Is deze Mercedes ‘Die Hard 6×6’ de dikste Dartz ooit?

Auteur: , 8 Reacties

De dikste Dartz ooit maken is geen sinecure, want de Letten hebben nogal wat op hun palmares staan. Toch lijken ze met dit gevaarte weer een nieuwe dimensie te hebben bereikt.

Naar verluidt was een rijke Zuid-Amerikaan nogal gecharmeerd van het enorme pantsergevaarte dat in Die Hard 5 Bruce Willis op de hielen zat en dood en verderf zaaide onder de autopopulatie van Moskou (eigenlijk Boedapest, maar dat had niemand in de gaten). Hij besloot zich met zijn 6×6 G-Wagen tot Dartz te wenden, een slimme keuze als je iets over-the-top wilt hebben, en bovendien was het Dartz dat in eerste instantie verantwoordleijk was voor de 6×6 JERVV MRAP in Die Hard.

Dartz omschrijft zijn creatie zelf als “Result of sex between MRAP and Mercedes G – DARTZ DrIvE HARD 6×6 G. World first “funky” armored car.” Ghe. U wilt nadere details? Autobild zegt te weten dat de G63 B8-bepantsering (de zwaarste categorie) heeft, goed voor ongeveer een ton aan extra gewicht. Hierdoor tikt de wagen net geen 5 ton aan. Binnenin zou de Italiaanse firma Luxpel camouflageleer hebben aangebracht, en het geheel zou 2,4 miljoen euro moeten kosten. Net zoveel als een Veyron, en hier kan je onverhard nog wat mee. Helemaal geen slechte deal dus.

Ook zou de 544 pk sterke motor op te voeren zijn naar 1.019 pk, maar hier krijg ik een beetje hetzelfde gevoel bij als bij de Mansory Carbonado die wel eventjes 1.250, sorry, 1600 pk levert. Eerst zien, dan geloven.8 reacties

Als je een “baan” hebt waarbij de kogels om je oren suizen lijktditwel practisch, maar oerlelijk.
@porsche928: Vandaar het camouflageleer, dan zien ze je niet.
De lelijkste zowieso…
Waarom zo’n mooie auto verknallen!? Er worden er maar 30 van gebouwd, spaar ze toch van deze verkrachting!
@tdu2zonda: mooie auto??? Kom op zeg….
Afzichtelijk, maarja bij de originele 6×6 G klasse is het woord ‘mooi’ ook niet het eerste wat bij me opkomt.
Die “wafels” op de zijkant. Heeft dat ding een actief pantser zoals een Abrams?
Maak ze allemaal stuk. 6 assige Mercedessen worden alleen maar gebruikt door real bad baddies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).