzameling voertuigen zien.

De auto’s zullen stuk voor stuk worden onderzocht door experts. Na het onderzoek moet blijken of de voertuigen kunnen worden geveild, of dat ze rijp zijn voor een enkeltje naar de sloop. Ze hebben een halfjaar de tijd om dit enorme project af te ronden.

Sloop

UPDATE: hoe de baan er nu uitziet check je HIER.

Fotocredit: Brazos Drones19 reacties

Vergat de titel te lezen en dacht eerst de voorraad onverkochte Ford Fiësta’s in Nederland te zien staan.
Wat ik mij een beetje afvraag is waarom zijn de bewoners niet gewoon in hun auto weg gereden?
@pomoek: waarschijnlijk is het op de wegen zo druk dat je helemaal niet wegkom.
@pomoek: dat kan verschillende redenen hebben. Zoals @Rudy zegt, omdat er lange files stonden. Maar wat ook mogelijk is, is dat men meer auto’s had dan gezinsleden met een rijbewijs (het is in de VS niet ongebruikelijk om meer dan 2 auto’s in een gezin te hebben). Het kan ook een bewuste keuze zijn; als je toch al voornemens was om je auto te vervangen voor een nieuwe, waarom niet wachten tot na de storm en het verzekeringsgeld innen. Zonder inruil kun je meestal een betere deal maken bij de handelaar.
@pomoek: gebrek aan brandstof speelde ook geloof ik
@pomoek: wordt moeilijk, in de USA heeft iedereen 4 auto’s 😂
@pomoek: Hoeven niet perse particuliere auto’s te zijn. Kan ook dealervoorraad zijn. Gezien de enorme voorraden in de US tikt dat hard aan. Daarbij, als je in een Flood zone zit heb je vrij grote kans dat je straat volledig is ondergelopen. Dan heeft wegrijden weinig zin.
Tussendoor nog een race houden zoals met die dafjes alles is geoorloofd
@flik2punt0: 100.000-en mensen tegelijkertijd de weg op sturen met kans om midden in een orkaan vast komen te zitten, dan zou ik ook zeggen jammer van die auto.
@towi1989: oops, was als reactie op pomoek bedoeld
Waar ik zelf zat over na te denken: zitten er ook exclusievere auto’s tussen? Waarschijnlijk zijn die allemaal opgeborgen.
@e550:
Dit zullen allemaal auto’s zijn die economisch afgeschreven zijn. Echt exclusieve bakken maar bijvoorbeeld ook getaxeerde en tegen total-loss verzekerde klassiekers en youngtimers zullen niet op zo’n schrootparking belanden omdat die gewoon hersteld worden.
40.000 gedeeld door 92 dagen = 434 auto’s per dag onderzoeken.. ik zou maar een flink blik experts opentrekken :D
@mic_fre: oeps niet 92 maar 183 dagen is alsnog 218 stuks per dag
@FB_100005455898638: dan reken je deweekenden, feestdagen en vrije dagen niet mee
Dit is niet Royal Purple Raceway (hier was ik in April voor TX2K17) maar Texas Speedway. Royal Purple staat ook vol met auto’s maar deze gaat in 2018 weer open. Texas Speedway blijft naar alle waarschijnlijkheid dicht.
De beelden die ik heb gezien van deze auto’s zijn heel duidelijk, allemaal totall loss
Lijkt wel op de weilandjes hier ten tijde van de hagelbui van vorig jaar. Maar dan ietsje groter.
40.000 auto’s??? Nulletje teveel zeker? Heb toch niets te doen, dus even geteld. Ik kom hoogstens tot 4.000 auto’s. Of liggen er nog 9 van die banen naast?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).