Honda brengt je terug naar het jaar 2001

Auteur: , 20 Reacties

De Japanse autofabrikant gaat 20 jaar terug in de tijd.

De tijd dat bodykits en stickers op een Civic uit de jaren negentig tof was is alweer even voorbij, als het überhaupt ooit tof was trouwens. Toch doet Honda het met een Civic Si uit 1999. We voelen ons weer zo’n 20 jaar jonger, toen de eerste Fast & Furious in de bioscoop verscheen in het jaar 2001.

Honda brengt je terug naar het jaar 2000

Honda neemt onder andere deze Civic Si mee naar SEMA in Las Vegas. Andere auto’s die op de Honda-stand te vinden zullen zijn is een nieuwe CR-V Hybrid, een CR-V “Dream” Build, een Ridgeline HFP Concept, een Rally Passport, een Heritage Chevy Truck (meer info HIER), een Tuning 2018 Civic Si Project, een Jeanneret Racing en Olson Kustom Works Civic Si Drift Car en een aantal Honda Powersports producten. Een lekkere volle stand dus. Honda staat dit jaar stil bij het 60-jarige bestaan van het merk, wat meteen een logische reden is voor deze retro aanpak.

Honda is niet de enige autobouwer die met (een aantal) auto’s naar SEMA komt. Hier op Autoblog heb je al de nodige creaties voorbij hebben zien komen. Onder andere Ford, Hyundai, Jeep, Hennessey, Mopar en nog vele andere merken zullen eigen auto’s meenemen naar de uitbundige show in de Amerikaanse gokstad.20 reacties

Deze beurs heeft nog nooit op m’n verlanglijstje gestaan om te bezoeken, nu nog steeds niet na het zien van de foto’s
@chriscross:
Tenzij je werkt in de automotive industrie in de VS kan je er niet eens naar toe. Het is geen normale beurs.

Wel komen er heel bijzondere creaties. Waaronder een Ferarri 458 GT3 widebody in het groen en voor op de straat.
@generaalalfa: ah dar wist ik niet eens. Ik wil er namelijk wel eens naar toe.
@chriscross: De foto’s doen me wel terug verlangen naar oude Need For Speed games, en andere race games.
@mikje90: mij naar de tijd dat ik begon met Photoshop. Virtual tuning op het Digimods-forum en af en toe op het AW-forum. Mooie tijd!
@chriscross: SEMA is juist een van de dikste beurzen jij n00b
Die kleine Honda met motorblok is echt heel gaaf. Lijkt me lachen om Porsches mee te pesten.
@baklava: daar heeft Matt farah eens mee gereden. Is de moeite waard om te bekijken op YouTube. Smokingtire.
@gloudertje: dank voor de tip
@baklava: Volgens mij rijdt elke moderne Porsche je er zo uit; die V4 motor heeft stock nog geen 110pk; maak daar 160pk op 700kg van en het is hartstikke leuk; maar een beetje Porsche klapt tegenwoordig echt veel sneller naar de honderd hoor….
@dawwg: v4?
Toch hè, als ik die Honda zo zie, krijg ik een beetje weemoedige gevoelens. Vroeger, need for speed, The Fast and the Furious, Full speed bij de Autotron in Rosmalen… hoe dikker de uitlaat en hoe breder de bumperkit hoe beter. Nu vind ik het walgelijk om te zien, maar toch was dat toen echt de shit. En eerlijk, het was ook een mooie tijd, zonder sjoemeldiesels, zonder milieu gekkies en elektrische auto invasie. De veiligheidseisen waren een stuk minder streng, het vermogen onder de motorkap daarmee veel “natuurlijker”, en beter merkbaar. Straat races op elke straathoek.. of dat goed was valt te bezien maar mooie herinneringen zijn het wel.
@ontploffer: ha ben toen ook bij Full speed geweest. Mooie tijden.
@ontploffer: dat was inderdaad een heerlijke tijd. Weet nog goed dat mijn Peugeot 206 toen der tijd de eerste in Europa (na het prototype) was met een bodykit van carzone. Ze stond onder een doek op Full Speed en werd toen met een “show” gepresenteerd. Wat was ik trots op mijn leeuwtje. Hele gave tijd en veel leuke herinneringen aan over gehouden.
Kei ruige civic. Het was een mooie tijd toen
Woah die engine bay. Smetteloos. Nice
Natuurlijk kàn het niet, die spoilers, speakers en stickers, en Honda heeft er eigenlijk ook part noch deel aan gehad en het heeft de reputatie vast ook niet altijd goed gedaan. Maar toch maakt het deel uit van hun historie, omdat vrij veel eigenaren van n-de hands Honda’s (let wel, meestal niet eens nieuwe-Honda-kopers) dit nou eenmaal deden. Heel cool dat Honda die Fast&Furious-tjoenificatie gewoon omarmt. Alsof je de foto’s uit je jeugd, toen je er per definitie belachelijk uitzag, pontificaal op je Tinder-profiel zet. Ultiem zelfvertrouwen.
Toen der tijd helemaal de bom natuurlijk zo’n Civic. Maar wat ik me dan nu altijd afvraag. Zouden er nog keurig nette exemplaren te vinden zijn van de coupé. Vond de coupé altijd de mooiste uitvoering maar een keurig net origineel exemplaar lijkt me haast onvindbaar na die tupperware periode.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).