Waarom VDL-NedCar een drugshond op bezoek kreeg

Auteur: , 24 Reacties

Ome Wim is nog maar net met pensioen en het gaat al los, daar in de zuidelijke punt van het land.

Waarom VDL-NedCar een drugshond op bezoek kreeg

VDL-NedCar heeft namelijk bekendgemaakt dat de fabriek wordt gecontroleerd met behulp van drugshonden. De directie van de fabriek had signalen opgevangen met betrekking tot mogelijke handel in en gebruik van drugs op de werkvloer en da’s natuurlijk niet de bedoeling. Zelfs als je Born to be alive bent is het immers geen goed plan om MINI’s in elkaar te schroeven als je zo strak staat als een bos uien.

Desondanks leverde de actie met de drugshond geen pittige vondsten op. VDL-NedCar heeft binnen de fabriek een zero-tolerancebeleid. Veel werknemers werken met dure en soms gevaarlijke apparaten en dus wordt het risico op deze manier tot een minimum beperkt.

Het gesnuffel van Fifi leverde zoals gezegd geen gevonden drugs op, maar de fabriek heeft aangegeven in de toekomst steekproefsgewijs te controleren op de aanwezigheid van verboden middelen op de werkvloer. We hopen voor onze Limburgse vrienden van harte dat die controles niet rondom carnaval zullen plaatsvinden.24 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Born to be alive. Hij maakt ‘m gewoon!
Bij ons op de middelbare school ook, wij krijgen 1x per maand Fikkie van de afdeling drugs over de vloer.
@hansvanderpet9000:
En dan dat levert op een school toch nix op? wat als je “gepakt” word? Zo lang er geen enkel bewijs is dat je er in dealt kunnen ze jou zelf geen dag schorsen. Op dat vlak mis ik het studeren wel. Ik was elke dag stoned en ben uiteindelijk toch afgestudeerd met een onderscheiding.
@shiva: onder de 18 heb je een groot probleem… mag je 18 uur ambulance gaan wassen in een periode van 3 maanden…
@shiva: stoer. Vergeet die school, ik zou m’n eigen kind wel laten weten dat het een idioot is…
Is het zo hard werken daar?
Waarschijnlijk op voorhand getipt geweest over een mogelijke controle door een bevriende leidinggevende. Drugs op de werkvloer is echt problematisch, bij mij op de werkvloer ook al een aantal mensen op staande voet ontslagen hierdoor.
@misterdrogba: op de een of andere manier moet ik bij ‘misterdrogba’ ook altijd aan drugs denken. Zal wel de link met drogeren zijn
@henk123456: lekker relevant.
@henk123456: geen flauw benul van voetbal dus haha. Drogba is een grote naam in de voetbalwereld ;)
@farukjuh: Dat wist ik dus echt niet. Ach, ik heb meer met auto’s haha
Wat is dat toch met dat ‘pittig’ tegenwoordig?

En nou niet met Chilli-uitvoerigen komen aub :P
@gulli: sjambal bei?
Staken of snuiven dus bij NedCar. Je vraagt je toch af waarom niemand die fabriek wilde hebben toen…
De werknemers ervaren gewoon teveel drug op de werkvloer…
“Zelfs als je Born to be alive bent is het immers geen goed plan om MINI’s in elkaar te schroeven als je zo strak staat als een bos uien.”

Ik moest lachen @MauritsH
Je ouders zijn er tegen ..
Je vrienden vinden je stoer ..
Je werkgever gaat zeuren ..

Verdict ..
Drugs gebruiken is cool ..
Daar hebben ze toch genoeg lijnen?
Heerlijk he, dat ze daar in Limburg het zo kunnen waarderen dat iemand z’n nek uitsteekt om werkgelegenheid te behouden. Gewoon lekker staken en drugsgebruiken op de werkvloer. Kan jou het verrotten…
@tenaci: Ik neem aan dat dit overal gebeurd en niet alleen bij laagopgeleide mensen. Mensen in de top van het bedrijfsleven zijn ook niet vies van een snuifje.
@berlinetta: dat nog niet dat het maar kan en al helemaal niet als iemand zich een enorm risico op de hals heeft genomen om die tent over te nemen en daarmee zo goed is geweest jou baan te behouden (of er een te creeeren voor die baan die je verloor). Dat staken snapte ik ook al niet. Dat de bonden in die branche ertoe opriepen kan ik begrijpen maar als NedCarmedewerker had het ze gesierd vriendelijk te bedanken voor de staking en gewoon lekker aan het werk te gaan.
Laatst een project gedaan bij een grote raffinaderij in de Botlek; daar moeten alle mensen, als ze daarvoor worden benaderd, blazen of wangslijm afstaan. Bij constatering van alcohol- of drugsgebruik mag je een jaar lang het terrein niet meer op. Dit soort veiligheidsmaatregelen zie ik in steeds meer werkplekken.

En als ik dan zie hoeveel mensen er in een jaar worden betrapt, dan weet je dat het niet voor niks is.
Redelijk common bij (zware) productie bedrijven, in welke zin is dit precies nieuws?
Hond komt langs, niets gevonden. Een non-event dus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).