In beeld: Max viert een feestje na zijn flawless victory

Auteur: , 15 Reacties

Victoria was vast ook in de buurt.

Feestje, feestje, feestje! Na een klinkende zege zoals die van vanochtend is het natuurlijk tijd om op James Huntesque wijze uit je dak te gaan. Helaas gebeurt dat tegenwoordig niet echt meer in de F1. Of misschien stiekem wel, maar horen we daar dan vervolgens veel te weinig van om de rubriek autoblog-boulevard weer eens aan te zwengelen. We krijgen echter de indruk dat de moderne versie van een feestje bouwen vooral bestaat uit foto’s en video’s posten op de sociale media. James Huntesque taferelen zijn daarvoor niet per se geschikt. Sponsors en dergelijke zitten nou eenmaal meer te wachten op good clean fun.

Max begrijpt dat een gaat op de Sociale Media helemaal los. De ‘sugary drinks’ waar hij om vroeg na de finish zijn duidelijk hard aangekomen. De hashtags zijn niet van de lucht #unleashthelion #keeppushing. Ach, het levert toch wel vrolijke beelden op. Check de plaatjes in de gallery. Hieronder staat nog een goed gesprek tussen Daniel en Max na de race dat Max flimde met een verticale wortel. Voor het geval dat je het jezelf nu afvraagt: naar verluidt ging opa Frans in zijn Limburgse café ook helemaal uit zijn plaat. Good times.

Max-Daniel

Image-Credit: Max Verstappen via Instagram, Facebook en Twitter15 reacties

Helemaal verdiend. Maar met 7 DNF’s (te) duur betaald.
@jules713: je bent zeker Nederlander? Hoe krijgen wij het toch altijd voor elkaar om uit elke positieve gebeurtenis de negatieve kant te belichten.
@piquet1986: yep, er zijn zo van die kenmerken ……………….. goed dat je er op wijst!
Z’n zusje moest huilen van geluk!

Hoe mooi is het eigenlijk dat we voor het eerst een Nederlandse coureur hebben die uberhaupt races kan winnen!

Voor Ferrari fans was het vandaag weer huilen, omdat Vettel tijdens zijn sterke race zijn auto nog nergens tegen aan had gereden.. besloot hij na de race maar eens te doen. Met Stroll & de versnellingbak als slachtoffer.
@fiestacruizer: dat kost m straks 5 startplaatsen. Aangezien hij vandaag van 16 naar 4 wist op te ruiken, eindigt hij in Japan als -11 als ie van pool af zou starten
Off-topic … zou Vettel een te laag gewicht of andere bewijs hebben vernietigd ten koste van Stroll?
@linkador: heb beelden gezien vanaf andere auto. Daar zie je duidelijk dat Stroll hem niet ziet en naar rechts stuurt. Je kan je alu hoedje dus weer af zetten.
@linkador: Je bedoeld dat Stroll te licht was, want die stuurde in op Vettel.
@bassx en anderen: Na de finish hangt er dubbel geel uit wat zoveel betekend als verboden in te halen en mogelijk mensen of objecten op de baan. (FIA CSI regelboek artikel 16.3) Wie er ook naar wie stuurt Vettel is altijd fout want hij haalde in onder dubbel geel.
Volgens mij klopt het niet wat je zegt.
Je ziet coureurs elkaar na de finish aan de lopende band inhalen.
Vaak is de winnaar pas als laatste terug in het parc fermé en krijgt hij tijdens het terugrijden naar de pits van alle andere coureurs felicitaties onder het rijden (duimpjes enzo).
@paginl: Niet alles van de Internation Sporting Code (ISC) is van toepassing op F1. Gezien hoe vaak er wordt ingehaald in de in-lap denk ik dat die regel niet van toepassing, misschien wel in een andere klasse van motorsport binnen de FIA.
@str8six ‘k hou mijn alu hoedje even op… Vettel vloog haast over Ricciardo, maar op plek 3 ging hij sowieso naar de parc fermé, plek 4 met brokken is het van ocharme toch. Een 4-voudige kampioen die op race snelheid door een zigzaggend veld rijd is merkwaardig.
@linkador: lees het betere F1 nieuws op http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/vettel-pech-geht-weiter-motor-drama-sprit-not-stroll-crash-12685538.html en zie dat Vettel zijn inhaalpoging op Riciardio moest afbreken wegens banden slijtage en brandstof problemen. Hij zou de finish niet gehaald hebben indien hij was blijven pushen!
@erik2907: meer nog, zijn laatste ronde was ACHT seconden trager dan Ricciardo. Niet echt racesnelheid.

En Stroll was aan het slapen…
kunnen ze nog een reclamecampagne over maken: ‘Whatsapp while driving will make you crash into Vettel’
@fiestacruizer: Ik vond het wel verfrissend hoe oprecht verbaasd was toen Stroll tegen hem aan knalde. Vooral het verschil met zijn gebruikelijke gezeur op de baan, hij snapte het nu echt niet :P

Op zich wel lullig voor hem, op de baan vind ik het een zak maar hij heeft wel echt een hele nette race gereden zondag, net zo foutloos als Max (op 1x je voorwiel blokkeren na, maar dat mag als je zo enorm loopt te pushen). Dalijk misschien gridstraf vanwege een versnellingsbakwissel, is een duur weekend geweest voor Ferrari.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).