Hollanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen

Auteur: , 81 Reacties

Hollanders met caravan in den vreemde, dat gaat nog wel eens mis. Hier het bewijs.

Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen

Ieder jaar trekt een groot deel van onze babyboombevolking eropuit met ‘rijdende spaanplaathutten’ (dixit onze Vlaamse tipgever). Beter bekend als caravans. Je had het wellicht niet door toen je vroeger met pa & ma op vakantie ging naar Zuid-Frankrijk of het Gardameer, maar deze verkeersopstoppers die tussen de 80 en 100 km/u rijden zijn bij onze Europese buren een doorn in het oog. Zo erg, dat inwoners van de Franse stad Rouen een facebookpagina hebben opgetuigd om falende Knaus-, Hobby-, en Kip-rijders die zich met bosjes stuk rijden onder een tunnel van 1,8 meter in het zonnetje te zetten.

Classic Fransengedrag. Niet vallen over een tunnel van slechts 1,8 meter hoog, maar je richten op alle verkeersellende die zo’n bouwkundig misbaksel veroorzaakt. Ach, wij konden er ook wel om lachen.

Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen
Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen
Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen
Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen
Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen
Nederlanders met caravan MASSAAL uitgelachen door Fransen

Meer vakantieleed (alsook touringcars, vrachtwagens en busjes) op Tu sais que tu ne viens pas de Rouen, quand tu ne connais pas les trémies.

Met dank aan Peter voor de tip!81 reacties

Nieuw projectje van TG?
Hoe dom kun je zijn……

Zeker ook de aardappels vergeten
@c350cdi: Ach, ik heb een keer van een Thule dakkoffer een cabriokoffer gemaakt toen ik de parkeergarage van kantoor binnenreed met een hoge auto. Had die bak er nota bene net op laten zetten bij de leasemaatschappij.
Zat zelfs een panoramadak in die auto, dus ik zag die bak zitten. Die bak gewoon compleet vergeten.

Gelukkig is zo’n Thule bak een tikkeltje goedkoper dan een sleurhut.

Shit happens.
@stsv8: dom hè
@stsv8: wel eerlijk dat je dit zo open toegeeft. Siert je.
@c350cdi:
1:80m is ook we extreem laag, daar kan mijn Discovery niet eens in. Dat verwacht je niet bij een tunnel. Als het bord dan ook nog eens pas bij het begin van de tunnel staat dan is een fout snel gemaakt gemaakt.
Vreselijke dingen zijn het ook. Hoe dan ook, een niet zo lekker begin van je vakantie. Sneu voor die mensen!
De hoogte staat aangegeven.
Ik neem aan dat je wel de hoogte van je aanhanger weet
@rob5nismo: maar het stond in het Frans ..
@lincoln: merde hehehe
@rob5nismo:
idd net voor die kut tunneltjes
Ik kom daar; te vaak………
En rechts staat er ergens een bord voor iedere tunnel in het Frans met max hauteur et souteneur pour la voie gauche
Maar als je op de linker rijbaan zit met je sleurhut, zie je dat makkelijk over het hoofd.

Maar goed, als ze in Rotterdam net zo ‘professioneel’ zouden zijn, dan stonden er iedere dag 80 vastgereden buitenlandse vrachtwagens in de tunneltjes die voor en na de Maastunnel liggen, die zijn namelijk ook een heel stuk lager, de tunneltjes van de zgn tunnel traverse.
Daar rijd je tegen een lichtschakelaar aan en gaat er allerlei waarschuwings spul branden
Maar ja, Fransen en elektriciteit ……
@desjonnies: linker rijbaan? Weg daar
@desjonnies: kijk maar naar franse auto’s (f1 Renault)
@rob5nismo: Dat had niks te maken met de elektra.
@rob5nismo: en nog steeds heeft f1 Renault meer successen dan jij ooit zal hebben
@thefmanl: je hoort me ook niet over de atmosferische v8 blokken want die waren oppermachtig je wordt niet zomaar 4x achter elkaar kampioen
Man man man
Nederlanders die zonodig een chateau naar Frankrijk moeten brengen .. Water naar de zee dragen ..
Al die sukkels met rijbewijs E dat ze gratis en voor niets hebben gekregen.

