Is de DB9 van Kahn Design jouw superheld?

Auteur: , 28 Reacties

Wij zijn er nog niet over uit.

Wanneer tuners, of in dit geval koetsenbouwers, het smakelijke idee hebben een peperdure auto van een gerespecteerd merk naar hun hand te zetten, gaat dit niet altijd even gemakkelijk. Die memo zal Afzal Kahn ongetwijfeld hebben gekregen, daar hij zijn project enkele jaren geleden niet eens uit mocht voeren van Aston Martin. Gelukkig voor hem, en ook een beetje voor ons, hebben ze het bij kunnen leggen en heeft Afzal dit guitige karretje kunnen bouwen.

Helemaal nieuw is de wagen niet. Kahn Design presenteerde de eerste Vengeance, een omgebouwde DB9, alweer bijna drie jaar geleden. Het model dat we hier voor ons hebben, de Vengeance Superhero, is net als de eerdere modellen geïnspireerd door Aston Martins uit de jaren ’80 en ’90, maar wijzelf herkennen er eerder Zagato of zelfs een beetje Alfa Romeo in. Met name aan de achterzijde.

De Vengeance Superhero heeft een totaal ander lichaam dan de DB9, dat grotendeels bestaat uit lichtgewicht composiet of aluminium. Zo zijn de voor- en achterbumpers, evenals de zijschorten, gemaakt van het lichtgewicht materiaal en is de motorkap (incl. power bulge) gemaakt van het lichte metaal. Hier en daar spotten we een toefje carbon. De binnenzijde is, naar het schijnt, een Walhalla van fijn leer, maar hiervan krijgen we geen foto’s te zien.

Omdat iedere Vengeance Superhero gemaakt wordt op basis van een DB9 chassis dat regelrecht bij Aston Martin vandaan komt, mogen we ervan uitgaan dat de auto’s in orde zijn. Kahn Design maakte aanvankelijk vijf exemplaren van de originele Vengeance, maar hoeveel Superhero’s er komen wordt niet verteld.28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nee
@alfaxa: ja, hier krijg ik een power bulge van
@gove: hahahaha
Die hard with…
Achterkant is net n Alfa Romeo 4C
@b2014209: ja! Heiligschennis!
@b2014209: en de voorkant net een Maserati Gran Turismo. Een Italiaanse liefdesbaby gemaakt door Engelsen
@freeze: zou het niet per se een liefdesbaby willen noemen. Eerder het resultaat van een ‘opwelling’ na het stappen waar men later spijt van heeft
Geen lelijke auto, maar het origineel is mooier.
Ik moet gewoon even braken..
Nee dank je. Die Kahn heeft geen smaak.
@tvklarenbosch: idd. Herinner me nog die serie op Discovery waar hij elke aflevering een projectje net binnen de tijd (zucht) moest presenteren. Die gast vond zichzelf een kunstenaar. 🤔 Kunstenaars maken een achterklep die netjes aansluit, ja!?
Ik Kahn de DB9 opzich wel waarderen, een auto die mooi oud word(Eigen mening) maar wat Kahn heeft gedaan Kahn gewoon echt niet
@kimhung: kahn het iets minder geforceerd? ;)
Hij heeft een beetje een raar voorlipje, beetje een centenbakje.
Stop een Maserati GranTurismo in de blender met de DB9, een snufje 599 GTB Fiorano erbij en je bent klaar.

Eigenlijk vind ik de auto van voren best mooi, verder is de associatie met een remake Grand Theft Auto ook wel aanwezig.
Mooi, die plakletters van de Action…
Ik vind hem wel geinig!
Grille kan op de barbecue. Velgen zijn ook niet mijn ding maar voor de rest kan hij prima.
Met een normale originele grille en het zwarte deel in de voorbumper meegespoten zou hij er best goed uitzien denk ik
De achterkant klopt gewoon niet echt. Je ziet zo duidelijk de lijnen in de kofferklep en hoe ze de originele lichten volgen. Het valt gewoon te veel op en verstoort enorm het design dat ze nu voor ogen hadden. Ik snap niet echt waarom ze ronde achterlichten geplaatst hebben.
Goed gelukt, maar ook voor mij graag het origineel.
Kahn’t do. Horrible.
Bah
Vind de velgen wel gaaf. Die gril mag wel wat anders en die rare zwarte vlakken gewoon in het groen.
Vanuit deze hoek gefotografeerd wel.
Die voorbumper is verschrikkelijk lelijk. Kan zo mee in de volgende cars animatiefilm
kan ik kort over zijn: GE – WEL – DIG – !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).