Hoe BMW 1 miljoen euro verloor door een joint [updated]

Auteur: , 52 Reacties

Excuse me while I light my spliff...

Hoe BMW miljoenen verloor dankzij een joint

BMW heeft onlangs om een wel heel bijzondere reden de productie in één van de fabrieken in München stil moeten leggen. Twee werknemers gingen tijdens hun shift namelijk plotseling tegen de vlakte, waarna hun collega’s direct de hulpdiensten waarschuwden.

Na onderzoek bleek dat één van de twee Poolse dudes flink had gezopen. De ander had z’n neus stevig door de pep gejast en saampies hadden ze tijdens een pauze van een joint genoten. Kennelijk hangt er een ontspannen sfeertje, daar bij BMW.

Allemaal goed en wel, maar door het akkefietje kwam de productie liefst veertig minuten stil te liggen. Men heeft de schade als gevolg van deze onvoorziene productiestop geschat op één miljoen Duitse euro’s. Voor zover BMW kon nagaan was het wel de allereerste keer dat de productie om deze reden moest worden stilgelegd. Blijkt toch dat die controles bij VDL nog niet zo’n slecht idee zijn. (via: Bild)

UPDATE: het relaxte feest is voorbij voor de ganja-adepten. Een van de twee is ontslagen, de ander heeft binnen BMW een andere functie toegewezen gekregen. Waarschijnlijk gaat het niet om een hogere functie. Meer over de kwestie lees je HIER.52 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Respect haha. Sowieso een nieuw argument tegen legalisering!
@schuiftrompet: Ja inderdaad, want nu drugs totaal gelegaliseerd zijn in Beieren gebeurt dit aan de lopende hand…..
@cloverleaf: aan de lopende band dus ;)
@robinm: typo. De meth van vanmorgen nog niet geheel uit m’n systeem..
@schuiftrompet: Helemaal mee eens, snel weer verbieden die alcohol.
@evian: Ik wist niet dat duitsland ook drugs legaliseerde eigenlijk :)
@schuiftrompet: Altijd verbieden die rotzooi, het begint bij een joint en vaak gaat het van kwaad tot erger, en eindigen ze met een spuit in hun bovenarm.
@bofkont:
En u drinkt nooit?
@pa045: nee, maar vroeger vooral veel en vaak coma zuipen ;)
@pa045: wist niet dat je joints kon drinken!
@bofkont: Dat is wel erg kortzichtig.
@berlinetta: Klopt, ik van duidelijke grenzen en regelgeving! compleet verbieden, alcohol zou van mij ook mogen!
@bofkont: Gast, het begint met een joint en eindigt met een spuit in de bovenarm? Serieus? Je moet niet zoveel Amerikaanse onzin lezen. Ik dacht dat Nederlanders wel beter wisten? Ik heb ook mijn periode gehad dat ik *ahum* elke dag een jointje rookte. Ook wel andere dingen geprobeerd en gedaan. Maar ik gebruik nu helemaal geen drugs meer. Je bent echt niet verslaafd na iets een keer proberen. Zelfs niet als je het 2 jaar lang elk weekend doet. De mensen die verslaafd raken aan dat soort zooi staan over het algemeen niet zo sterk in hun schoenen. En die zouden net zo hard verslaafd raken alcohol, pijnstillers, gokken of gamen.
@kilum: Dat klopt, maar die categorie is er helaas wel.
@schuiftrompet: want de alcohol maakt natuurlijk geen verschil. Lekker hypocriet ben jij.
@480turbo: Ik word weer verkeerd begrepen! Uiteraard was het een grapje, ik bedoelde dat de anti-wiet gekkies juist zulke argumenten zullen gebruiken om het legaliseren tegen te gaan. @bofkont ik ben zelfs vóór het legaliseren van soft drugs. Meer inkomsten voor en controle door de overheid. Als er dan mensen zijn die naalden in zichzelf gaan rammen is het de natuurlijke selectie die zijn werk doet. Ik zelf lust ook een slokje drank en ik eet ook wel eens een plakje of steek er recreatief eentje op, zo een of twee keer per maand. Zolang ik niemand hiermee lastig val en een ander dat ook niet doet is het toch prima?
Nounou, om dan in de titel een causaal verband tussen dat jointje en het verlies te suggereren… Een echt Van-der-Steurtje!
Weer een enigszins populistische en opgeblazen titel…

