Honda Urban SUV komt in 2015 naar Europa

Auteur: , 26 Reacties

Honda heeft haar Urban SUV onthuld op de Tokyo Motor Show. In Japan gaat hij "Vezel" heten maar voor de Europese markt moeten ze nog een naam verzinnen, denkt u even mee?

De Urban SUV krijgt een coupé-achtige daklijn en een exterieur met aardig scherpe lijnen. Bij de achterdeuren is gebruik gemaakt van “verborgen” handgrepen om één en ander wat sportiever te laten lijken. Het interieur is, ehh, saai. En het stuur zit aan de verkeerde kant maar dat wordt waarschijnlijk nog wel opgelost.

De Urban SUV of Vezel (zoals het ding in Japan gaat heten) krijgt een benzine aandrijflijn en een hybride aandrijflijn genaamd Sport Hybrid i-DCD. Deze aandrijflijn is voorzien van een 1.5 liter direct ingespoten motor in combinatie met een “high-output motor” waarmee we gokken dat Honda een elektromotor bedoelt. De benzineversie krijgt ook een direct ingespoten 1.5 benzine.

In Japan komt het ding op 20 december 2013 al op de markt maar in Europa moeten we nog tot 2015 wachten. De reden? Misschien is het omdat ze nog geen naam hebben voor de Europese variant. Helpen jullie Honda even op weg?26 reacties

Want we hebben nog niet genoeg lelijke Aziatische SUVs.
Honda Misbaksel, Hona Hondslelijk, Honda Diarreemobiel, Honda Blegh? Waarom niet gewoon Urban? Anywho, lelijke bak dus
*gaaaap*
Wordt vast iets van XR-V ofzo.
Of SR-V (moeha).
Sta te wachten op de Porsche Macan die vandaag gelanceerd zou worden..
@bigcar: je bedoelt die Macan die vanmorgen vroeg al op de site stond? ;-)
@CasperH: Net niet voldoende naar beneden doorgescrold, thnx Casper!
Leuk! Als concurrent voor de cx-5, tiguan, yeti, etc.

maar als hybrid zie ik hem hier nog geen verkooptopper worden. Mensen kopen zo’n ding toch voornamelijk om de caravan mee te vervoeren, lijkt me.

Wel een mooi interieur trouwens. Als ‘ie van die magic seats krijgt zou ‘ie misschien nog een klein potje kunnen breken in het lease segment, voor de mensen die niet de zoveelste insignia of passat in de straat willen hebben. Mits goede prijs enzo.
Urban SUV, serieus?
Tja moet zeggen dat Honda de laatste tijd niet echt fraaie modellen op de markt heeft gebracht, maar dit ziet er toch wel gelikt uit. Wordt een mooie concurrent voor de Q3, CX-5, etc.
Wat een rare auto van buiten en van binnen!
Ziet er goed uit. Jammer dat ze zo laat actief worden in dit (goed lopende) segment.
Met een paar grotere velgen wordt het best wel wat!
Sinds wanneer zijn SUV’s niet urban?
@snorrie11: SSSHHT!!!

Dat mag je niet zeggen, die avontuurlijke lieden met het FWD Sports Utility Vehicle gaan zich gekwetst voelen…
@Esprit_de_Flandre: …met hun FWD …
Mooie auto en geen abonnement voor de garage:-)
Mooie auto zowel van binnen als van buiten. Wel moeten de wielen voldoende groot zijn, dus minimaal 16 inch. Er is nog geen hybride compacte SUV te koop in Nederland, dus er lijkt me wel een markt voor dit model. De hybride komt met een 7-traps automaat en een gecombineerd vermogen van 133 PK. In een Europa komt er ook een dieseluitvoering, dus ook als caravantrekker uitermate geschikt. Ook een 4WD komt er aan, maar of die voor de Europese markt beschikbaar komt, is nog niet bekend. Dan de naam: gewoon “Urban SUV” lijkt mij voldoende.
Wel grappig om te lezen is dat hier 90% van de reacties negatief is en op autoweek 90% positief is over dit model, toch verschillend publiek dan? Vraag me alleen af waar meer potentiële kopers zitten…

Ik vind mooie auto en zo een Mazda quasqai nog iets en cx5 worden zeer goed verkocht dus denk dat dit geen slechte zet is!
@johanw: Hier is maar 10% bejaard (zoals ik) :D
@johanw: afgaande op de content van AW zitten daar volgens mij alleen nog VAG kopers. Op een enkele rebelse reviewer na is dat blad/die site al jaren niet meer serieus te nemen. Ze kunnen de naam beter veranderen: http://www.dasauto-magazine.com/UK/
Strak ding hoor, niet verkeerd!
Uiterlijk ben ik niet zo kapot van, het interieur daarentegen vind ik er wel aardig uitzien, beetje minimalistisch, wat vernieuwende vormgeving van de ventilatieroosters…Aardig gedaan.

Als ze er voor Europa wat voordelige motoren inhangen verkoopt het vast wel, hoewel Honda’s vaak wat aan de prijs zijn (niet onterecht IMO want ik zou er eerder voor gaan dan voor bijvoorbeeld Nissan/Toyota, maar de kostenbewuste pensionado zal waarschijnlijk eerder weer voor een Kwaskaai gaan).
En ook dit ziet er goed uit. Verbaas me wel dat Honda zich pas nu in dit segment begeeft, gezien de succesen van o.a. de CX-5, Qashqai en Juke.
Geef hem de naam HONDA SEN van Ayrton Senna

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).