Opa Frans wilde Max weghouden bij Jos

Auteur: , 73 Reacties

Wederom een opmerkelijk verhaal omtrent de familie Verstappen.

Breek! Opa Frans wilde Max weghouden bij Jos

Dat de warme band tussen opa Frans Verstappen, zoon Jos en kleinzoon Max enigszins bekoeld is was al duidelijk (understatement). Frans doet nu echter een stevige onthulling tegenover de Telegraaf. De 70-jarige Limburger zou namelijk een ontmoeting hebben gehad met Red Bull-honcho Helmut Marko.

Frans wilde Marko waarschuwen voor zoon Jos. De bottom line van het gesprek zou dan ook zijn geweest dat Red Bull ervoor moest zorgen dat Jos bij Max uit de buurt bleef, en vice versa. Frans zei daar zelf het volgende over:

Ik heb deze noodzakelijke stap gezet in het belang van Max omdat ik vrees dat anders zijn carrière zou stuklopen. Het was geen wanhoopsdaad en niemand wist dat die ontmoeting zou plaatsvinden. Het enige wat ik wilde bereiken was dat Red Bull Racing zou ingrijpen en Max zou beschermen tegen de ellende die zijn vader continu veroorzaakt, zoals vechtpartijen.

Om te bewijzen dat de ontmoeting met Marko heeft plaatsgevonden, heeft Frans het vliegticket van Düsseldorf naar het Oostenrijkse Graz laten zien. Daar ligt het hoofdkantoor van Red Bull Racing, waar de meeting “in het diepste geheim” plaatsvond.

Een en ander ligt in het verlengde van de schermutseling tussen Frans en Jos, vorig jaar na de Grand Prix van Hongarije. Jos zou zijn vader toen een paar welgemikte patsen hebben verkocht die daarop aangifte deed, maar Frans trok diezelfde aangifte later weer in. Naar eigen zeggen wilde opa de carrière van z’n kleinzoon niet beschadigen, al heeft hij nu spijt van de ingetrokken aangifte.

Red Bull Racing en de advocaat van Jos wensten niet op de uitlatingen van Frans in te gaan. Die laatste geeft nog wel aan dat het verbroken contact met Max hem nog steeds veel verdriet doet. Jos Verstappen was onlangs nog betrokken bij een vechtpartij in Limburg. Naar eigen zeggen was hij het slachtoffer en werd hij door anderen belaagd.73 reacties

Wederom een Telegraaf titel

-edit: klopt, zie bronvermelding-
@shemale: geweldige naam heb je
@shemale: @ de editor: Grappig, maar het gaat om jullie overdreven clickbait titels. Totaal onnodig.
@shemale: ik denk dat het niet de Telegraaf is maar vader Frans die de media aandacht zoekt omdat hij stik jaloers is op Jos. Deze vader (Frans) heeft Jos niet daar gekregen waar hij hem graag zou willen hebben op het hoogste niveau, lees een (zeer) goed team in de F1. Jos is dat wel gelukt om Max naar een zeer hoog niveau te tillen in de F1. Jaloezie viert hoogtij bij vader Frans. En dan is het ook nog je kleinkind.
Waar het initiatief ook ligt, ik vind het geen onverstandige zet om Jos wat meer op de achtergrond te plaatsen. Hij verdient alle credits voor het klaarstomen en begeleiden van Max, maar zijn regelmatige betrokkenheid bij vechtpartijen en dergelijke doet Max, het merk Verstappen en Red Bull Racing geen goed. Los van het feit dat er een tijd komt waarop je op eigen benen moet staan als coureur.
@Edge: Opa Frans moet eens in de spiegel kijken, deze man zijn leven is een aaneenschakeling van conflicten en ruzies.
Heb eigenlijk niet doorgelezen toen ik “telegraaf” zag staan
Ik heb zin in dit F1 weekend maar dat hele fam Verstappen gedoe mag van mij keihard genegeerd worden.
Telegraaf….. echt krant moeten ze weghalen. Erger dan geen styl
@elemento: minder erg dan Joop en VK
@str8six: Anne fleurtje….
@henkhupelschoten: Anne Fleur is geweldig. Elke keer als ik eventjes wat lol nodig heb zoek ik een stuk van haar op. Betere komedie is er niet.
Ik vind het niet vaak, maar nou moet ik toch even eerlijk zeggen dat ik onderwerpen als dit niet Autoblog-waardig vind. Een hele hoop gezeik en gedoe binnen de familie van Max Verstappen waar hijzelf niets van doen heeft. Zijn opa die maar al te graag de media opzoekt om weer een verhaal in de rondte te brengen en je internet staat vol met ‘nieuws’ over de Verstappen-familie.

