Iemand heeft $86.000 betaald voor Herbie

Auteur: , 27 Reacties

Maak kennis met de duurste Kever ter wereld.

Op de Dream Factory-veiling in New York heeft Bonhams weer een hoop filmmemorabilia weten te slijten, waaronder de iconische Kever uit twee Herbie-films. Het gaat om de crèmewitte Kever met chassisnummer 5156863, die de hoofdrol speelde in Herbie Rides Again en Herbie Goes to Monte Carlo. Nooit gezien? Geeft niet, het waren films uit ’74 en ’78 die niet bepaald uitblonken in genialiteit. Het waren overigens wel kaskrakers, want de vijf films en twee shows over het Kevertje brachten Disney $200 miljoen dollar op.

Waar reguliere Kevers uit die tijd in gerestaureerde staat voor twintig ruggen wel te krijgen zijn, leverde het filmexemplaar $86.250 op, omgerekend €81.000. Een smak geld, maar daarvoor heb je dan wel een Kever die van de achterbank bestuurd kan worden. Een constructie die aangebracht werd om te doen lijken alsof Herbie zelf kon rijden. Want zo nieuw is het idee van een autonome auto helemaal niet.

Als je dit bedrag voor een freakin’ Kever met stickers al veel vindt: op dezelfde veiling heeft iemand $425.000 voor de overall van Steve McQueen uit de Le Mans-film betaald.27 reacties

Wacht maar tot ze de skyline van 2f2f over 30 jaar gaan veilen
@boogieman: die krijgen ze nu al niet verkocht…..
Ach de tijd dat volkswagens nog “eerlijk” ontworpen werden.
@vvti: Der Käfer werd in 1 van de zwartste periodes uit de geschiedenis ontworpen door een man die op z’n minst de ideologie van een naar manneke met bloksnor omarmde… dan is de huidige “sjoemel” VAAG ineens minder erg.
@406_v6: Het is nog erger, want volgens mij heeft Ferdinand Porsche de eerste ontwerpen gejat van een Joodse Ingenieur uit Tsjechië, Weinig eerlijks aan ;-)
@gtwillem: had dat verhaal idd ook ergens gelezen, VAAG, voortgekomen uit KDF heeft slechte genen zogezegd.
Die BMW 750iL uit een Bond-film had volgens mij ook een stunt-coureur achter de voorstoel zitten.
@123bat: in Kitt ook. Het is het bekende truukje .
@rolov: idd. Bij verschillende scenes is het duidelijk te zien dat de voorstoel beweegt en anders van vorm is.
Die heeft de tand des tijds sinds de film beter doorstaan dan Lindsay Lohan iig!
@volvologisch: hahaha baas.
@volvologisch: nou, ik zou haar doen hoor….
@draadloos: wel oppassen dat je niet als Charlie Sheen eindigt 😉
@draadloos: ik zou haar ook doen, maar nu niet meer.
Bheb alleen herby goes to monte carlo gezien. Gave film hoor! Nog op videoband zelfs
@stino: heb ze allemaal incl die met LiLo
Heh, ik kende alleen die ene van na 2000 met dat meisje, heb ik wel eens gezien met mijn neefje. Wist niet dat het idee van een film uit de jaren ’70 kwam.
Herbie is toch wel een iconische auto.

De VW kever is een veel geproduceerd maar nog steeds populair model.

Dan valt 81.000 euro toch eigenlijk wel mee?
Niet de duurste, in april dit jaar betaalde iemand $126.500,- (incl. opgeld) voor een van de andere acht Herbies uit Herbie Goes to Monte Carlo.
Als een normale gerestaureerde al voor 20k verkocht worden vind ik 81k voor dat specifieke exemplaar met filmhistorie best wel meevallen.
@nvn1993: 20k voor een van de meest geproduceerde Auto’s ooit is nou ook niet echt het voorbeeld van een auto voor t volk…;-)
Er was ook een kever van $1.000.000 van Jose Mujica , president van Uruguay. En die kever was niks bijzonders.
Lijkt me een prima en waardevaste investering. Dat ding gaat echt niet zakken in waarde, kan alleen maar meer waard worden. Leuk om te hebben ook in je collectie!
Y esta Ocho!
En vlak in de categorie ‘dure kevers en afgeleiden’ de Schwimmwagen niet uit! Tussen de €100.000-200.000. Maar dan kan je ook varen.
Als t die van de foto boven t artikel is, zou ik t ook doen als ik t had. Persoonlijk vind ik t de beste uitvoering van alle film-Herbies
Ik dacht dat Porsches de duurste kevers waren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).