Wel groot applaus voor de afbeelding! :D
@robinm: Een opgeblazen titel?! Op internet?!
@mauritsh: Iedereen springt in de sloot, dus jij ook?
Ik stoor me er aan dat AB mee gaat in de trend van clickbaits. Alles voor de “clicks ’n views”… En ja ik weet t, niemand die me verplicht om op AB te kijken maar ik deel gewoon even m’n mening.
@RobinM: Als jij graag je mening wilt geven over gratis content dan mag dat natuurlijk! Wel vraag ik me af of je meer voorbeelden hebt of dat je alleen op basis van deze titel meent dat wij meegaan “in de trend van clickbaits”.
@mauritsh: http://www.autoblog.nl/?s=clickbait (ik kan me herinneren dat er meerdere artikelen zijn aangepast dus dit waren er meer).
Ik vind t super tof dat de redacteuren gratis content schrijven maar af en toe sluit de titel gewoon niet aan bij de feiten van het artikel. Maar goed, ik zal er vrede mee moeten hebben :)
@robinm: In welk opzicht sluit deze titel niet aan bij het bericht? Die mannen gingen pas na het roken van een joint van hun stokje, niet daarvoor. Daardoor kwam de productie bijna drie kwartier stil te liggen en dat kostte naar schatting een miljoen euro.
@MauritsH: @robinm: dit artikel is overduidelijk met een knipoog geschreven. De titel past er heel goed bij zelfs, als je het mij vraagt. Het hele verhaal is gewoon een leuk tussendoortje, een luchtig berichtje tussen alle perikelen van de dag. Ik zeg: niks mis mee!
@mauritsh: Zo’n beetje alle content van een zeker redactielid waarvan de naam begint met een R en doet vermoeden dat hij voorganger is in de katholieke kerk. De artikelen worden dan voorafgegaan met “Zoveel pk heeft de nieuwe […]”
“Dit vindt Bernie van de nieuwe […]”
“8 redenen waarom je morgen […]”
Alleen de klassieke “Je gelooft nooit wat er gebeurde toen […]” ontbreekt nog. Maar aan de titel kan ik al raden wie het heeft geschreven. Ik lees AB met veel plezier en ik heb er wel eens over geklaagd maar ik hou me zoveel mogelijk gedeisd. Sorry Ruben, je schrijft leuke artikelen en je bent ongetwijfeld een toffe peer, maar de reden waarom ik niet meer op Apparata kom is echt vanwege die irritante titels bij de artikelen.
Overigens hoeven clickbait titels niet altijd misleidend te zijn, maar door de manier waarop ze lezers proberen te lokken kun je je als stamgast van een site wel eens als dom klik-vee bestempeld voelen en dat is (zeker op AB) nergens voor nodig.
@robinm: Het blijft een blog, dus dat is een soort van hobbywebsite. Wij mogen daarom niets te klagen hebben.
Wat zou de exchange rate zijn van Duitse Euro’s naar Belgische/Nederlandse Euro’s? ?
@dimglor: ik geef je 75 Nederlandse voor 100 Duitse euro’s :-)
@dimglor:

Ligt eraan, to buy of to let? ;-)
Ik ken mensen die dood zijn gegaan omdat ze een marihuana hebben gesnoven.
@2wheeler: ik ken dooien die mens zijn geworden toen ze een joint opaten
Verlies kan je voor 90% toeschrijven aan de operative manager daar. Zo iemand moet zijn werknemers kennen, of manschappen hebben die hun werknemers kennen.
Als je een process hebt, dat door het stopzetten van 40 minuten 1-mio kan verliezen is het aan het management om daar een risico analyse van te maken en een back up scenario te bedenken om de lijn draaiende te houden op het moment er toch menselijk om wordt gegaan door werknemers die evt door toedoen van BMW onwel worden.

Aan de andere kant kan ik enorm goed snappen dat mensen die aan een lopende band werken dat best een keertje stoned of lam doen. Ik denk dat de meeste bezoekers hier best eens een weekje wil draaien in een autofabriek; maar om nou full time spiegels te monteren… tja.
@gregorius: Inderdaad! Als een uurtje plat zoveel kan kosten dan zorg je toch voor wat backup. 1 miljoen per uur risico versus €100 per uur voor een paar man extra die bij wijze van spreken in de startblokken kunnen staan (maar natuurlijk ook wat kunnen vegen/helpen/voorbereiden).

Behalve drank en drugs kan ook de toegewijde bikkel een keer door z’n hoeven gaan met 40 graden koorts of iets in het maagdarm-kanaal dat er heel snel eruit wil (terwijl in de betreffende 7 serie met individual leder ;) aanwezig).
Misschien waren de heren al 5nachten wakker en werkte de pep niet meer zo goed en was de joint de nekslag voor het lichaam
Ik hoop voor ze dat ze dat bedrag niet terug hoeven te betalen.
Eerst Pep en dan smoken…. Gotta get Up to get Down..
Op dit soort momenten mis ik @sir_smokalot ;-)
@bmwalpina:

Die is klaarblijkelijk bij BMW gaan werken…
@bmwalpina: Ja waar is die eigenlijk gebleven, zo stiekem er tussen uit geknepen.
@bofkont: Niet echt stiekem hoor. Hij heeft een heus afscheidsartikel geschreven.
BMW heeft ook jarenlang verdiend aan de joints… Bob marley reed namelijk altijd BMW, omdat het de afkorting was van Bob Marley & tje Wailers…
Er moet een diepgaand onderzoek komen naar de werkdruk en arbeidsomstandigheden bij BMW door een onafhankelijke partij. Wat je al niet nodig heb om de dag door te komen daar, het moet er vreselijk zijn! ;)
@jorden: sarcasm i hope
Heeft u geen idee, neem een SplifBMW!.
Vandaar dat BMW zo fantasierijk is tegenwoordig.
Gewoon verhalen op deze twee gasten
In München wordt al jaren bier gedronken bij BMW in de pauzes. Nationale drank. Net als wijn in Frankrijk. Is ooit door een nieuwe directie afgeschaft. Ging gelijk de productiviteit omlaag. Snel weer ingevoerd.
Knock Knock
Who is it?
Hey! It’s me Dave! Open up, I’ve got the stuff.
Dave’s not here man!
Waarschijnlijk dachten die Polen: ‘let’s blow this joint’
Je mag ook niks meer als hardwerkende Pool
Iedereen gaat er even aan voorbij maar mijn grootste what the fuck in dit artikel is toch wel 1 miljoen for 40 minuten productie stop. 1.000.000,00 EURO. <- Kijk is hoeveel nulletjes dat zijn. Voor 40 minuten de fabriek stil leggen. Dat vind ik echt redelijk bizar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).