Wat ik persoonlijk het liefst zou zien is dat er specifiek over Max Verstappen geschreven wordt. Dat hij weer een nieuwe chick heeft. Of dat hij een Audi A3 laat veranderen in een Volkswagen Golf in een sponsorreclame. Maar laat alsjeblieft deze onzin, want dat is het gewoon, op de Telegraaf, Privé, Story, Hitkrant, Break-Out en noem ze allemaal maar op, belanden.

Er zijn maar weinig Autoblog-lezers die naar Autoblog komen omdat ze willen weten wat Opa Frans te vertellen heeft. Sorry, moest het even kwijt…
@viezefreddyw: spijker, kop, RAAK!
@w0o0dy: jack-in-the-box, stift, naar huis.
@w0o0dy: Ik begrijp ook wel dat de schoorsteen moet blijven roken bij team Autoblog. Vandaar ook mijn abonnement. Is maar 15 knaken per jaar, met een paar euro extra was ik ook tevreden geweest. Ik kom hier namelijk heel erg veel. Ik reageer ook heel erg veel (te veel??). Ik zou het niet erg vinden om wat te moeten betalen daarvoor als ik in ruil daarvoor geen reclame meemaak op mijn beeldscherm.

Dat gezegd hebbende vind ik wel dat Autoblog moet blijven doen waarom de bezoekers hier komen. Autonieuws. Ik denk dan vaak terug aan de oude (??) slogan van Autoblog, namelijk; “Autoblog.nl – Autonieuws van de straat.” En dan vervolgens aan komen met dit soort ‘nieuws’. Ik vind Autoblog geen podium voor dit soort ‘nieuws’.

Als het komkommertijd is snap ik wel dat er artikelen online komen die wat minder interessant zijn. Maar als de inspiratie er heel even niet is (wat ik wel snap), trek dan één van onze lezers aan het jasje. Rob bijvoorbeeld, of Desjonnies of Lincoln. Ik weet 100% zeker dat deze mannen wel bereid zijn om een mooi verhaal te typen over de geschiedenis van een merk/model/type/ofwatdanook. Ik wil dat ook nog wel eens doen. En dat is ook weer het mooie aan Autoblog. Die toegankelijkheid is hier aanwezig. Onder de lezers is de kennis ook aanwezig. Bundel die twee aan elkaar en je hebt prachtige content.
@viezefreddyw: Zeg, hoeveel spijkers ga je nog raak slaan vandaag??
@viezefreddyw: bulls eye!

En om het een interessantere twist te geven: iemand al gekeken naar de weersvoorspelling in Shanghai zondag? http://www.weeronline.nl/Azie/China/Shanghai/3637049

Regen :). En daar kunnen ze op de redactie, icm max, vast een heleboel posts op verzinnen..
@ijoost: Precies! Lekker regen in Sjanghai. En als het regent in Sjanghai tijdens een Formule 1-race, is daar letterlijk altijd vuurwerk! Daar valt echt heel erg veel over te schrijven.
@viezefreddyw: Ken het circuit niet zo goed. Veel rechte stukken geloof ik. Dus lijkt me beetje saaaaaaai.
Maar met regen genoeg vuurwerk zeg je?

