Is deze bergpas de beste stuurmansweg ter wereld? [video]

Auteur: , 25 Reacties

Jabal al Jais: het klinkt als het nieuwe Instagram-popje van de week, maar niets is minder waar. Het gaat hier om de hoogste berg van de Emiraten, waar toevallig net een nieuwe weg is aangelegd.

De autowereld zoekt altijd naar onontdekte pareltjes, en sinds Top Gear de Roemeense Transfagalararararalralalran naar voren bracht is daar het nieuwe wel van af (hoewel het nog steeds ver weg is, en dus niet onder de voet wordt gelopen door supercars). Dan maar zoeken naar het volgende stukje heilig asfalt.

Emirati en/of expats die daar resideren zijn bekende met Jabal al Jais, onderdeel van de Hajjar-bergketen, en gelegen op de grens met Oman. Niet lang geleden werd hier een lap nagelnieuw asfalt neergelegd waar je ‘u’ tegen zegt.

McLaren, dat in het Midden-Oosten na het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijkste standplaats heeft, joeg een groene 650S Spider over de bergpas, en maakte hier een mooie video van. Kijk en geniet. We hebben in ieder geval een mooie toevoeging aan de lijstjes.

KLIK!

Met dank aan rolov voor de tip!25 reacties

Beter dan Stelvio pass bestaat niet
@audiworker: om in de file te staan? ja, idd…


ontopic;

een TomTom Rider (voor op de motor) met de kronkelwegen optie is geniaal om mooie wegen te vinden. gewoon instellen op zuidoost Duitsland en kronkelwegen op maximaal instellen en de pret begint al in de ardennen.
@rnej: kijk dit is nou een supertip! Thanks!
@swordfish: no thanks.

tweedehandsje scoren! minder dan 200 euro.

recente kaarten heb je ook niet nodig :)
@rnej: Hoeft niet hoor, ’s morgens vroeg is leuk om te doen, liefste met vochtig asfalt dan is het extra spannend :)
Wat een heerlijk brede weg! Ik zeg JA! En nu wil ik er heen!
Dit is gewoon netjes gelegd asfalt op een zandheuvel. Zonder een beetje groen in het gebied komt dit naar mijn mening niet eens in de buurt van een goede stuurmansweg.
@thoisss: Volgens mij begrijp je het verkeerd.
@clarkson: denk het ook … een stuurmans weg moet je op kunnen gummen en een uitdaging bieden. Als groen en dus de omgeving de belangrijkste factor is moet je een fiets kopen en in Veluwe regio gaan rijden.
@turbobrick: Tuurlijk helemaal waar wat je zegt! Maar ik bedoel dat er genoeg goede stuurmanswegen zijn waar nog wel een beetje mooie omgeving te bekennen is ipv dit barre niemandsland. Je vangt als het goed is iets meer in je blikveld dan alleen die 2 stroken asfalt voor je dus het oog wil ook wat, althans, dat vind ik dan..
@thoisss: In mijn ogen is dit weer eens wat anders. Dat wat jij beschrijft vind je volgens mij in heel europa (muv Nederland en Denemarken).
Net als bij het filmpje met de QV heb ik het idee dat geluid en beeld niet in de pas lopen, soms hoor je down shifts terwijl ze niet logisch zijn en soms zie ik hem terugschakelen maar hoor geen verschil in geluid.
Lekker hoor, alleen een beetje ver weg en ik heb graag wat bomen en groen om me heen. In de Ardennen of Luxemburg kun je ook lekker touren.
Heb vorig jaar de route in Roemenië met die moeilijlke naam gereden. Was te gek! Vooral de groepen ezels in de onverlichte tunnels maakten het extra spannend..
Mooie route.
Wat een slecht gemaakt filmpje…

Verder mooie weg en opvallende auto :)
@lowrider: eindelijk weer eens een filmpje met alleen geluid vd auto.
Binnenkort maar even opzoeken. Wat een lekker stuk asfalt!
@philipf: Als je toch ver gaat, dan krijg je bij dezen nog een geheime tip van ome Smoke. Tussen Da Lat en Mui Ne (in Vietnam) ligt een deksels lekkere bergweg.

Toen ik er een jaar of 5 geleden overheen reed was het ding net aangelegd, dus hij zal er nog wel goed bij liggen. Ook de weg tussen Hanoi en Dien Bien Phu (2e stuk) is niet te versmaden
@sir_smokalot: daar ben ik overheen gereden. Alleen regende het keihard. Hele rivieren er overheen.
Je kan zeggen wat je wilt maar die moslims weten de laatste 10 jaar wat genieten is ! Daar waar de westerse wereld zich steeds meer regels en wetten op legt en criminelen en linkse lobbies het beleid bepalen zie je daar nog plenty mogelijkheden voor de echte leuke dingen.
UAE kennende staat hier binnen 1 jaar om elke 10 meter een flitskast. Retourtje AD – Dubai is nog nooit zo leuk geweest!
En dan nu wachten totdat de eerste de beste rijke stinkerd zijn supercar daar aan stront rijdt!!
Het ligt helaas niet op de route naar mijn vakantie bestemming :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).