Hoeveel zou jij betalen voor deze Ferrari 400 Superamerica?

Auteur: , 39 Reacties

Het allerlaatste exemplaar dat ooit in elkaar is geschroefd werd onlangs geveild. De opbrengst was uiteraard weer astronomisch.

Ferrari’s en bizarre veilingopbrengsten: ze gaan hand in hand als TFSI’s en een stevig olieverbruik. Ook deze 400 Superamerica Cabriolet is weer op een bizar bedrag afgehamerd, maar het is dan ook wel een bijzonder exemplaar. Het is namelijk de allerlaatste SWB Superamerica die ooit is gebouwd.

Deze klassieker uit 1962 haalt ruim 340 pk uit z’n V12, heeft een handbak met vier versnellingen én remschijven rondom. Ondanks het feit dat het in zijn tijd zo’n beetje de duurste Ferrari was die je kon kopen, racete toenmalige eigenaar R.J. Stallings er gerust mee over de zoutvlaktes van Bonneville.

Ferrari 400 Superamerica

Maak je echter geen zorgen over het verleden van de Superamerica. Ferrari Classiche, de beroemde en beruchte afdeling waar de authenticiteit van klassiekers op peil wordt gehouden, heeft de prachtige cabrio grondig gerestaureerd. Overigens hoeft de nieuwe eigenaar ‘m niet per se te laten staan bij mindere weersomstandigheden; er zit gewoon een hardtop bij.

Vijf jaar geleden werd de Superamerica ook al geveild, toen bracht de Ferrari nog 2,7 miljoen eurootjes op. De prijzen zijn in de tussentijd nog verder de lucht in gegaan, want gisteren is dit exemplaar op maar liefst 7.645.000 USD afgehamerd. Solide investering, zo’n klassieke Italiaan!39 reacties

Tien en tien dubbele tien vijfenveertig en vijftien. Ongeveer
Veel mooier dan de ferrari’s van nu moet ik zeggen
@pudi:
Dat is natuurlijk niet echt een prestatie, de meeste Ferrari’s vanaf 1980 kunnen mij niet bekoren.
Dat terwijl ik toch een duidelijke voorkeur voor Italiaans en Engels heb.
” Er zijn altijd wel een aantal gekken te vinden op deze wereld die onze personenauto’s willen kopen, van dat geld kunnen we racen ”

Enzo Ferrari
Wat een schoonheid. Vooral met hardtop ziet hij er geweldig uit. Je kan van de foto’s al opmaken dat het een genot is om dit schatje te mogen rijden. Zou wel a la captain slow in mn broek schijten bij elk kruispunt, je zal er maar een deuk in krijgen.
Nee dank u
@kaasdevies: nee? Vind je die turboflappen niks?
Twee pizza’s en een biertje
Wat een schoonheid…
Voor een paar ton, zeg 400.000 (wat dichter bij de échte waarde zit) zou ik het nog overwegen, maar dan een miljoen is sowieso gekkenwerk. En dat is precies waar de markt nu op draait: wat de gek er voor geeft.
Tien miljoen miljard godmiljaar!
Inflatie at work – in de gewone ecomonie zijn de effecten beperkt, maar monetaire stimulans helpt hier denk ik een lekker handje mee.
5 tientjes
EUR 0,00
Nop…. zwaar overgewaardeerd Italiaans beroerd in elkaar gezet ding. 1x leuke tocht maken en je kunt er weer aan laten sleutelen. Uiterlijk en techniek zijn best mooi maar wat heb je er aan als je m eigenlijk alleen maar in een garage kunt stallen?
@406_v6:

Bluffen met de foto in je portefeuille op recepties.

Ow mooie 6893 Manaranello hebt u, kijk ik heb ook zo’n Fejjaji !

En daarna bluffen als je hem weer met X- $$$$ winst kunt doorstoten, al ben ik van mening dat de markt al over zijn hoogtepunt heen is.
@desjonnies: da’s dan ook het enige…
@desjonnies: dat de markt over z’n hoogtepunt is?? Volgens mij zijn/gaan de chinezen klassiekers “hamsteren”. ….
@406_v6:
Gaat nog steeds weinig naar toe, Hong Kong wel ( die zijn natuurlijk Brits geweest) maar de Chinezen zijn meer van de nieuwe bluf, ze zijn per slot van rekening als goede communisten pas sinds kort rijk geworden !
En die oude karren hebben 1 probleem : te weinig ruimte achterin !
@desjonnies: Dat de markt over zijn hoogtepunt is blijkt echter niet uit de cijfers
Wel een heel mooi ding!
Een schoonheid uit 1962.
DE clou is inderdaad dat je duidelijk verwantschap ziet met twee veel mindere goden, ook getekend door ene Pininfarina.

om/imgs/a/f/a/z/u/fiat__1500_cabriolet_pininfarina_spider_1964_1964_3_lgw.jpg

http://put.edidomus.it/autoclassiche/edicola/foto/RCL189_01Fiat1500_big.jpg

http://www.all-free-photos.com/images/autos/IM2737-hr.jpg

Van de $ 7.600000 die overblijft, kun je heel wat bootvluchtelingen een toekomst geven.
@desjonnies: Ik heb deze auto net gegoogeld. Ik vind deze auto toch een stuk mooier en de lijnen zijn evenwichtiger dan de Ferrari hierboven.
@desjonnies: @406_v6: @gtwillem:
Hebben jullie bijvoorbeeld ook input over klassiekers uit deze tijd (jaren 60) die nog dicht in de buurt liggen van een schappelijke waarde?