Overuren voor de redactie dus! Ik wil best meeschrijven. Jij ook?
@ijoost: Nee, het circuit van Sjanghai is verre van saai. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar bocht 1. Ik verwacht dat daar weer ouderwets veel gaat gebeuren. Kijk bijvoorbeeld naar de start van vorig jaar waar Vettel ging huilen op Kvyat. Of de race in 2009 waar Vettel de eerste overwinning behaalde voor Red Bull. Onder hevige regenval gebeurde daar een hele hoop en waren er veel crashes.

Ik wil ook best meeschrijven. Vind ik zelfs erg leuk om te doen. Van mij kan je weer een korte samenvatting van de kwalificatie en de race verwachten!
@viezefreddyw: Vergeet niet bocht 3 en 4 wat ontzettend belangrijk is om voor bocht 5 en 6 te blijven. Dit is precies waar Vettel een team order negeerde en de overwinning van Webber afpakte. Een wond dat diep zit en meerdere malen terug komt in Webber z’n autobiografie.
@bassx: Ja, ook inderdaad! En natuurlijk bocht 14. De hele scherpe rechterknik na een heel lang stuk. Daar is ook altijd veel actie te zien. Max Verstappen heeft daar in zijn eerste race van zijn prille F1 carrière hele mooie inhaalacties gemaakt.
@viezefreddyw: Dat klopt inderdaad. Maar hopen dat Max niet in het vacuum tussen top en subtop gaat rijden zoals in Australië en dat we mooie acties van hem gaan zien.
@iJoost: bocht 1 is heel gaaf. zeker als het regent. eigenlijk maar 2 echte rechte stukken, waarvan 1 serieus lang. tussen 2 bochten (7,8 als ik het goed heb) zit ook nog een klein recht stukje, beetje zoals bocht 3 naar 4 in barcelona. mooie uitrempositie, mits genoeg tractie. vorig jaar een mooie race gezien, mede omdat het op dit circuit niet heel erg aan de auto ligt, maar ook grotendeels aan de coureur.
@ijoost: Je kan een hoop zeggen van die Tilke circuits, maar in Shanghai heeft t goed gedaan: er zitten snelle knikjes in en lange volle-G-krachten doordraaiers. Op 1 ronde zitten er zelfs 3 rechte stukken in: 1 lange, na de lange-G bocht, 1 korte die na een goede-balans-in-de-auto switch zit en start finish dat ook na een goede scherpe highspeed knik zit.
Voor een circuit dat op een leeg veld is gebouwd, is dit een zeer aardige. En zeker in de regen zal kan zelfs erg leuk zijn!
@gregorius: wekkertje zetten dan maar. En hopen op regen.

Veel saaier dan Melbourne kan het in ieder geval niet worden.
@viezefreddyw: Het is dat ik je maar 1 like kan geven, maar anders kreeg je er meer. Beste reactie op dit onderwerp!

Autoblog… ga je schamen! (en niet aankomen met, “ja maar er zijn bezoekers op deze site die het wel interessant vinden”)
@viezefreddyw: helemaal Juist! -edit- Alleen maar positieve shit jwt
Ik kan hier zo kwaad om worden he! Wat weet hij er nou van? Die man die praat alsof hij vroeger nog geknikkerd heeft met Jos!!!! #josthebosstokkiesunite #ikgeleuferheulemaalnixvan
-edit: je hoeft het niet perse te lezen-
@stationcar: jammer hoor
Man man man, die seniele ijsverkoper moet misschien eens ophouden met alles aan de media door te lullen.
Gelukkig woont Max lekker op zichzelf in Monaco, op afstand van al dat gezeik. Maar echt veel heb je niet aan zo’n opa en vader….
-edit: nutteloze bijdrage-
Triest eigenlijk. Hopelijk heeft Max er niet te veel last van. Ook wel jammer dat dit soort familiekwesties altijd maar in de pers moeten komen. (En ja, ik weet hoe hypocriet ik ben door erop te klikken).
Hou nou toch eens op met dit belachelijke nieuws, heeft niets maar dan ook niets met autonieuws te maken! Jammer
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dan ben je 70 en ga je dit soort dingen over je familie de wereld in slingeren om over de rug van je kleinzoon aandacht te krijgen. Kansloos!
Hou toch op met dit soort shit, stelletje clickbait schnitzels !

