Hoeveel hekel kan je aan een Ford Ka hebben?

Auteur: , 34 Reacties

Ok, we geven toe dat een Ford Ka niet de meest spannende auto is die je kan kopen, maar een StreetKa zo mishandelen gaat ook weer een beetje ver.

Ford StreetKa

Voor de introductie van de Ka zonder dak werd niemand minder dan Kylie Minogue opgetrommeld en werden er wat dubieuze reclames gemaakt. Uiteindelijk mocht het allemaal niet echt baten. Een verkoopknaller werd het niet.

Aan de andere kant, als we de eerste generatie Ka vergelijken met de 2e generatie dan moeten we de 1e generatie echt koesteren. Het huidige model is namelijk niet veel meer dan een (heel) slap aftreksel van de Fiat 500.

Bekijk alle foto’s op Autojunk.34 reacties

Veel beter verdient ‘ie imo niet. Vreselijk gedrocht is het. En hij mag dan streetKa heten, voor mij blijft het altijd de Ford Ka-brio.
@fant: ik had liever gehad dat deze auto een embryo was gebleven.
Gewoon een vies invalidenwagentje.
//put your jokes under this text//
Ok, een kapotte KA. En nu? Koesteren? Weet je hoeveel van die schijthokken er verkocht zijn in bijna 15j produceren. Voordat dat een zeldzame verschijning wordt… Burn em all.
@E34M5Touring:
SportKa’s zijn er niet zoveel, niet zo raar als je bedenkt dat Ford er bijna 28K voor wilde hebben. Later hebben ze dat terug gebracht naar 20K maar toen was het kwaad al geschied. Dat ding rijdt zeker niet verkeerd en voor het meissie zeker leuker dan zo’n VW Gay cabrio.
Een onderschatte auto dus die imo een beter lot had verdient.
@jrk68: SportKa moet natuurlijk StreetKa zijn in dit geval al rijden ze beide leuk.
@jrk68: Krap, goedkoop plastic, sloten uit een 88er Escort die met elke willekeurige Ford sleutel open te maken is, stokoude 1.6 etc. etc. Heb gewerkt bij Ford, het is echt een uit de afprijsbak bij mekaar geraapt ding. Dan nog liever die SportKa. Die zag er tenminste nog een beetje uit. Ik vind dit net een omgedraaid roeibootje. Bovendien zijn de gewone Ka’s zeker niet vreemd van roesten. Zeker bij de welbekende Ford plekken zoals tankklep en spatborden.
@E34M5Touring:
Op bijna alle punten heb je gelijk, toch vind ik het knap dat ze zelfs met al die ouwe meuk een autootje konden maken dat beter stuurde dan alles wat je in die klasse kon krijgen.
Juist door het apparte uiterlijk vind ik hem wel grappig. Google eens op Ford Barchetta, dat is een concept waar deze veel van heeft.
@jrk68: Zag er leuk uit, maar zoals E34M5T al zegt, een door en door slechte auto. Samen met de Fiesta’s rond die tijd roesten ze sneller weg dan een Fransoos uit de 80s.
@dawwg:
Alsof ik dat nog niet wist, ik heb nu eenmaal meer met rariteiten dan met saaie meuk.
De eventuele onvolkomenheden neem ik dan gewoon voor lief. Of denk je dat mijn Smartje een toonbeeld van duitse perfectie is? Think again, voor een probleemloze auto moet je bij japanners zijn.
@jrk68: Ha, fout :P mijn MX-5 heeft genoeg problemen. En dat is ook weer deel van wat hem zo geweldig maakt :)
Blijft een leuk bakkie om te zien, zelfs na deze mishandeling..
Het juiste antwoord is natuurlijk 42.
Zonde, ik wil het dakje wel hebben. Moet volgens mij op mijn Midasje passen en ik ben die Engelse tent helemaal zat..
Ik ken mensen die een Ka hebben of Ka gehad hebben, echt kwalitatief goede auto’s kan je het niet noemen…
@Volvo_440_turbo: idd, de zooi roest onder je reet weg.
voor dit soort karretjes is de term “cult-car” verzonnen ..
Zo’n ka-kabrio blijft een grappig bakje om te zien vind ik.
is dit autonieuws? gaan we nu foto’s posten van elke auto die ergens een maand of twee op een parkeerplaats verlaten achtergelaten is?
@hans75: blijkbaar komkommertijd. Iedereen zit nu op Geneve te wachten.
Ka-duuk….. Zo zie ik het liefst die eieren… Heeft ie nou 370Z achterlichten?
@toyotafortuner:
Nee, dit zijn de originele achterlichten. Als ze er al op zouden lijken (wat ze niet doen), dan zou het jatwerk van Nissan zijn….
@jrk68: Oh… Maar d’r is niks mis met mijn bril. Hij’s pas een half jaar oud. Ach ja… Mooier wordt het er niet op.
Rijdt nochtans heerlijk, zo’n StreetKa of nog wat extremer: de SportKa
Zo te zien liggen er incontinentieluiers in de auto. Oma is waarschijnlijk overleden en zijn de erfgenamen de Ka vergeten…
Ze zijn verre van mooi, maar ik vind ze verdomd goed rijden
Hoeveel hekel kan je aan een Ford Ka hebben? Nooit genoeg wat mij betreft, het is toch wel een van de meest bedroevende modellen uit de autogeschiedenis. Het ziet er niet uit, zit en rijdt voor geen meter en ze zuipen ook nog. Bij de tweede generatie lijkt het wel of Ford 3 generaties heeft overgeslagen bij wijze van.
@Tommy2: nooit in een ka gereden dus. Ka’tjes gaan over het algemeent snaar strak door de bocht. Zonder dat het een stuiterbak is. Met normaal rijden haal je makkelijk 1:17. En dat voor een 8v uit de jaren 60. Plastic interieur? Kijk eens naar zn concurenten. Dan is het niet beter of slechter. Over het algemeent een leuke auto. Makkelijk simpel goedkoop onderhoud en leuk om te rijden.
@nickelb: Snaarstrak..? Laat me niet lachen.. Ooit in een andere auto gereden?
@bmw-e30-7bh: jahoor. Mijn e30 die ik daarvoor had kon de ka in de bochten niet volgen. En ja een ferrari of lambo liggen wat strakker. Maar gast, kijk naar de prijs en zn concurenten. Zelf moderne autos hebben het moeilijk.
Valt me altijd op dat de auto’s die er zoals hierboven bij staan 9 van de 10 keer engelse platen hebben. Afgelopen zomer op het vliegveld van Sevilla aantal auto’s er zo bij zien staan, oa rover, citroen c4 van jaar of 2 oud. Willen ze zo snel terug naar Engeland?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).