Ze hebben geen flauw benul van hun eigen formaat.
Ik ben zo dom
Alle geluk van de wereld gehad eens een keer.
Ook in Le Havre zijn die tunneltjes richting de Ferries.
Had alle geluk van de wereld dat de Trafic er net onderdoor paste.
Want ik zat niet na te denken
Dat ik met de Trafic was.
Gelukkig stikt het hier van het ‘intellect’
Grap van het ‘intellect’ hier is dat ze noch Le Havre noch Rouen weten te vinden zonder satelliet-navigatie en denken dat Pneus een Noord Franse stad is !
En die in Rouen zijn heel erg gemeen, het staat daar gewoon rottig aangegeven, de locals weten het en ik ook ; zoals zoveel dingen tegenwoordig in Frankrijk rottig geregeld zijn.
Dingen gebeuren, lag verleden week een complete truck met oplegger meer dan 200 meter ver in een aardappelveld, de man was op een- T kruising gewoon recht doorgereden
Dat zijn 3 verschillende caravans: een Knaus, een Chateau en een Hylander.

Gaat dus vaker fout bij dat tunneltje.
@c350cdi: ik ga Caravanjunk aandragen tijdens de volgende redactievergadering :)
Wat is dat voor achterlijk lage tunnel??? Daar kan menig Nederlander niet eens normaal onder door lopen…
@freezzr: Niet doen maar denken, vraag naar de bekende weg..
Wat zijn mensen toch dom, iedere jaar weer hetzelfde verhaal op de wegen. Mensen denken dat ze hun caravan op 10 jaar oude banden, vol met droogtescheuren en bovendien niet op, vol kunnen beladen en rijden alsof er niets aan de hand is.
Bovendien, als je niet weet hoe hoog je caravan is ben je een enorm onhandige idioot.
@gop1: moest ‘bovendien niet op spanning’ zijn
Boek lekker een hotel en ga er met een lekker sturend hok naartoe ipv deze armoe
Ha! Zolang zich geen persoonlijke ongelukken (idzv letsel) voordoen, zou ik hier ook hartelijk om lachen als ik in de buurt woonde…..
Pesthekel aan die sleurhutten, vooral als ze nèt voor je nog even naar links gaan om een vrachtauto in te halen en je komt met een lekker vaartje aankachelen.
Absolute toppunt van burgerlijkheid imho. Begint al met de “voorpret” van de gemiddelde caravannist: vooral 3 weken tevoren de zooi uit de stalling halen en op een parkeerplaats in de straat zetten (altijd fijn), dan lekker met moeders helemaal schoonmaken natuurlijk zodat hele buurt kan zien dat je weer 3 weken gaat kramperen….dan de voedselvoorraad erin stouwen (pindakaas etc) en gááán.
Die mensen hebben niet door dat als ze de afschrijving van sleurhut doorrekenen, ze er meer dan fatsoenlijk hotel voor het hele gezin van hadden kunnen betalen.
Ik hoop dat met nieuwe generaties (“liever een iPhone dan een rijbewijs”) de caravan uitsterft en ik het nog mag meemaken…..Zodat mijn ideale vakantie vlekkeloos en zonder files verloopt: met een lekkere auto door mooie landen scheuren met als bagage wat kleding en een creditcard. Travel light……En als het dan tòch een caravan moet zijn, koop dan een Airstream, die zijn tenminste nog mooi om naar te kijken…..
@tinustiguan:
Verder gaat het wel goed met je?
Je mag weer alles eten?
@desjonnies:
Ha! Daar komen de eerste zere teentjes…..U is caravaneigenaar???
Gewetensvraag: wat doe je dan op een site voor petrolheads??
Sommige combinaties zijn gewoon onverenigbaar: autoliefhebber zijn en tegelijk caravaneigenaar. Moest verboden worden. Da’s verdorie bijna schizofreen….. :)
BTW, gaat verder prima en mag alles eten, hoop jij ook! Dus vergeet de pindakaas niet als je naar La douce France gaat…..wedden dat ik er sneller en relaxter ben? :)
@tinustiguan:
1 Nee, onder mijn auto past geen trekhaak, hangen nooit karretjes of caravans !
2 Me eerlijk gezegd afvragen wat ik hier doe als ik jouw debiele comment lees !
3 Mensenkennis is voor jouw een onbekend fenomeen
4 Sneller zul jij altijd zijn, relaxter lijkt me niet, gezien je nogal opgefokte en ongenuanceerde manier van reaguren