Als jullie de tijd, die je aan dit soort Telegraaf-bagger spendeert, zou spenderen aan goede artikelen… Daar heeft AB op lange termijn meer aan.
@fijnkonijn: er is niets mis met een goede schnitzel.
@MauritsH dit braaksel is Autoblog onwaardig.
@fiestacruizer: Zegt de persoon die ‘elektrisch rijden is de toekomst’ verkondigt op alle Nederlandse autosites (als Leaper/Martinus etc) en zijn GM-antipathie te pas en te onpas moet draperen, ook al is het onderwerp totaal wat anders.
@willeme: je bezoekers aanvallen om dit soort trash te verdedigen is beneden je niveau.
@w0o0dy: en Willeme is een van de weinige redactieleden die zich NIET aangesproken hoeft te voelen.

Aber mal ganz im Ernst: wanneer zo veel lezers, elke keer weer, hun ongenoegen uiten over dit soort artikelen, dan is er iets mis. Dan moet er iets mee gedaan worden.
@w0o0dy: Ik vond het wel vermakelijk, eigenlijk. Af en toe heb je toch wel eens zin in een frikandel speciaal. Net als iedereen die het absoluut niets vind en het wel consumeert ;). Guilty pleasure waarschijnlijk.
@willeme: Ach, kom op zeg! Ik geloof we werkelijk waar helemaal niks van dat jij dit een lekker artikeltje vind. De man van de kwaliteitsartikelen, boordevol inhoud, leerzaam en met een vleug humor.
Dat diezelfde man van dit soort riooljournalistiek houdt kan ik niet geloven.

