Hyundai Mistra blijft lekker in China

Auteur: , 28 Reacties

Jammer?

Kort na de Seoul Motor Show moeten de Koreanen weer aan de bak, dit keer bij hun Chinese bijna-buurman (er ligt nog een stukje zee of Noord-Korea tussen). Met de Mistra geven ze een voorproefje op een nieuwe sedan, speciaal voor China, die tussen de Elantra (i30) en Sonata (i40) in valt.

Het Mistra Concept werd ontwikkeld door Hyundai’s Beijing Technical Centre, met een beetje hulp van de thuisbasis, en moet leiden tot een productiemodel aan het eind van dit jaar. Hij meet 4.710 mm x 1.820 mm x 1.470 mm, en heeft een 2.770 mm lange wielbasis. Omdat het nog een concept is rolt hij op 19-inch.

De auto is ontworpen met Chinese twintigers en dertigers in het achterhoofd, en de naam is geïnspireerd op de gelijknamige Griekse stad, waar zich de ruïnes van het Byzantijnse Rijk bevinden. Hm. Hyundai is in China actief als Beijing Hyundai Motor Co. (BHMC), met hun JV-partner Beijing Automotive Industry Holding Co, beter bekend als BAIC.

Update: zo ziet hij er in het echt uit (via Autohome)

Hyundai Mistra28 reacties

Godzij dank;)
Zonde dat tie niet naar Europa komt, echt een mooie bak dit.
Mooie auto is het. Ik snap niet dat ie enkel voor China is, zou nochtans heel goed verkopen in de VS.
@kapiteinaudi: Wacht dacht je van Rusland. Daar doen dit soort Aziatische sedans erg goed. Zo heb je daar ook de Kia Quoris. Ook een prachtige sedan uit Korea.
@e550: Inderdaad, Russen houden ook van lange sedans. Daar is er zeker een markt voor. En wat is zo’n Quoris mooi zeg, die zouden ze gewoon wereldwijd moeten verkopen.
@kapiteinaudi: In de US hebben ze al de Sonata/i40, en de Elantra (i30 sedan). Ik denk dat de markt daarmee wel goed genoeg voorzien is. Maar misschien dat de volgende generatie van één van de twee wel wat trekjes zal meehebben van bovenstaande, hoewel dat voor de Elantra geen vooruitgang zou zijn. Die ziet er zo al fantastisch uit…
En weer een nieuwe auto die lijkt op.. alle andere nieuwe auto’s! Begint een beetje saai te worden..
@audifreak: Zou een Audifreak toch mooi moeten vinden….
@norge: Nou, ik vind ‘m niet eens heel lelijk, maar hij is zo weinig onderscheidend.. Het is dat er een Hyundai-badge op zit, maar anders had het net zo goed een Opel/Ford/Geely of weet ik wat kunnen zijn.
-edit: nutteloze bijdrage-
@jrk68: Haha, nee, want een Audi onderscheidt zich wel degelijk. Een Audi herken je van grote afstand als een Audi. Een Audi is typisch Audi. Als een Audi al ergens op lijkt dan is het hooguit een andere Audi.. en dat is natuurlijk geen enkel probleem! (Behalve voor sommige azijnzeikers..)
@audifreak:
Bedankt voor het compliment. Je hebt gelijk, Audi onderscheidt zich door zaaddodende saaiheid, een belabberde handling en de minst betrouwbare motoren.
Echt zaken om super trots op te zijn.
@jrk68: Tja, een dergelijk antwoord had ik al verwacht.. Ik ken je mening inmiddels! Laat ik er verder maar niet meer op ingaan, want de kans dat wij het hier ooit over eens worden is net zo groot als de kans dat ik ooit een Hyundai koop..
@jrk68: Nounou, wat een onderbuikgevoelens weer.
@audifreak: Volledig mee eens!
Moest gelijk aan de Opel Insignia denken…
Mooier dan de Insignia is hij sowieso. Mooie auto, jammer dat hij niet naar Europa komt. Zou een prima toevoeging zijn aan het Europese wegennet.
Het moet weer een Duitser zijn die de Koreanen qua design de weg moet wijzen…
@Rick-dos: het moet weer een bijdehante Fanboy zijn die dat bij elk nieuwtje uit Korea dat eruit flapt
@bigbrabo: Afmaken dat soort Fanboys….
Jammer de bammer! Een prachtige Hyundai, met een mooie naam. Wat wil je nog meer?
Wat een mooie auto zonde dat hij of is het een zij? Niet naar Europa komt
Jammer dat niet alle hiejoendaais in China blijven. Goedkope rommel voor sloebers.
Hyundai kan beter,lijkt op een gemoderniseerde Audi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).