5 Jouw wagen is vast en zeker groter en sneller dan de mijne, dat is iets wat ik absoluut zeker weet !
@tinustiguan: Ik ervaar dit jaar alleen het omgekeerde. Dat het de vrachtwagens te sloom gaat en die gaan inhalen. (snap het overigens van beide kanten wel dat ze willen inhalen)
@tinustiguan: een vrachtwagen is veel ergerlijker, rijdt langzamer, haalt ook in, en je komt ze het héle jaar tegen. Heb geen caravan, maar vond het vroeger met paps en mams eigenlijk wel verdomd gezellig in de sleurhut. Je had altijd een lekker huisje bij je, heerlijk bedje erin, lekker makkelijk koken en eten, geen gebuk en gestrompel in een tent, en je was lekker de hele dag buiten… Ben niet van het caravan-promo-team bytheway…
@tinustiguan: doe eens niet zo afgunstig naar mensen die zich dat wel kunnen permitteren .. Armoedzaaier ..
@lincoln:
Hij heeft voor een Tiguan gekozen…. omdat het volgens de ANWB de beste caravan trekker uit zijn klasse is !
@desjonnies: + @lincoln: wel hilarisch eigenlijk (of triest?) dat iemand met een Tiguan (haha mijn spellingscontrole maakt daar steevast Rugzak van) gaat lopen roepen dat iemand met een caravan onmogelijk een autoliefhebber kan zijn…… Ehm hallo, iemand thuis daarboven? U rijdt een hoger op de poten gezette Golf met het zwaartepunt van de gemiddelde Giraffe!!
@w0o0dy:
OK Grappenmaker, ik maak met mijn scherpe comment voorzien van zwarte humor (wat niet iedereen begrijpt?) kennelijk nogal wat los hier…..dus nog 1 comment erbij omdat jullie er zo dol op zijn.
1 -Overigens jammer dat mensen (I quote) opmerkingen als “debiele comment” maken , daar waar ik geen onvertogen woord heb neergepend. Beetje jammer en zwaktebod wel, eigenlijk.
2 -En FYI iets over mijn bescheiden autootje: gaat om de eerdere versie met 2.0 TFSI motor voorzien van aftermarket Dezent 18″ inch die ik glimmend zwart heb laten poedercoaten. Staat zo mooi bij z’n kleur CandyWhite. En ja, die kleur is het enige dat overeenkomt met ’n caravan.. :) Ik ben er gelukkig mee , en er ligt nog altijd 200 PK in, geloof me , het is de enige SUV die lekker compact is en nog eens rijdt als een pittige Golf, voor mij goede combi.
Maar denk daar gerust anders over. Ik hoop dat je je wat beters kunt permitteren????
3 -Nog even je “zwaartepunt vergelijking” met een giraffe: gaat natuurlijk helemaal nergens over , want dat is mbt gewichtsverdeling en hoogte (alleen die nek zit boven en weegt niet veel, remember?) nou net één van de beesten met een optimaal laag zwaartepunt……anders zou ie ook omvallen bij het eten van die hoge blaadjes ut de boom. Beter opletten bij Biologie hoor!

Maar laten we ophouden en ik bied een compromis: heel misschien kunnen autoliefhebbers ook caravaneigenaar zijn. Filmpje van een onzer medebezoekers hier met de Maserati Coupe met caravan erachter is episch en hilarisch tegelijk….and hard evidence.
Feit is wel dat als ik met m’n bescheiden bakkie naar de vakantiebestemming kachel, ik zeker niemand erger of de boel ophoud. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daar niets aan doen, alle respect voor dat vak en ook alle ruimte voor hun manoeuvres op de weg die vaak pas komen nadat ze goed in de spiegels hebben gekeken. Kan je van die caravanners niet zeggen. Alleen daarom al zouden sleurhutten hoger belast moeten worden. Zal het er eens met Wiebes over hebben….. :)
“End that’s the end of it”, zou Clarkson zeggen.
@tinustiguan: even kort.. Ik heb zelf ook een pleuris hekel aan caravans… En verder heb ik niets met Suv’s omdat het concept in mijn ogen niet geschikt ik voor een optimale rijervaring. Altijd zou ik denken: lager zwaartepunt zou dit ding zoveel fijner laten rijden… Maar prima dat je er blij mee bent. Ik zelf rij in 3 verschillende auto’s, 1 klein en goedkoop (die gaat weg hahaha) en 1 praktisch, groot genoeg en comfortabel voor veel kilometers en een mx5 (die eigenlijk nog iets verlaagd moet worden).

