Honderden euro’s besparen bij een deukje doe je zo

Branded content, 34 Reacties

Voor een petrolhead is er geen grotere humeurverpester dan een plotselinge deuk of kras in je lak. Zo'n mysterieuze beschadiging zonder afzender.

Honderden euro's besparen bij een deukje doe je zo

Kleine schade claimen bij de verzekering is funest voor je eigen risico-bijdrage, dus dat laat je meestal wel uit je hoofd. Zelf de portemonnee trekken dan maar. Maar hoe laat je zulks eigenlijk goed(koop) fiksen? Dat is het lastigste gedeelte, want uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat schadeherstellers qua schadebedrag soms tot €1.000 van elkaar afwijken. Alsof ze hun natte vinger in de lucht steken en gewoon maar een bedrag roepen.

Enter Fixico. Een app waar je binnen no-time – meestal binnen één dag – diverse offertes voorschotelt. Upload een paar foto’s van je schade en er zijn direct erkende herstelbedrijven die je een aanbod doen. Geen beunhazen. En geen gehannes met richtprijzen die later hoger uitvallen, want alle genoemde prijzen zijn vast.

Honderden euro's besparen bij een deukje doe je zo

Schadeherstellers die een aanbod doen kun je vervolgens sorteren op prijs, vervangend vervoer, of reviews op basis van andere Fixico-gebruikers. En nog beter: Fixico maakt de afspraak meteen. Het enige wat je zelf nog moet doen is je auto naar de schadehersteller rijden, maar we gaan er vanuit gaan dat dat ook ooit een keer uit handen wordt genomen.

We vroegen aan Fixico waarom die prijsverschillen soms zo heftig zijn. Het antwoord:

“Dit komt voornamelijk door twee dingen. 1) Herstelbedrijven bieden zich bij ons aan om op basis van hun werkplaatsbezetting de lege uurtjes op te vullen. 2) De ene hersteller heeft geïnvesteerd of is gespecialiseerd in bepaalde technieken zoals bijvoorbeeld uitdeuken zonder spuiten of spotrepair en de ander niet, dit zorgt voor significante prijsverschillen.”

