Hoe Lamborghini betrokken raakte bij dieselgate

Auteur: , 29 Reacties

Wacht. TDI-motoren met sjoemelsoftware die leiden tot invallen bij Lamborghini. Wat is hier gaande?

Hoe Lamborghini betrokken raakte bij dieselgate

Gisteren viel de Italiaanse politie in het kader van #dieselgate het hoofdkantoor van Lamborghini binnen. Opmerkelijk, want in de motorruimte van Lamborghini’s zijn we tot op heden geen gloeibougie tegengekomen. Dit kon dus maar één ding betekenen: ook de tractoren van Lamborghini hangen van frauduleuze software aan elkaar. Maar nee, het zat iets anders.

Handelsfraude

De inval had betrekking op een onderzoek naar een zestal managers binnen Volkswagen Italië. De politie onderzoekt of er sprake is van handelsfraude. Iets dat mogelijk het geval is wanneer VW-werknemers op de hoogte waren van de sjoemelsoftware bij de 1.2, 1.6 en 2.0 TDI-motoren (EA 189). In Italië rijden 650.000 VW-producten die ‘besmet’ zijn met de software. Onder meer VW Italië-directeur Massimo Nordio is betrokken bij het onderzoek.

Omdat Volkswagen Italië voor 100% eigendom is van Automobili Lamborghini SpA, werd ook de administratie van het sportwagenmerk doorgelicht. En zo vliegt de sloopkogel van het emissieschandaal ook nog even door tot in de buitenste merken van de Volkswagen Group. Pijnlijk…29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Das mien merk.
@henkhupelschoten: Hij is echt De weerman haha.. te mooi

https://youtu.be/GlYl1xlDqcc
@Mika_Hakkinen: Al is het weer nog zo klote, dan is het zeker niet voorspeld door Henk huppelschoten!
@henkhupelschoten: henkie for president! Eeujj henkyyyy
@henkhupelschoten: mienes ok, ik hew un Lamborghini Runner 45 en you?
@henkhupelschoten: hahaha +54
Gelukkig is het bij de landbouw zo dat NOx uitstoot aan minder eisen verbonden dan bij personenauto’s.
@martinus: Daarom heeft het daar ook geen betrekking op ;)
@martinus: bijna alle tractoren hebben tegenwoordig adblue en niet van die lullige kleine tankjes zoals in auto’s. Agrariers kopen het per m3 in voor een fractie van de prijs die je bij de VW dealer betaald.
@kobus1967: ik lees adblue is eigenlijk ureum en water dus je kunt ook gewoon een kratje bier zuipen je tank in natura gaan bijvullen
Naar mijn weten is Automobili Lamborghini s.P.a. geen eigendom van Volkswagen Italia, maar onderdeel van de Volkswagen Group en volle dochter van Audi AG. Opmerkelijk.

Het is op zich wel te verwachten dat de complete beerput opengaat en de hele gifbeker leeggedronken moet worden, dus zullen wel meer berichten als bovenstaande voorbij komen.

Straks blijkt de Veyron meer dan 500 gram CO2 per km uit te stoten…
@gtwillem: CO2 is geen NOx.
@martinus: Siku is cooler dan Matchbox.
@gtwillem: Maar op co2 fraude is VW nog niet betrapt. Regeringen vallen over giftige NOx uitstoot die niet voldoet aan de voorwaarden, maar qua co2 uitstoot zijn er nog weinig aantijgingen.
@martinus: klopt anders stond er wel nox
@martinus: no shit sherlock
@martinus: Meen je niet! Gelukkig ben je de 186.000e die het verteld. Was het bijna vergeten.
@gtwillem: andersom, Volkswagen Italia is eigendom van Lamborghini. Het hele rijtje: Volkswagen Italië -> Lamborghini -> Audi -> aandeelhouders VAG (met Porsche als grootste aandeelhouder)
@knipperlichtje: thanks voor de info! Is dat standaardprocedure of geldt dat alleen toevallig in dit geval? (Dat Volkswagen Spanje eigendom is van Seat?)
@gtwillem: geen idee, ik herleid mijn info ook maar uit het artikel :)
Ach ja, logisch toch dat ze nu de hele firma met alle aanhangsels door de molen halen?
Gaat lekker zo. Waarschijnlijk gaan er bij andere merken ook allemaal alarmbelletjes rinkelen.
@hondar: Ja maar ik denk dat ze niet zo maar in de archieven mogen gaan snuffelen. En nu hebben ze bij lamborghini een excuse.
@clarkson: nee, dat klopt. Maar ik bedoel voornamelijk dat ze dat intern maar even gaan proberen zoveel mogelijk recht te trekken van al dat wat krom is :p.
Snap niet wat de openingsfoto te maken heeft met het automerk Lamborghini. Naar mijn weten valt Lamborghini al even onder de SDF groep.
Die agenten hadden gewoon zin in een factory tour.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).