En een giraffe heeft poten die ongeveer zo lang zijn als wij groot… Het zwaartepunt ligt dan ook 1,70 boven de grond.. http://www.independent.co.uk/incoming/article8395719.ece/alternates/w620/v2-82-gamedrive3.jpg (Deel van CM Browser)
@tinustiguan: Geloof me, kamperen is heerlijk, maar wel in een tent. Anders is het nep.
@dutchdriftking: precies, opzouten met die klote sleurhutten want je zit het normale verkeer ALTIJD in de weg. En niet alleen op de weg, maar ook thuis voor de deur, en op de camping zelf!
Het is net zo nep als een nepvlees eten: als je iets wilt doen, doe het dan ook ECHT
@tinustiguan: ik hou het bij m’n Hymer camper, ook goed?? Zie tenminste wat van de landen waar ik doorheen trek ipv potentiële melanomen te kweken op een allejezus druk strand waar half tokkie Nederland ook ligt te bakken.
@tinustiguan:
Vind een tiguan eigenlijk net zoiets als een caravan…
@tinustiguan:
Met een lekkere auto door mooie landen scheuren?
Ga je die eerst van iemand lenen? Kan me niet voorstellen dat je daar een Tiguan mee bedoelt.
Nou nou, wat een lol om de schade van een ander. Die Fransen zouden blij moeten zijn met toerisme en dit soort tunnels na het eerste ongeluk meteen goed aan moeten pakken.
Naar mijn mening ben je richtig achterlijk als er een bird hangt met 1.8m eroo en je denkt dan dat je caravan eronderdoor gaat passen
@patbenz: valt wat voor te zeggen natuurlijk. Daar staat tegenover dat die rare Fransen besloten een tunneltje te bouwen dat lager is dan de gemiddelde SUV of offroader. Tsjah…
Snap niet hoe mensen kamperen met een caravan vrijheid kunnen noemen… Altijd op de camping blijven en een huis op wielen meeslepen. Misschien was dit een wanhoopsdaad van een uitgebluste gezinsman.
Zo zie ik ze het liefste. Tuig dat het is
Nou wil ik ook een bunch foto’s zien van Franse Europcar bestelwagentjes die op die tunnel zijn platgereden. Want die zijn er ook vast wel.

Maar gelukkig hebben we hier in Nederland ook zo’n viaduct: http://bit.ly/1GyYvul
Geen caravans, maar vrijwel allemaal huurbusjes…
De grap is dat je snel naar de linkerbaan gaat daar, zonder na te dneken, omdat de rechterbaan vaststaat door de verkeerslichten voor de gelijkvloerse kruising (waar het tunneltje dus onderdoor gaat) en je als recht doorgaand verkeer dus ongehinderd denkt door te kunnen rijden .
’t is gewoon een valletje wat ik zeg, ik had de mazzel dat de Trafic er kiele kiele onderdoor ging , als je op die facebook pagina kijkt, zie je wat het tunneltje doet met een bestelwagen, als een sardine blikje.

En iedereen verteld die er van ons bedrijf heen moet NIET de tunneltjes te nemen !
Dat ze van te voren zo’n maximale hoogte…. paal? ding? neerzetten met zo’n bord dat aan kettingen bevestigd is.

Verder is het een beetje dom, maar tegelijkertijd snap ik het wel. Je rijd 2x per jaar met die sleurhut. Dan is het makkelijk te vergeten dat je zo hoog bent, want normaal hoef je daar geen rekening mee te houden. En ehh 1.80 zouden de mensen hun hoofd ook nog stoten als ze uitstappen?

Wat ik dan weer niet snap is het leuke van een caravan.
Super initiatief dit, ik pleit voor dit soort tunneltjes bij alle snelwegopritten in heel Europa. Tief op met je sloomhut
De gemiddelde Nederlanderse man past hier niet eens lopend onderdoor.
Hoe dom kan je wezen… Ik heb een tijdje gewerkt als vrachtwagenchauffeur, en geloof me, dan erger je je pas aan die hokken. Niet kunnen invoegen, snelheid terug laten zakken naar 75, en als je dan in gaat halen denken ze, goh een vrachtwagen haalt me in, dan ga ik heel langzaam, dan ga ik nu gas geven……
@dutchdriftking: ik rijd genoeg A1 om me minstens net zo te irriteren aan vrachtwagens die inhalen. Met 0,5kmh snelheidsverschil de linker baan op. Als het de eerste lukt, komt er meteen plek voor nummer twee 500m verder, die hetzelfde geintje uithaalt. En zo dominoot het door….
@garp: Dat is helaas een fout die heel veel chauffeurs (en met name oostblokkers) maken. Ze hebben al geen beste naam, en hiermee verbeteren ze dat nou ook niet echt.
Net goed, wegwezen met je caravan!, zouden ze hier ook moeten doen!
Altijd lachen als er een Belg iets dom ih verkeer doet maar als nen ‘ollander dan zoiets uithaalt dan zijn ineens de franse tunnels te laag….elke mongool ziet toch als ie komt aanrijden dat die tunnel veel te laag is voor een sleurhut…heb ik zelfs geen bordje voor nodig…niet bekwaam ja…
1.80 m is wel érg laag he… Moet je overigens voor de gein op youtube maar eens ” 11foot8 ” intikken. Befaamd brugje waar veel vrachtwagens zich wel eens aan mispakken…
Elke caravan minder op de weg is mooi meegenomen. Irritante zooi.
Als je een bord van pak m beet 0,8m doorsnee over het hoofd ziet heb je echt een plaat voor je kop en ben je eigenlijk je rijbewijs niet waard.
Uitgelachen door Fransen… Moet niet gekker worden.
Het kan nog veel idioter in Frankrijk. Internationaal gezien is de doorrijhoogte op snelwegen tenminste 4 meter. Aan de westkant van Parijs loopt de A86, een autosnelweg met een 10,5 kilometer lange tunnel. De doorrijhoogte hiervan is slechts 2 meter!