Dat u het even weet.34 reacties

Bedankt voor deze handige informatie.
Handige app. Maar als autoliefhebber heb je altijd wel een speciaal adresje voor je bolide.
@991gt3rs: Als beginnende autoliefhebber niet.
@azenomei: Een beginnende liefhebber bestaat niet. Zo word je geboren.
@991gt3rs: heb jij die voor mij in Noord Holland?
@reggie-boy_rood: Wat voor een wagen heeft gij?
En ik maar denken dat ik geen advertenties zou zien….
@norge: Waarom blijft het zo angstvallig stil?
Gewoon naar deukjesdag, gratis een deukje laten verwijderen, eenmaal per jaar. Dus niet meer dan 1 deukje per jaar in je wagen rijden!
Ideaal voor die Vitesse speler in het vorige berichtje ..
Moet direct denken aan de 50 dollar paintjob
http://www.rickwrench.com/50dollarpaint.html
@jandevries: leuk stukje!
Gewoon naar Klasse Klasiek gaan. Eerlijk werk voor een eerlijke prijs. Tijdens de reparatie worden er foto’s gemaakt zodat alles ook onderhuids goedzichtbaar is. Ook goede coulance regelingen als er iets niet naar wens is. Ze zijn niet heel goedkoop (maar absoluut niet de duurste) en ik ben er altijd keurig geholpen.
Gewoon wachten op een aanrijding of ongelukje en de tegenpartij voor alles laten opdraaien. Op gelijkwaardige kruispunten lekker met volle snelheid van rechts komen, het werkt!
@kenner: Je komt niet toevallig uit 010? En dan speciaal de bloemenwijk/buurt ?
Daar werden wij voor gewaarschuwd voordat we ‘Rotterdam in reden…..
@norge: ja hoor, je leert nog eens wat hier, misschien meer dan waar jij woont
@kenner:
Man, man, man! Jij geeft er duidelijk blijk van hoe ver het met de schofterigheid is gekomen!
@9000cse: Bewust een ongeval veroorzaken is natuurlijk belachelijk. Maar ergens snap ik z’n stelling wel. Ik rij ook rond met 2 redelijk grote deuken in de zijkant dankzij iemand die ook geen briefje achter heeft gelaten. En die heeft, gezien de deuk en lakschade,echt wel gemerkt dat hij/zij wat geraakt heeft…Kost mij wel dik 800.- om weer te laten herstellen. Mocht er nu 1 tegen me aan rijden laat ik dat er wel mooi bij herstellen.
Ik stond een paar weken geleden bij een maat op het balkon. Rijdt er met uitparkeren een tegen m’n auto. Ik zie dat vanaf het balkon en schreeuw naar beneden dat hij moet wachten. Hij stopt, kijkt, en rijdt alsnog gewoon weg. Gelukkig had ik het kenteken en heeft die kerel nu een veel groter probleem. Maar als ik het niet gezien had was ik mooi voor 380.- het schip in gegaan (grille kapot en lakschade). Dan wordt je vanzelf iets ‘gemakkelijker’ in het claimen van andere schades…
@E34M5Touring:
Bewust iemand laten opdraaien voor een schade waar hij absoluut niets aan kan doen en daarom een aanrijding met opzet gaan veroorzaken? A-socialer kan toch niet? Het zal jou maar gebeuren.
@9000cse: Waren anderen maar zo nobel. Dan reed ik niet met diverse schades rond die ik zelf kan gaan betalen…
@E34M5Touring: Tjaa.. Ik snap je gedachte, maar zelf iets doen, wat je zo haat van anderen, is gewoon niet handig…
En een bestaande schade meepakken tijdens een echt ongeluk is grijs gebied, maar bewust een aanrijding veroorzaken kan echt niet. Dan ben je een lul van de laagste soort. Wat als er fysiek letsel bij komt? Kan je daar mee leven, dat iemand zn leven verliest of gehandicapt raakt, omdat jij gefrustreerd handelt door een deukje?
@reactief: Nogmaals, ik zal nooit bewust een ongeval veroorzaken, stel ik ook heel duidelijk in mijn eerste comment. Maar als er vandaag of morgen eentje iets dr achterop tikt probeer ik die andere schade daar wel in mee te nemen. Tegenpartij schuld dus verzekeringwerk. Heb nu met diverse auto’s al iets te vaak schades van een ander op mogen lossen. Want een briefje achterlaten oid is zoooo 1995…..
@e34m5touring: wist je dat je ook één fonds hebt voor schade door door rijders. Minimum schade wel 500 euro maar daar zit je al snel aan!
@9000cse: Bij ons nemen sommige petjes de rotonde wel eens de verkeerde kant om, omdat stoer ofzo. Ik neem, als ik alleen in de auto zit, geen stapje gas terug in zulke gevallen.
@azenomei:
Ik zou er geen aanrijding voor riskeren. Meestal gaat dit met behoorlijk hoge snelheid en dan kan boem! vreselijk ho! zijn met alle gevolgen voor lijf en leden. En ga je er als vanzelfsprekend vanuit, dat petje goed verzekerd is? Ik ga er vanuit, dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Ook al verwens ik zo’n petje en wens ik hem ’n spoedig verblijf in ’s lands verzekerde bewaring.
Er zit echt wel degelijk verschil in kwaliteit tussen verschillende schadebedrijven, ook al zijn ze erkend. De beste zijn vaak het duurste en daar betaal je voor.
@metal: de beste zijn de duurste? Of ‘de officiele merken dealers’ zijn de duurste?
@gregorius: Officiele merk dealers zijn altijd duur, hij bedoelt tussen schadebedrijven zit vaak een kwaliteitsverschil, de duurdere zijn over het algemeen wat beter (echter is dit niet altijd zo).
Wij hebben vrienden die een autoschadebedrijf heeft, daar laten wij het doen, voor een goede prijs.
‘Hoer vervoer’ hahaha! (Coverfoto)
Gevoel voor humor hebben ze wel, die heren en dames in Z.A….
@123bat: serieus? Ik vind de naam “Fixico” anders om te huilen.
@mashell: De gesloopte SLK op de coverfoto kwam uit Zuid Afrika, dus vandaar ;)
Er rijden trouwens ook vrachtwagens rond van Gay Transport (Boksburg)!
Hey…. Dit lijkt niet te kloppen….
Ik dacht dat de oplossing was om je auto zelf zo toe te takelen dat het onder de grote schades valt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).