Voor je collega’s opkomen is goed. Wanneer iemand alleen wat drek neergepend heeft en dat “vermakelijk” noemen is voor mij ongeloofwaardig.
Hopelijk een leermomentje voor de Autoblog-redactie!
Wat een familie zeg…arme Max….Pappa heeft losse handjes en opa zoekt de publiciteit om zijn verhaal te doen…
Wat de bovenstaande klaag- en zeurneuzen ook beweren: dit soort nieuws hoort absoluut thuis op Autoblog. Jos is een gestoorde kaffer en beschadigt hiermee zijn zoons imago en carrière. Dit wordt door veel lezers in twijfel getrokken, dus een bericht van opa Verstappen die het recidive idiote gedrag van Josti Jos bevestigt is hier meer dan welkom. #dikkeboehoedoejemaarbijjemoeder
@gash: Volgens mij sla je de plank een beetje mis. Het gaat er niet om dat er wordt getwijfeld aan de juistheid van de verhalen, maar er wordt in de reacties gesteld dat dit soort nieuws niet op Autoblog hoort.
En Jos een “kaffer” en “josti” noemen, man man man. Dat is toch niet nodig.
@danmar: In eerdere berichten over de strapatsen van die gewelddadige grindbakspecialist. zijn er telkens een groot aantal diehard Jos-the-Boss-Tokkies die dit in twijfel trekken. Het zouden allemaal leugens zijn, roddels, mensen zouden Jos uitsluitend in een kwaad daglicht willen stellen. Daarom stel ik dat het zeker op zijn plaats is om uitgerekend hier een reactie van de vader en slachtoffer van Jos, de opa van Max, te publiceren.
@gash: dat jij nou eenmaal conclusies wil trekken uit een eenzijdig bericht dat moet je helemaal zelf weten, maar personen, die wel graag eerst het hele verhaal willen weten alvorens daar hun mening over te geven, wegzetten als tokkies maakt je nog vele malen asocialer dan de persoon waar je zo’n enorme hekel aan hebt.
@rhellema: Hahaha, you is funny broer. Is ”het hele verhaal” bij jou nu nog niet duidelijk? Hoe vaak moet Josti Jos-met-de-losse-handjes nog mensen bedreigen, in elkaar slaan, gearresteerd en veroordeeld worden eer dat er bij jou een lampje gaat branden?
@gash: je combineert 2 dingen, de verhalen uit het verleden van Verstappen, en het (tot nu toe) nog onduidelijke verhaal van afgelopen weekend. Uit dat laatste verhaal heb jij Verstappen al veroordeeld alsmede de reageerders die een genuanceerde uitspraak doen vanwege het ontbreken van diverse feiten. Dat jij die conclusie trekt naar medereageerders maakt je dus zo asociaal! Snap je het nu een beetje knul?
@rhellema: Ik heb hem al eens eerder gebruikt in de aanhoudende stroom ellende die Jos veroorzaakt: ”If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck” P.S. Jij hebt zeker ook nog zo’n Jos-the-Boss-petje en vlaggetje?
@gash: alleen al het feit dat je denkt dat ik in het bezit ben van petjes en vlaggetjes van Verstappen geeft al aan dat je niet begrijpend kan lezen. Ik zit hier echt te schateren van het lachen want zelfs je eigen quote omtrent de eend snap je niet eens in dit verhaal. Ik kan nu al niet wachten op je volgende reactie haha
@rhellema: Goed zo gap. Altijd blijven lachen!
@danmar: klopt, @gash is een dermate tegenstander van Jos Verstappen dat begrijpend lezen zelfs al niet meer wil lukken bij hem. Best triest als je zo moet leven.
@gash: ik ben het er wel mee eens dat het artikel hier wel thuis hoort. Er is gekozen om alles over Max Verstappen te publiceren (raceresultaten, nieuwe schoenen, geruchten) en dan hoort de smerige was die vader en opa buiten hangen er ook gewoon bij.
@autoblogger Ik hoop dat je meeleest, de reacties op de afgelopen Max artikelen.
@camber24: yep, wel apart, blijkbaar vinden veel mensen dat nieuws over Max heel interessant.
@autoblogger: Lol. Tja, al die reacties op deze artikelen tellen uiteindelijk natuurlijk ook wel gewoon mee. And traffic = traffic, right? Maar toch… sprekend voor mezelf; een volgend Verstappen bericht klik ik niet meer aan.
@autoblogger: Waarom is mijn reactie verwijderd eigenlijk? Hierboven?
@stationcar: check de huisregels, we hebben het een beetje opgeschoond en willen graag dat het netjes/ontopic blijft.
@autoblogger:
Blijft voor mij volstrekt onduidelijk waarom ik jullie niet mag oproepen om je niet te verlagen tot riooljournalistiek. Want dat was mijn comment, niks meer niks minder. Juist een oproep naar jullie toe voor goed fatsoen richting de familie Verstappen. Als dat in strijd is met de huisregels dan weet ik het ook niet meer.
Maar op deze manier gaat de lol van Autoblog er voor mij af, en gezien de commentaren hier ben ik niet de enige die er zo over denkt….
WALGELIJK!. Wanneer gaan we weer racen?
Geef mij toch maar de artikels over tandvleesproblemen…
Ik stoor me er niet zo aan, gewoon doorklikken. Waarschijnlijk wanneer iedereen zo’n kroontje boven z’n naam heeft hoeft AB dit niet te doen maar dan nog moeten er 10 duizenden actieve gebruikers zijn om dit allemaal te kunnen financieren. Lekker met ad blocker door AB bladeren en commentaar hebben op hun verdienmodel is een beetje makkelijk om eerlijk te zijn.
-edit: tot ziens!-
@overwin: door de opmaak van je relaas dacht ik dat het een stuk poezie betrof.
helaas komt deze lof
jouw geschreven stuk niet ten goede
want positiviteit komt nooit voor uit
enkel woede
Als die opa het beste wil had hij dit niet naar buiten moeten brengen
Ook het minder fraaie nieuws over de familie Verstappen blijft nieuws. Ik heb altijd medelijden met mensen die snel gegrepen worden door het fanboyvirus en dan binnen de kortste keren een tunnelvisie ontwikkelen en recht beginnen te praten wat krom is en vice versa. Vaak emotioneel nog ontremd ook.
Kortom, ook het nieuws over de dwaze en strafbare acties van de Verstappen-clan gewoon blijven brengen. Dat is kwaliteitsjournalistiek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).