(wat is schappelijke waarde: oud-exemplaar (lage kosten) + bij-elkaar geraapte onderdelen (sommigen echt, sommigen nagemaakt) + manuren; schijt aan matching numbers)

@dizono: misschien ene ideetje voor een aantal artikelen: jaren 60s met nog een normale waarde.
@gregorius: jazeker! Dat zijn veelal auto’s die in grotere aantallen gebouwd zijn, en nieuw wellicht ook wat goedkoper. Maar het zijn absoluut unieke ervaringen om in te rijden. Als je beperkt tot wat leuk is om te betalen (5 ton maximaal, liefst rond de ton, zijn er heel erg veel snoepjes). Kort overzicht:

1. Ford Mustang Shelby GT350 ’65. €75k
2. Chevrolet Corvette StingRay L76 ’63 €80k
3. Mercedes-Benz 600 Pullman ’66 €83k
4. Lancia Fulvia Fanalone ’70 €85k
5. Maserati Quattroporte ’66 90k
6. Jaguar E-Type Series 1 4.2 Coupe ’62 €105.000
7. Mercedes-Benz SL250 Aut. ’68 €110k (1.100km)
8. Fiat Dino Spider ’68 €130.000
9. Maserati Coupe Mexico 4.7 ’66 €150k (500km)
10. Intermeccanica Italia Spider ’70 €200k
11. Maserati Mistral S2 ’66
12. Ferrari 330GT 2 plus 2 ’65 €255k
13. Ferrari 365GT 2 plus 2 ’69 €275k
14. Aston Martin DB6 ’66 €290k
15. Iso Rivolta ’70 €300k
16. Ford GT40 ’75 €350k
17. Rolls Royce Cloud ’63 €350k
18. Ferrari 250 GTE ’64 €365k
19. Ford Mustang Boss KK ’69 €450k
20. Aston Martin DB4 ’63 €550k

@sir_smokalot en @gregorius: gewoon van de ‘AB sponsor’ AutoScout24 gehaald.
@gtwillem: Dank voor t lijstje.
Dat zijn overigens nog best dure snoepjes!
Ben zelf aan het kijken naar 61/62 Corvette (de C1). Die Stingray uit jouw lijst is de bekende Split Window; dit is de verzamelaars-Stingray en aan de advertentie te zien, weet de verkoper dit ook. Jay Leno heeft ook een garage-aflevering over de 63 splitwindow. Ik kan me voorstellen dat die 80k voor deze nog best een goede prijs is; hoorde in te filmpje dat er nog (maar) 2000 rondrijden; (even vergeten of ex of inclusief cabrio’s & split-window-to-single-window conversion).
De 61/62 is nog de C1 (C2 is dus de Stingray). Al met de Stingray achterlichten, maar nog de mooie voorkant met koplampen. Grootste ‘voordeel’ is het prachtige interieur (veel chroom + rood leer + alles in rood), waar de C2 al de klokken op een zwarte plastice achtergrond heeft. 59/60s zijn ook mooi overigens.

Zo’n 60s Corvette is wel een opgave en ook een risico. Er kan zomaar toch wel iets meer mis zijn en dan ben je een hoop geld verder. Eigenlijk wil ik voor 75k toch wel klaar zijn met de goed rijdende, fun en mooie 60s cabrio.

Ergens hoopte ik dus dat je stiekem met eentje kwam die niet door mijn filters heen kwam .
@gregorius: de Sting Ray die ik bedoelde was een Cabrio. Een StingRay in combinatie met Split Window is een stikje duurder, en volgens de kenners de uitvoering waar je voor moet gaan. Voor 75k kun je absoluut een 60′, 61′ of ’62’er Corvette vinden. Het is wel de mooiste Corvette Cabrio. De klassieke voorkant met de C2 achtige achterkant.

Er staan er voldoende in Europa, maar aangezien Nederland best een USA Classic land. Laat bij een paar specialisten de vraag vallen voor een 60′ er Corvette. Er is altijd iemand die iemand kent die er misschien toch vanaf wilt.

Met mijn lijstje bedoelde ik voornamelijk auto’s die wél bijzonder zijn om te rijden, maar niet tientallen miljoenen kosten.
@gtwillem: thanks.
Sta ondertussen in contact met wat Corvette enthusiasts in NL. Nadeel is dat is dus in CH woon. Hoop er dit weekend eentje te rijden voor de feel in CH; prijzen liggen hier wel te hoog (ook al is er een oldtimer regeling).
@gtwillem:
Een 1975 Ford GT40 voor 75K? De GT40 is tot 1969 gemaakt en moet je niet verwachten onder het miljoen dollar.
Mijn linkernier en een stuk lever
5mille maximaal
En weet je eigenlijk, is dit 100 keer chiquer en stijl echte stijl :

Lancia che bella macchina

http://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/cars/lancia/lancia-aurelia-b24-s-spider-america-1956.png
@desjonnies:

Zijn anders ook niet echt spotgoedkoop.
50k meer is het mij niet waar zo’n ding.
@desjonnies ahhh de Aurelia! Wát een machine, zeker als Spider!!
Verschrikkelijk ding zeg… Een soort bastaard van een Ferrari 400 en een Pagode SL… Als het geld waard is wil ik dit wel even bezitten maar niet langer dan noodzakelijk. Gelijk weg en wat moois voor terugkopen + iets om serieus over het circuit te boenen.
€ 1.000
Prachtig, kunst. Dag is het.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).