Honda komt met dikste Civic Type R ooit

Auteur: , 33 Reacties

Enkeltje productiestadium a.u.b.

In Parijs trekt Honda de aandacht met deze Civic Type R Prototype. Het gaat hier om een nieuwe Civic met uiterlijke trekjes van de huidige Type R, inclusief agressievere bumpers, een schreeuwerige vleugel en een flinke bilpartij. De Japanse autofabrikant bewees met de huidige Civic Type R dat ze niet bang zijn om heftige concepts in productie te nemen. Laten we hopen dat Honda dit trucje nog een keer toepast.

De Prototype is een voorbode op de nieuwe Type R van 2017. Het model staat op fraaie 20-inchers en beschikt zelfs over een carbon splitter, diffuser en sideskirts. Net als bij de huidige Type R zien we een gecombineerd thema van een donkere kleur en rode accenten. Deze accenten worden geheel rondom de auto meegenomen en geïllustreerd op de wielen. Het kleedt de hatchback lekker aan. Zoals gezegd: de productieversie van de nieuwe Civic Type R zal volgend jaar worden onthuld.33 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Kolere wat een dikkerd! Ik vind het toch wel erg gaaf hoor. Mag van mij zo in productie. Ben benieuwd of Honda er nog wat extra PK’tjes uit weet te persen.
@viezefreddyw: Inderdaad. Wat styling betreft denk ik dat de ontwerp afdeling allemaal een poster van de Lamborghini Veneno aan de muur hebben hangen.
@ahs1979: dan is het toch ergens gruwelijk fout gegaan op die afdeling.
Volgens mij kijk ik naar een geheel nieuwe civic, geen facelift… Of het is me nooit opgevallen dat de Civic de proporties heeft van een opgerekte Subaru Impreza hatch?
@jochempie: Jep, het woordje facelift is weggehaald. Het was nog vroeg.. :)
WTF http://www.autoblog.nl/gallery/Honda/Civic_Type_R_Prototype_2017/civic-type-r-2017-10004.jpg
@ardonjr: okee lekker zo’n edit knop.. Wilde nog wat meer schrijven maar na het plakken van de link vond ie het wel best.. Beetje te druk lijnenspel als je het mij vraagt. En die uitlaten.. ook niet mijn smaak eigenlijk.
Compleet nieuw model, flink langer (19cm, mannen noemen dat flink ?), lager en breder. Tevens compleet nieuw platform, net als de Amerikaanse coupe en sedan. Geen magic seats meer helaas, maar nog steeds erg ruim en praktisch.

En djeeeeez wat een dik ding!
Hier word zelfs Rob Geus blij van
Wat een tokkie uiterlijk, alleen die kunnen hem never betalen. Gaan we dus nooit zien, ondanks dat ie waarschijnlijk erg goed is.
@punicaoase: de wereld is groter dan Nederland. Niet iedereen in Europa rijdt graag in de mueslibollen die hier zo onbegrijpelijk populair zijn. In de UK bijvoorbeeld zie je ongelofelijk veel Type R’s.
@coffeecup: Inderdaad… ik denk dat NL (misschien veel west-europese landen) 1 van de landen is waar verkoop van auto’s gewoon niet interessant is vanwege de belastingen en andere consument-pest-wetjes. Als je ziet wat voor auto’s Japan, Azie en Amerika krijgen, dan weet je genoeg. Mooiste voorbeeld is de GT86. Bij ons gewoon lekker 40k, maar in USA 25k. Dus…….
@G-Ammo: Staar je niet blind op de Amerikaanse prijzen. Je betaalt daar inderdaad minder belasting, maar bent aan andere dingen weer veel meer kwijt. Amerika is leuk als je geld hebt. Maar als Jan Modaal ben je in Nederland op alle vlakken beter af.
@coffeecup: in België valt ie wel te betalen en je ziet em er ook niet rijden…en met rede! Wat een onsamenhangend en druk lijnenspel seg
Wat is deze generatie civic in mijn mening verschrikkelijk lelijk, veel te amerikaans.
Asociaal dik ding!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Voorkant is echt vet! Achterkant vind ik een beetje raar
Erg hoog Sjonnie gehalte..
Die voorkant is wel heel erg dik, de achterkant heeft nog een beetje een goedkoop fast & furious gehalte
Ik kan het met geen mogelijkheid mooi vinden, maar een brute verschijning is het wel. Breng hem ook maar zo extreem mogelijk op de markt graag. Meer pk’s hoeft niet, 310 is genoeg. Wel nog meer grip, nog minder gewicht en nog meer rijplezier graag.
@berlinetta: nog meer grip en nog meer rijplezier dan de huidige type R?
Die rijdt nu alle Hot hatches al voorbij op die vlakken. Zelfs de Focus RS moest het in recente vergelijking afleggen qua fun-factor.
@w0o0dy: Ze moeten toch iets doen om zichzelf te verbeteren, niet? Meer pk’s hoeft van mij niet. Haal liever wat gewicht eraf. Dan heb je én meer rijplezier én hij wordt ook nog eens goedkoper.
Jaaa! Lekker zo uitbrengen.!
Aan deze Civic is niets meer geciviliseerd.
ja, zo is die super cool. Maar ik heb toch het idee dat hij stilstaand in de file een beetje anders oogt
Ik vind de achterkant niet mooi
Handig dat ze trekhaakhouder rood geverfd hebben, je zou anders per ongeluk de trekhaak in een uitlaatpijp kunnen rammen :)
Tering wat dik! Kunnen we van deze Civic Type R, voor de verandering, WEL een test in de toekomst verwachten?
Wat een mooi ding zeg! Geweldig! Ik vind dit persoonlijk echt geweldig gaaf! Honda is lekker asociaal bezig. Deze zou ik toch wel willen hebben hoor als 2de auto!
Die rode 2007 Nismo lijntjes eraf en mag zo in productie! Niet echt iets om mee aan te komen bij je schoonouders of een klant, maar koop dan een slome diesel.
Weg van de fotostudio zou ik me vooral ergeren aan de massieve oppervlaktes fake plastiekgrille en de te grote velgen/te kleine remmen. Nog hoger petjes gehalte en dat op een langere koets…
Kan best goed rijden, zullen zien, maar niets voor mij qua uiterlijk, en dan was ik net de huidige aan het gewoon worden…
Wat een schitterend beest is dit. Holy schijt!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).