Waarom Honda een auto van de concurrent heeft opgeknapt

Auteur: , 11 Reacties

Er zit een logische reden achter.

Autofabrikanten die bij mijlpalen stilstaan doen dit op allerlei mogelijke manieren. Zo worden soms oude modellen van het merk gerestaureerd om stil te staan bij het verleden. Honda doet dit ook, maar dan op een andere manier. De Japanse auto- en motorfabrikant heeft namelijk een Chevrolet Apache 10 uit 1961 gerestaureerd.

Honda zette 60 jaar geleden voet aan wal in de Verenigde Staten. De carrière van het merk in de States begon met de motoren. Honda gebruikte onder andere zo’n Chevrolet Apache om motoren te bezorgen bij dealers in Zuid-Californië. Het leek Honda leuk om de klassieke pickup op te knappen vanwege de 60-jarige van het merk in de Amerika’s.

Op basis van een oude foto werd een Apache 10 in ere hersteld. De trucks kwamen destijds met een 4.6-liter V8, goed voor 162 pk. Het blok werd gekoppeld aan een automaat met slechts drie versnellingen.

Om het geheel af te maken plaatste Honda twee klassieke motoren uit die tijd in de laadbak van de Apache 10. Het gaat hier om een 1965 Honda 50 en een 1965 Honda CB160. De opgeknapte pickup staat nu bij het Amerikaanse hoofdkantoor van het merk in Torrance, Californië. Het publiek kan de Chevy in het echt bewonderen. Honda wil het voormalige werkpaard onder meer meenemen naar SEMA in november.11 reacties

Poaah!!! Fraai apparaat zeg!
Lekker hoor!
Mooi verhaal van Honda motoren in America. Vooraf een strategie bedacht en een zware motor op de markt gebracht om te concurreren met Harley. De blokken bleken niet bestand tegen grote afstanden en niet al te betrouwbaar. Een Honda medewerker reed zelf op de lichte motorfiets, wat we tegenwoordig scooter noemen. Een inkoper van Sears zag de Japanner op het kleine machientje rijden en wilde die motor hebben.
Fraaie restauratie van een lelijk hok.
Plaatje hoor. Stukken beter dan alle Transporters welke je hier ziet.
Mooi gedaan
De CB160 wil ik wel…
Deze auto heeft een apart gezicht
Dikke plus voor het feit dat ze hem niet overgerestaureerd hebben, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de sluitnaden van de portieren. Leuk project zo!
Die voorbank vind ik altijd een leuk detail van die ouwe Amerikanen. Ze hebben hem echt in oude glorie hersteld mooi werk.
Grote klasse, erg mooi gedaan! Leuk om zo even terug te gaan in de tijd met de zwart wit foto erbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).