De doorrijhoogte staat duidelijk aangegeven maar je verwacht het totaal niet op een autosnelweg. Tevens zie je het bord makkelijk over het hoofd aangezien je wordt overspoeld met een breed panorama aan borden.
Laten we wel wezen, Nederlanders en sleurhutten on tour blijft gewoon een ongelofelijke kut combinatie. Zie ze soms rijden over de grens met een slakkengangetje van 70 km/u, caravan van links naar rechts en als je ze inhaalt kijken ze je aan alsof ze water zien branden. Best leuk om te zien dat er zulke dombo’s bijzitten. Hulde aan Frankrijk. Hulde.
De trekwagen zal wel goed gemotoriseerd zijn wil je een sleurhut vergeten.
Het wordt tijd om de Nederlander via postbus 51 spotjes uit te leggen dat de caravan helemaal niet bedoeld is om mee te nemen op vakantie naar Frankrijk. Maar dat het een verplaatsbaar tuinhuis is dat je kunt verplaatsen als je er onder wilt grasmaaien.
Heb niets met caravans, maar kan me voorstellen wanneer je, na tig km sleurhutten, gewoon vergeet dat je zo’n hok aan de auto hebt hangen. Zeker als je er maar 1 of 2 keer mee rijdt. Wel sneu voor die mensen, want die hebben ook maar hun vakantie uitgekeken.

(Veel harde ego-reacties hier; niets te maken met autovoorliefde)
Ik heb gelijk een leuk idee voor een facebookpagina, speciaal voor fransozen die hier gepakt zijn met het halen van drugs, foto erop van de arrestatie en de kop vol in beeld. Wie het laatst lacht, lacht het best!!!
Ik zie een overeenkomst met de vrachtwagenchauffeurs uit het voormalige Oostblok, sta dagelijks voor de Velsertunnel stil wanneer zo’n cowboy de hoogte van zijn truck weer eens verkeer heeft ingeschat.
Hahahahaha, ziet er echt hilarisch uit.
En dan zeggen ze dat Belgen dom zijn.
Uiteraard gun je zoiets niemand en is het super balen voor die mensen.
Maar het plaatje is goud XD
Babyboomers, sleurhutten, Frankrijk. Begin al misselijk te worden.
“Dit overkomt mij niet!”
“Dan ben je echt dom”
“Ha, ik let WEL op”
Etc.

En ieder “slachtoffer” op deze foto’s heeft ooit zo’n uitspraak ten gehoren gebracht. En toch ging het fout! Gek he?!
Niet alleen door Fransen…. Overal!!
Jaren in België gewoond, in Duitsland en nu in het VK en geloof me we worden overal uitgelachen.
Mijn vrouw heeft de inburgerings-cursus gedaan in België en kreeg daar op dag 2 te horen dat de ‘Ollanders’ met de sleurhut door België trokken naar Frankrijk met hun hele toebehoren en boodschappen er in.
In het Engels zijn zoveel gezegde waar de Nederlanders mee op de hak worden genomen dat ik gestopt ben met tellen.

Misschien verdienen we het wel een beetje ;)
Ik als Nederlander lach ook deze Nederlanders altijd uit!
Ach dat gezeur altijd over caravan’s en niet door rijden: zolang je maar niet stijl naar beneden rijd is, met een goed geladen combinatie (of dat nu een aanhanger of een sleurhut is), een kruissnelheid van 110-120 km/h geen enkel probleem. Dan moet je eens opletten hoeveel auto’s je inhaalt zonder aanhanger.

Als je de heuvel/berg op rijd is het helemaal mooi dan is 140 geen enkel probleem.
@okmer: zou je dit aan de overheid willen vertellen? Kan prima, kost veel..
@darrock: we hadden het hier over Frankrijk toch? Snelheidslimiet voor auto met aanhanger is daar 130 km/h
Lekker burgerlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).